• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: Odemkni prosím, díky!
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Dohledal jsem to

Evidence kontaktů a schůzek
    https://evidence.pirati.cz/report/6/

YBUKO
    YBUKO --- ---
    EL_TOPO: jj, v ČR to konkrétně tlačil třeba syn ruského důstojníka Sergej Pavljuk, psal o tom Kmenta. Chlapec je pořád v Česku aktivní, mimochodem. V případě zájmu odemknu. Motal se dřív i kolem Pirátů.

Okamurova matrjoška. Kde se vzaly ruské vazby
    https://reportermagazin.cz/13034/okamurova-matrjoska-kde-se-vzaly-ruske-vazby/

INFO.CZ | Má SPD vazby na Rusko? Investigativní reportér mapuje navázání strany na bývalé sovětské důstojníky
    https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/ma-spd-vazby-na-rusko-investigativni-reporter-mapuje-navazani-strany-na-byvale-sovetske-dustojniky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když uvážím, jaký debilní výkruty přináší každých 5 let tyjátr zvaný “přímá volba prezidenta”, tak o žádný referendum nestojím.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nemám rád výrazu typu "tohle je pro mě dealbreaker", ale pokud bude strana hlasovat pro kundí refenerendum, tak je to pro mě dealbreaker. Jako tyvole to fakt nikdo posledních 15 let nedával pozor a opravdu si myslí, že přímá demokracie přinese cokoli pozitivního?

Jdu napsat poslancům, neb tohle je opravdu vrchol imbecility.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    CHORCHE: mimochodem, s rychlostí s jakou jak SPOLU/STAN i současná koalice likvidují svobodný výzkum a vzdělávání neustálým snižováním výdajů už minimálně 15 let zpět, ten systém se v záchvatu sebezáchovy začne kanibalizovat a práci dodělá za ně. už teď předseda české konference rektorů vygeneroval text, nad kterým mi děsem vypadla zubní protéza do avokádového latté. polovzdělaná banda cvičených opic, to jsou představy oligarchů o "pracující inteligenci".

[GAARQ @ Nyx's Reviews aneb vedci na nyxu - na cem delate, na co jste prisli, co z toho bude?]

nu, braši, a kde jsou piráti, když tu jde do tuhého?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: S tímdle tématem celostátních referend hlavně přišli někdy před sedmnácti nebo tak lety Rusáci aby mohli po Evropě dělat Brexity a tlačit přes svoje trojské koně státy ven z EU a NATO. Když se to dobře nastaví, třeba to demokracii pomůže. Když se to nastaví špatně, může ji to zničit.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    CHORCHE: já bych taky chtěl, ale nikdo je neposlouchá. a nevidím ani náznak ochoty to dělat.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    CHORCHE: já o žádné referendum osobně také nestojím. z přímé demokracie jsem už před pár dekádami vyrostl, ale tak jaksi v důsledku vyhnití partajní politiky, která se čím dál víc vyprazdňuje a demontuje demokracii (demokracie vyžaduje nějaké funkční politické alternativy, ale až na čestné výjimky se všechny partaje honí za jednou a toutéž kohortou voličů, takže tu de facto alternativa a tím ani demokracie není), tlak na jiné způsoby demokratického rozhodování tu je a když už je, akceptuji nějaké jejich limity. jestli lobisté manipulují volby nebo referendum, je to tak trochu brambory nebo bandory, vyjde to nastejno.

sám nevím, co je řešením, partajní politika je tu snad horší než za první republiky a ta tendence vygenerovat neformální národní frontu ze stran nesystémových voličů je obrovská.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GAARQ: já to vidím asi ještě snáž - chci aby o těhle tématech rozhodovalo rácio, odborníci atp. a ne zpovykaný mediálně ztvarovaný plebs na vlně emocí - schválně, jak by dnes dopadlo referendum o větrnících? ;)

a podružná věc - asi nechci chodit každou chvíli někam k urně atp. - nebo by to mělo nějaký posun na uvědomění občana? víc by se zajímal, angažoval? moc si nemyslím, resp. ta aktivizace je dost oboustranný břit a nedovedu odhadnout
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GAARQ: četl, narážíš asi na tohle:

Piráti odmítají, aby mohli lidé v referendu rozhodovat například o ústavních změnách, mezinárodních smlouvách, členství Česka v NATO nebo Evropské unii a o rozpočtu.

