• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    ZAPPO: Eh... nic takového neříkám. Jen hledám souvislosti. Kdybych chtěl držet linii, tak jsem ve sněmovně.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KEDRIGERN: TO je super, jak dokazes drzet linii, ze vlastne je vsechno v poradku, neslo s tim nic delat a proste to tak vyslo.
    Ja se citim po kazdych volbach kdy volim piraty jako debil, zareknu se, ze priste uz si to neudelam - a pak se na posledni chvili zas presvedcim, ze jeste jednou to zkusim hodit te nejliberalnejsi a nejprogresivnejsi strane…. A pak jen cumim.
    Ted jsem uz opet ve fazi “cumim a je mi trapne”.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: Láska je pragmatik. A přeneslo se na něj postavení Lukáše a Adély. A k tomu nápady jako kandidovat naprosto všude kde se dá... k některým lidem ze SEN mám hodně blízko a jejich rozhodnutí chápu ještě méně než ta Pirátská.

Další Láskův problém je, že on rád dělá dealy. No a ty moc nesouzní s transparencí. Kdyby bylo explicitní hlasování, tak by IMHO u Pirátů vyhrál. Ale jak to vždy salamuje, tak byl přesalámován...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HONCKA: Kdyz vasi volici skousnou Votapka, tak tohle uz je asi jedno.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    EL_TOPO: To asi není nic těžkého, pohádat se s novou vlnou...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: neprekombinovali jsme to s podporou Šarapatky spíš my? Tohle nejde moc rozumně našim voličům vysvětlit tak abysme nebyli za blbce natož tak aby volili místo Lásky Šarapatku
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    CHORCHE: Mně Šarapatka na X baví a podporuju ho. Taky tu ale vidím nezdravej vzorec kterej se pořád opakuje. Zašlapávání a vyhánění vlastních osobností, se kterejma musíte občas diskutovat, a tahání králíků z klobouků mimo Piráty. Vždycky lidi, kteří jsou zrovna vidět v televizi nebo maj hodně sledujících na sockách a budou držet s vlnou basu, protože budou rádi, že je někdo dá na kandidátku.

KEDRIGERN: To si přesně myslím, že se Láska s někým pohádal a nahoře ho taky odřízli.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Jako já mám Vaška rád, ale ta jeho kandidatura na magistrát je dost cringe. Zvláště, když jsem byl u dohody: "Jasně spolupracujeme, společně senát, ale ne jiné volby.".

Blbé je, že Piráti na Praze 5 jsou nějak divní, takže ty jsou s ním rozhádaní.

Žít v obvodu, tak ho určitě volím. Ale upřímně si myslím, že to hrozně překombinoval.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: No mě jako voličovi to nevadí a chápu proč ho podporujou. Jestli je za tím nějaká neshoda s Láskou, tak fajn. V tom článku z Deníku N to on zas tak nehejtoval. Aby to byli vždy stranící (což ani Láska není), tak to je nepochopení senátních voleb. Takový nominant by vždycky prohrál. Mnohem strategičtější je tam mí třeba i toho Šarapatku z Top 09 a říct, že je s podporou Pirátů. Třeba i pak někde něco podpoří atd.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    EL_TOPO: Ta podpora topkaře je vlastně nejvíc funky
    Já jsem s Láskou v poho, sleduji
    Šarapatku taky sleduji, ale přijde mi jak zpovykaný tele...
    Bude to nejspíš zbytečný kriplfight - kdo tam je za Odsáno jako protikandidát? Pže se může stát, že se to rozdrolí a do druhýho kola nedojde ani 1
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Šarapatka. Bývalej poradce Miloše Zemana odstřelenej v Olovu. Kandidoval za Top09, teď ho znova staví Top09. Proč ho podporujem, kde je logika? Žádná není, líbí se prostě včelí královně, která je úplně blbá.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: A co má Šarapatka prosím pěkně společnýho s Piráty? Nic, nula. To je zas to samý jako Votápek a jiní. Richterová a další trdlo se s někým kdo je na sociálních sítích nebo jinde vidět baví a tak si ho zvolí. Namísto toho aby volila členy vlastní strany. Šarapatka bojuje za ČT, oni s ním pečou ve sněmovně, tak si ho zvolíme místo Lásky, kterej k nám měl výhrady. Vyprázdněnost a populismus a tupost.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Já to psal vedle do Věcí veřejných. Piráti se pod Hřibem a vlnou stali trochu novou jako že pravicovou topkou pro pražské voliče. Pro ty voliče, kteří volili topku v roce 2009. Takže podporují i Šarapatku z topky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GAARQ: je, předpokládám že Adéla se postaví za Lásku, takže zase budeme za blbce
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    není tohle tak trochu střelba do vlastní nohy, piráti?

„Považujeme ho za osobnost.“ Piráti v boji o Senát podpoří muže, který chce sesadit šéfa jejich společného klubu — Deník N
    https://denikn.cz/2067018/povazujeme-ho-za-osobnost-pirati-v-boji-o-senat-podpori-muze-ktery-chce-sesadit-sefa-jejich-spolecneho-klubu/?cst=829551b8b9a39257fcd418c1425c677793dcdc54df5398f9f4575f1997b3c8c2

#odemčeno
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Otvorenost voci verejnosti sla "na xuj" uplne, ale dalej sla het vobec moznost vnutrostranickej komunikacie medzi clenmi, systematicky je narusovana a sabotovana kazda moznost priamej komunikacie medzi strannikmi (viz. ten zulip napriklad). Komunikacia je smerovana iba do striktne moderovanych signal kanalov roznych teamov, kde sa uz na nejaku demokraciu moc nehra, ludia su tam pridavani a odoberani podla uvazenia, nejaka centralna synchronizacia nie je, vlastne ani celkovy prehlad.

To moze na prvy pohlad vyzerat ako blbost, ale je to klucove pre ovladanie strany: Keby sa ludia mohli synchonizovat/koordinovat, mohlo by to narusit kludne vladnutie.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ach, otevřenost. Tuhle na mě vyskočil starej rozhovor s Václavíkovou z RŠ a já zamáčkl slzu v oku při vzpomínce na horlivé diskuze na fóru.

To byly časy, co?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: ohledně té alternativy a discordu jsem ti říkal, pokud ti to vadí, tak navrni a zařiď alternativu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: problém je, že platforma, která by dokázala čelit Nové vlně, se nikdy ani nedokázala zformovat (Renesance Pirátů se chovala recesisticky a Progresivní alternativa věří Discordu, čímž o svém vztahu k digitální suverenitě prozrazuje asi tak všechno). Pokud si předpokládal, že budoucností Pirátů jsou "my, co chodíme na Zulip, ještě uzavřenější, než předtím fórum", tak... ehm.

V první řadě: pokud jsme věřili na otevřenou debatu, měla se alternativní frakce v Pirátech striktně držet otevřenosti své debaty vůči veřejnosti. A tím se proti Nové vlně vymezit. (Asi tak 1 promile toho, čím taková frakce mohla/měla být, představuje diskuzní fórum - a to i včetně počtu účastníků...)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JESU_SS: A kdo je to „průměrný volič Pirátů“? Nějaký redukovaný homo economicus, kterého zajímá hlavně ten slibovaný Hřibův „silný ekonomický program“*?

Zbytek nekomentuji, nemám k tomu data a ani v mým okolí k nějaký migraci Piráti > STAN nedochází, tak se nemám koho zeptat na případné důvody.

*který měl přijít a nepřišel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam