NIEKT0: infiltrace, to jsou silná slova. jsou na to nějaké doklady nebo jsou to jen dedukce či JPP? docela mě překvapuje, že to nikdo nepoužil k odstavení té předpokládaně škodlivé frakce v pirátech. to by byla silná zbraň.
a ne, kdybyste se nechovali naivně jako školáci na výletě, tak by STAN ostrouhal ;)) přímá, ale i otevřená demokracie je cesty do pekel. je to idealistické nepochopení toho, jak lidská komunikace funguje. ale už jsem si zvykl na to, že lidé raději budou opakovat své sebeuklidňující bludy, než by se podívali nepříjemné realitě zblízka do ksichtu. a žel, tak je to všude. jak chtějí piráti bojovat s vymočenými manipulátory typu babiš či okamura, když jim nabíhají do pastiček, kdykoliv jim nějakou postaví do cesty?
nemám tu novou vlnu rád, jsou to ne zcela schopní technokrati a srdcaři jako ivan mi byli milejší. ale na druhou stranu politika se dá vyhrát srdcem, ale musí se vést rozumem. to pirátům moc nejde. naposledy jsem je volil, protože už tu nic jiného nebylo (tradiční mafoše /STAN , ODS/ bych šel volit opravdu jen z úúúúúplné nouze), ale pokud nedokáží tu svou novou vlnu hodit na nějaké slušné koleje, které někam pojedou, a ne že jen budou házet meméčka na socky, tak se asi nebudu stydět za to, že volit příště nepůjdu. jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet, to je pak holt těžký.