...

Stejně tak Pirátům záleží na samotné podmínce vyvolání referenda. „Smysl obecného referenda je, aby ho mohli vyvolat občané. Nad konkrétním číslem jsme ještě nedebatovali. Aby to referendum bylo životaschopným nástrojem a zároveň plně nenahradilo parlamentní demokracii, tak by podle mě mělo jít o statisíce občanů,“ poznamenala Stojanová.

Referendum by podle Pirátů mohlo být vypsané například nad otázkou legalizace konopí, eutanazie nebo zavedení manželství pro všechny.

---
    nestojím o referendum ani v jedné té otázce, i když pro eutanázii nebo legalizaci jsem - ale pak jsi vzpomenu na různé Aliance pro rodinu a další lobby a manipulace u každých voleb a fakt ne. a přesně jak říkáš - SPD tam narve nějaký kraviny, tak si to radši odpusťme
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: extrémní pravice většinou chce jediné referendum: o přenesení všech pravomocí demokratických institucí na Vůdce...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: tak referendum by nikdy nemělo být o změně Ústavy, například. Tam je to velmi citlivé. Na úrovni běžného zákona či ministerské vyhlášky... to si představit umím (včetně toho, že Ústavní soud to třeba zruší). V personálních otázkách... no, tam je to hodně zajímavé, teda.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    CHORCHE: a četl jste, pane kolego, ten článek? než vám tedy vystoupí žilka na čele, není referendum jako referendum. s většinou podmínek pro podporu referenda piráty, jenž jsou prezentované v textu, souhlasím. a nemyslím si, že SPD a její podržtašky budou chtít mít funkční referendum, ale jen nástroj na prosazování vlastní agendy. na blábolü ID MAKROUSEK jsem si již zvykl, ale od vás bych čekal větší uměřenost.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CHORCHE: Extremni levice a extremni pravice jsou dve strany jedne mince.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: ... zase si ale vezmi referendum o odvolání předsedy parlamentu... :-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: tak i tady připomenu nějakou tu statistiku obrázkem

[CHORCHE @ Věci Veřejné - vaše rakety považuju za fyzické přiznání vašeho vlastního selhání.]

jestli budou piráti hlasovat pro referendum, tak ať jdou už fakt do prdele. nebudu pak poslouchat: mysleli jsme to dobře, dopadlo to jako dycky

a kdyby jim to chtěl někdo tlumočit, tak ještě přehazuju tu hysterii u repatricie - je to debilní a akorát jsem si jich půlku uspal na 30 dní, radši budu koukat z okna než na zpovykaná telata
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Když jsme u těch "koalic". Za mě OK, když Piráti drží svůj OG program.

Zákon o referendu chce vláda pod tlakem SPD už na jaře. Pomoci jí mohou Piráti - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zakon-o-referendu-chce-vlada-pod-tlakem-spd-uz-na-jare-pomoci-ji-mohou-pirati-40565117
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Todle se sešlo protože Piráti kritizují Trumpa a nejsou nekritičtí k současným USA, zatímco Okamura otevřeně hraje na ruské straně a proti USA.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Ano. Nebo když máš nějaký názor a SPD ho má čirou náhodou stejný (ať už ve smyslu i rozbité hodiny ukazují dvakrát denně správný čas, nebo ve smyslu že SPD to sice v rámci novinářské zkratky myslí jakože stejně, akorát že vůbec), tak svůj názor projistotu okamžitě změníš? Zajímavý způsob jak žít, ale budiž.

Jako jo, shodnout se s nimi častěji, asi by bylo na místě být nervózní, ale jinak kupodivu ano, někdy to tak prostě vyjde, zejména pokud v ČR nehodláš razit nejčastější domácí linku Izrael a USA jsou svatí superpartneři.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam