• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: no a mě nadávaj, když chci na mobilech ActivityPub klienta. Nepovinně, navíc :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Koukám, že v tom za chvíli pojedou všichni kolem.
    V Indii bude muset být na všech mobilních telefonech státní aplikace - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/v-indii-bude-muset-byt-na-vsech-mobilnich-telefonech-statni-aplikace/
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Votápek kecal a byl v KSČ až do roku 1992.

EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Jaroslav Němec
    Pamatuji si, teď porušují mlčenlivost, jak Miki hrál na harmoniku a mlátička z KSČM na kytaru Kryla... hm... tam mi došlo, co je Miky za zmrdíka...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: myslím si, že zaměřit se na CF na nákladnost kampaně by mohlo pomoci přinést nějaké výsledky, ale nevím. Jako čekal bych nějaké konkrétní nápady a podněty, co dělat. Tady se neustále shromažďuju jen neurčitá nespokojenost.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Swiss government bans SaaS and cloud for sensitive info • The Register
    https://www.theregister.com/2025/12/01/infosec_news_in_brief/
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: Su to silne tvrdenia, pretoze s realitou nesedia. Viz napriklad ten linux, ktory sa podla teba vobec nemal stat, a uz vobec nie uspiet. A uz vobec nie sposobit zmenu v systeme.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    S_TEJK: Hlavně ať se všichni ptaj na co centrála ty peníze dává. Ano, hodně jde opravdu na propagaci pár jedinců a pro pár jejich poskoků, kteří jsou spíš jejich osobní sluhové než že by pracovali pro stranu. Luxuje to reklama, kampaň a MO a skutečná práce a odborný obsah trpí. Kdyby za to aspoň vybudovali ty odborné týmy a začali dělat kvalitní opozici s novými věrohodnými tvářemi odborníků. Zatím ale vše při starém a odborníci se spíš nechaj odcházet.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    S_TEJK: Ale nic se nezměnilo, vše při starém.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    GAARQ: to požere z vetšiny rozpočet centrály, kritický bude podzim 2026, pak se to začne zase překlápět do plusu
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    S_TEJK: jj, dostanou asi jen 51 M za hlasy ve volbách, to jim opravdu zasekne sekeru do rozpočtu.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NIEKT0: to nejsou silná tvrzení, to je realita. zrovna jako ty korporace. ty prostě existují a pokud je chceš ze hry eliminovat, nabízením alternativ a usilovným chtěním to opravdu nepůjde. se sťim smiř :))

mým oborem je sledovat analogické jevy v procesu vědecké práce. je to totéž v bleděmodré. je to tak i v mnoha jiných aspektech, klimatická změna atp.

nikdo nikomu nebrání rozvíjet a propagovat alternativy, ale je naivní si myslet, že tím způsobí změnu v systému.

moje osobní motivace ke změnám v životě jsou často důsledkem uvědomění si negativ a snaha o věcech přemýšlet do důsledků. jenže já jsem někde za třemi sigma v tomhle postoji. můžu si ho dovolit. je to luxus. většina lidí žije z ruky do huby, mají své neodbytné problémy a na nějaké mé dobré rady stran neježdění autem, nežraní masa či neužívání predátorských sítí z vysoka.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    STAROJDA: jinak bacha, ten článek a tedy kritika je rok stará, je to před volbou 2024, taky sem si toho všiml až teď :)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    STAROJDA: chybka, strana peníze nemá - ten marketing / kampaň přišla zhruba na 70 mega, ty teď zoufale chybí a centrále ještě krajům finance bere, zase ve prospěch centra - pražská strana...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Mno já bych řekl, že tyhle volby byly hlavně o tom, aby Piráti nepropadli pod 5% a měli solidní výsledek. A to se podařilo i díky "jalovému marketingu". Teď klidně ať strana, když je v opozici, ať investuje do základů a do komunálu. Má na to peníze za volby a i čas.

Tzn zrovna tahle kritika mi přijde dobrá tak akorát na úpadek do zapomnění...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: To su silne tvrdenia, niekedy stacia, niekedy nestacia. (viz. napr. linux ako diy OS, ktory sa v praxi ukazal vyrazne lepsi nez co ktora komercna firma dokazala vytvorit). Suhlasim s tym ze samotna existencia alternativy stacit nemusi, ale ot nie je dovod rezignovat na jej rozvijanie a propagovanie.

Ten problem dnes je oproti minulosti skor v tom, ze korporacie ktore maju svoje bussiness modely zalozene na roznych walled garden/incompatibility variantach investuju nemale prostriedky do sabotaze inych rieseni, ktore by im to mohli potencialne rozbit. (a dost neprijemne je, ze casto pomahaju aj bezpecnostne/zpravodajske zlozky, nakolko decentralizovane zdroje sa typicky tazsie cenzuruju/poskytuju data, atd, a je tu spolocny zaujem)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NIEKT0: bohové pod námi, jako vážně? a kde jsem něco takového napsal? přečti si, co jsem napsal zde GAARQ. já tady jen opakuju, že toužebné myšlení aka wishful thinking problémy samo neřeší. existence alternativ je fajn, ale nestačí ke změně. svět kolem nás a lidská psychika jsou kurevsky složité a naivní & idealistické přístupy ke změně nevedou. dokud se lidi, co něco změnit chtějí, neproberou a neuvědomí si to, budeme se motat v začarovaných kruzích a pak se divit, že se nic nelepší a jde to pouze k ďasu.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Celkem fajne popisuje problémy vlny.

David Witosz kandiduje na předsedu Pirátů. Chce, aby Pražáci jezdili do Ostravy - Moravskoslezský deník
    https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/ostrava-pirati-witosz-david-witosz-predseda-strany-kandidat-mistostarosta.html

„Už léta upozorňuju na to, že jsme strana, která lítá hlavou v oblacích, ale nohama stojí v hnoji,“ zdůvodnil Deníku přijetí kandidatury Witosz.

„Pokud chceme naplnit svůj program, kde je práce na desítky let, musíme vybudovat stranu, která tu taky desítky let bude,“ reagoval Witosz na poslední volební průšvih. „Bez silného komunálu to nikdy nepůjde. Naši lodivodi bohužel udělali jednu velkou chybu, a to tu, že prostředky daňových poplatníků na rozvoj strany probendili na jalovém marketingu, místo aby ho dali do budování strany od základu,“ nešetří Witosz kritikou na adresu strany i konkrétních tváří.

„Dnes máme za desítky milionů korun několik uměle vytvořených ‚osobností‘, ale odborná základna a základna komunálních politiků dostávala drobky. To chci změnit,“ tvrdí Witosz.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    S_TEJK: Loni na podzim Witosz podpořil Lukáše Wagenknechta. Teďka to zkusí už sám.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: A co sa snazis "povedat" svetu? Ze chaos nema propagovat mastodon a fungovat tam? Ze si myslis ze maju ludia nechat manipulovat hajlujucim keteheadom na twitteri, a supat nohami? Kazda alternativa je dobra, a bojim sa ze sa este dostaneme do stavu, ked mastodon bude to najlepsie co tu budeme mat:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam