• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Já se domnívám, že je to o členstvu. Spousta nových lidí, vidí ty lidi hlavně v mediich a chybí jim osobní zkušenost. Jak s těmi lidmi tak s lepším fungováním strany.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Intitut prave nieco robit aj zacinal, ale presne z tohoto dovodu ho vlnaci resp. ich pani vyhodnotili ako rizikovy, a odkedy spravili puc, tak je to ideologicky mrtve. (resp. max. tak bizarne, ale nakolko za rok rozdrbali vsetky nasetrene prachy, tak uz nic moc s tym robit nebudu, max. tak si cez to platit svoje poslanecke vydaje, a dusek s olgou "svoje" byvanie.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Teď už mi asi přijde nejlepší založit nové strany a spojovat je do koalic. Klidně i s Piráty, na který by jejich bývalí členové znalí věcí dávali pozor. Nevim co jinýho dělat. Koukat jak odcházej osobnosti a nahrazují je mladá ambiciózní ucha z mladejch Pirátů, kteří jsou rádi že se ve dvaceti dostanou do sněmovny a budou za to vlně tupě a poslušně zobat z ruky?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: myslím, že chybí jednotná vize. Co třeba dělal Pirátský Institut, PI? Mám podezření, že jediným zadáním bylo, aby radši nedělal nic...

Jako je blbý, že nová vlna jsou fakt lidi, co spolu kamaráděj, a já když mezi ně přijdu, tak sem spolehlivě mimo. Ale co teda navrhuješ jako alternativu? Zakázat lidemz aby spolu kamarádili? Dobře víš, že reálně jde o peníze. Dostali sem tam lidi, který vlastně budou rádi, když Piráti zkrachujou. Snažil jsem se tyhle věci hlídat v začátcích, ale šetření fakt není in... a v situaci, kdy stát i všichni kolem machrujou, kdo si víc napůjčuje...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Není samozřejmě a tím je to tak strašný. Podporovat dál křiváky a hlupáky v neschopným bezpáteřním zabetonovaným vedení, protože je tu pořád dost dobrejch lidí co dělaj dobré věci, nebo ne? Nebo jít cestou založení jiných stran, dobré lidi tam přetáhnout a znova vytvořit sílu jakou dneska Piráti mohli bejt? Jakou už s podvodníkem Hřibem historicky spojeným s firmama a tunelama ODS, politicky odepsaným nesoudným Ivanem a tupým a křivým duem Ferjenčíků už nikdy nebudou? Tihle Piráti už budou vždycky jen béčko ODS čekající až budou moct jít znova s ODSkou do vlády. Nic víc.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: je to problém, trochu. Otázka je, jakým způsobem to revertnout a jestli je přeci jen špatně úplně všechno...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Pavel Franc z Prahy 8:

Je vlastně obdivuhodné, s jakou elegancí ta strana škrtla hodnoty i páteř a ponechala si jen jeden cíl: funkce pro „ty, co spolu kamaráděj“. A zbytek tomu za všech okolností nadšeně tleská v upřímné víře, že když bude dostatečně hlasitý, tak jednou taky povýší mezi „ty, co spolu kamaráděj“.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: po nás ať přijde potopa, nejspíš.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Nevim co ti nahoře chtějí dělat v dalších volbách.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Volební rok zatížil účty stran. S největší ztrátou se musejí vypořádat Piráti. Ztráta Pirátů loni činila 57,4 milionu, což je nejvíc ze sněmovních stran. O rok dříve měla strana ztrátu 14,3 milionu korun. Na sněmovní kampaň dali Piráti loni přes 83,3 milionu korun.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Ty vole. Dohledávám jestli k té smlouvě něco je a našel jsem něco jiného. Ivan byl loni u Klempíře v tom podcastu. Já už nemám slov.

Ivan Bartoš: Když seš do něčeho zažranej, náraz bolí | KO #53
    https://youtu.be/YRtUdAjj4gE?is=ePCiYXgfpe7hTmIa
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: Nemám nic. Jen vím že když se rozjel ten Datarun, tak někteří zírali že nechápou a jak měli Klempíře rádi. Jedině že by tu smlouvu zastavili kvůli Půrovi.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Nic som k tomu nedohladal (a doteraz som o tom ani nevedel), ak mas lepsie info, tak dodaj. (co vyzera ze moc nemas:)

Podla casu to asi bolo ku krajskym volbam 2024, a podla zaznamu s nim mali jednat o spolupraci (k comu asi chceli podpisane NDA), ale nic nadvazujuce som k tomu nenasiel.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: Fakt nebyla? Nechápu vůbec jak to mohlo někoho napadnout, když už Klempíř v té době makal s Půrem na Datarunu, kterej Piráty a Ivana odstřeloval.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: pozeral som co sa k tomu da najst, a vyzera ze to mala byt nejaka regionalna spolupraca v karlovarskom kraji pri volbach v 2023, ktora ale nakoniec nebola (alebo som k tomu aspon nenasiel ziadny zaznam).
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Tak to možná bylo něco ohledně toho jak dostal zákaz kandidovat, protože jel svou kampaň. Ale nevím.

Neměla vlna něco společného i s tím zaměstnáním Oty Klempíře? Teď dělaj jako by nic, samozřejmě. Přitom s ním ještě nedávno kalili.
    NDA-Oto Klempíř-12.10.2023 | Registr smluv Pirátské strany
    https://smlouvy.pirati.cz/contracts/218

KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    No ten spor byl docela vážný. Šlo o rozhodnutí RP v kterém Klára byla. Nevím přesně které, ale nejspíš něco s Ferjenčíkem? Ale téměř určitě kvůli tomu Klára neodchází.

Nicméně fascinuje mě schopnost mít potíže v komunikaci ve 4 lidech či drobném zastupitelském klubu v Praze.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    EL_TOPO a jeho stoprocentní info ze sněmovny ohledně pirátů :)))
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    EL_TOPO: řiká se tomu apríl, nebo tak něco
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: Jo, dobře. Zkoušel ji šikanovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam