• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Někdy to tak prostě vyjde.

Nečekané "koalice": Piráti si u Íránu notují s SPD - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-necekane-koalice-pirati-si-u-iranu-notuji-s-spd-40565067
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: snažit se můžou, ale prachy na to nemaj
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Vždyť se snaží o permanentní kampaň, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: ale dyť už jsem psal... na to, že neběží kampaň...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CDU v Německu nyní prosazuje implementaci principu "Public Money, Public Code" (Veřejné peníze, veřejný kód) u vlastních vývojů státu.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Dívám se že pád ze skoro 9% na 7,2%. Možná by už Hřib mohl začít konečně vytahovat ty odborníky jak před volbami sliboval???

Kubovo hnutí i Motoristé jsou pod pětiprocentní hranicí | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/kubovo-hnuti-je-v-pruzkumu-tesne-pod-petiprocentni-hranici-stejne-jako-motoriste_2602211024_mst
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    DOCKINEZ: Ta Bečva je tak strašná hamba :/ Opravdu jsem veřil, že to nevyšumí :/
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DOCKINEZ: Ty jsi tvrdil: "Jak to, že jste nevydali Babiše ke stíhání, když jste měli v parlamentu 4 roky pohodlnou většinu?"
    A to viditelně nebyla pravda.
    Žádné další tvoje nevyslovené myšlenky k tématu jsem tím nekomentoval.
    A ty tepláky Babišovi, pokud vím, nenavrhoval ani státní zástupce.
    A že Agrofert poslední 4 roky už zase pobíral dotaze bez omezení je logické, když Babiš nebyl ve vládě. Teď už je Babiš určitě nedostává, když už mu Agrofert ani nepatří.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    DOCKINEZ: Sám si odpovídáš. Je tu velmi pochroumaný stát a velmi silní oligarchové. Justice je rozbitá.

Ideální cesta je opravit justici, ale to se samozřejmě střetne s tím, že ta je přeci nezávislá. Téměř jakákoliv změna vyžaduje změnu zákona. Čili je to o ministrovi, vládě, sněmovně a senátu. O lidských zdrojích nemluvě.

Policie by šla lépe. Ale nějak jsem nezaznamenal, že její práce by u Babiše byla až takový problém. Nicméně policie byla záležitost čistě Víta Rakušana. Tam je to jasné.

Jako štve mě to velmi. Sám jsem podal TO na jasné manipulace s veřejnými zakázkami, ale policie odložila. Odposlechy těžko mohu dělat za ně (legálně).
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: A ten zaujem nebol u koho? U piratskej strany, ktora mala v PSP 4 poslancov, a nebola potrebna k drzaniu koalicie? U ministerstiev ktore pirati ovladali?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tvl že nešel do hajzlu Babiš, to se dá chápat (oligarchu do basy jen tak nedostaneš).

Ale jak je možný, že neseděj všichni ti dobří lidé z finančáků atd., co mu pomáhali v zaklekávání atd.? Kde je nějaká spravedlnost?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KRAMERIUS: Šel do tepláků? Nešel. Dostává dotace? Dostává. Vyšetřilo se zaklekávání, Bečva, podvody za covidu? Ani hovno.

Tak o čem se bavíme? Prostě ruka ruku myje, kapříci si rybník nevypustěj a tohle celý je akorát tyjátr pro hejly.

Fskutečnosti žádnej zájem na odstranění Babiše zjevně nebyl.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    DOCKINEZ: MMR za Bartoše právě ty dotace řešilo. Stejně jako bylo průkopníkem aplikací sankcí proti Rusku. Ale pro Babiše jsou klíčové zemědělské dotace a ty jsou v jiném rezortu...

Pokud chceme mít demokracii a pluralitu, tak se musíme naučit elementárně rozlišovat zodpovědnost. A to třeba i ve vztahu stát vs obec.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DOCKINEZ: Ale no tak…
    Sněmovna potřetí vydala Babiše k trestnímu stíhání, podle něj je kauza uměle natahovaná | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/babis-vydani-k-trestnimu-stihani-capi-hnizdo_2203030932_til
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Tak tohle zrovna se vůbec nepovedlo. Piráti tři roky ve vládě svítili skoro ke všemu a najednou tzv. „na Babiše“ dělají, že oni nic, oni muzikant.

Můžete vybrekávat, že stát v celé slavné deagrofertizaci nikdy nezačal konat, ale to jde i za váma. Nějak jste nebyli slyšet, když se neřešilo zaklekávání a nepřátelský přebírání firem, podivný čachry za covidu atd.

Jak to, že jste nevydali Babiše ke stíhání, když jste měli v parlamentu 4 roky pohodlnou většinu?

Sorry, to je neomluvitelný.

A že se teď zkoušíte tvářit, že vlastně s tou Fialovou vládou nemáte nic společnýho. To je vyloženě trapný.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Máme nějaké programové prohlášení k P+R parkovištím na okraji Prahy? Ať si myslíte o id DANYSEK cokoliv, tak se zdá, že tyhle věci docela sleduje... (viz vedlejší klub...)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Transparentnost a aktivita. A to je kámen úrazu. Potřebuješ dostatek lidí, co tomu dají nějaký realný úvazek. Jinde si to dovolí tak, že je financují přes nějakou fake aktivitu (CEVRO pro konzervy). Ale naše nadšení se dlouhodobě vždy střetne s realitou. Šlo to v počátku, šlo to ve sněmovně 2017-2021. Ale teď je vidět, že to chybí.

Vlastně vůbec nechápu, co dělá poslanecký klub. Vidím tam dost ok jmen. Ale nevidím výtlak ve vnitrostranické agendě. Jen mediální balast :(
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: na ten malý počet členů jsem poukazoval od začátku.

HONCKA: ano. já to chápu. NIMBY-federace by vlastně byla nejkonzervativnější strana vůbec - sdružení všech backyardů :-) současně je to ale úplně jedno lidem s vysokou mobilitou - prostě se odstěhují někam, kde je to nezničí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam