• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NIEKT0: Jo, a to pred 5x zvysenim clenskeho, co si teraz odhlasovali:) Ciel mal byt 2K ludi do konca roka, tak si vies predstavit, ako to asi moze prebiehat.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: ano su strana ma 1142 clenov, +- to stagnuje teda nove prichody tak nejak kompenzuju odchody. Resp. prichodov je trochu viac, ale bude to este slusny pruser do buducna, lebo prikazy zhora su doslova prijmajte viacej clenov, nech to stoji co to stoji. A to skutocne kvalite nepomaha, a bude s tym este "veselo", az zistia co vsetko nabrali.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Já se taky budu opakovat, ale mně strašně sere, že ve vedení Pirátů mohli být úplně jiní lidi. Kteří by byli o hoooodně moc ostřejší a vhodnější na Turky a Babiše než to co je tam. Fakt sekáči co se nezakecaj. Ale nejsou tam, protože nebyli dost dobří manipulátoři aby uchvátili pozice ve straně. Taky plotože byli moc pirátští a autentičtí a bakaní. A to se nedělá, fujky. Nesmíme dělat ostudu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: to s náklady na mandát se přece analyzovalo horem dolem. Tak samozřejmě, že pokud s Piráty dál máme nějaké záměry, tak nebudeme takovýhle fail vytrubovat všude do médií... dá se říct, že řadoví členové radši chodí kanálama.

Můj přístup je: podívejte, co teď k některým tématům říká EU nebo Švýcarsko, my to říkali už někdy v roce 2010...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ano, my to už komentujeme a analyzujeme minimálně rok ;-)

Hele, důvodů je víc. Samozřejmě, samotné angažmá ve vládě vedlo k tomu, že se spousta lidí od Pirátů odklonila. Jenže: mainstreamová témata, na která se zaměřil politický marketing, omílají všechny strany a tak se sklouzává k nějakým "hereckým výkonům" hrstky viditelných tváří. Ke gestům, symbolům, apod.

Původní cílovka Pirátů, tedy IT profesionálové a zvlášť jejich určitá část, pořád existuje, dospívá, stárne, rozrůstá se. Rozumí i jiným věcem, než symbolům a gestům (těm právě možná plně nerozumí...). Hodit tuhle cílovku přes palubu byl nerozum. Fakt to není tak, že "Zandl a Hlavenka vědí, co je dobré".

Pak tam byly další cílové skupiny, diskutabilně kontroverzní pro mainstream. Jenže: takové, které nejsou reprezentovány. A jejich odkopnutím přijatelnost pro mainstream nevzrostla. Snaha zalíbit se lidem, kteří nás stejně nikdy nebudou volit, je marná...

Ještě je tu spekulace na to, že část Babišových voličů je vlastně snadno ulovitelná na jakýkoliv politický marketing, jenže takovýhle pocit podle mě podceňuje, jak je společnost doopravdy strukturovaná a rozčleněná...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: hodně se to obnovilo, že na přijímání předsednictvo dost tlačí, my jsme v kraji měli před vlnou 118 členů v době největší krize 81, teď jsme na 102. Otázka je, jestli se nám to nevymstí, že před tím jsme nabírali lidi, až když jsme je trochu poznali třeba po půl roce když byli aktivní, teď se nabírají pom tom, co se ukážou jednou na online schůzi a ani je to místní sdružení nevidí naživo. Další věc je, že teď výbor schválil 5 násobné zvýšení členského příspěvku a to jde proti tomu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: jo tak tohle dává smysl, díky. Odchod aktivních členů -> menší kontaktní kampaň. Cena za přechod na nový styl strany. Jsou nějaká čísla, kolik přichází nových lidí? Na sockách to docela propagovali.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: nevím co jste probírali s ADMIROU, mám ho v DI, ale fakt je, že díky nové vlně odešla u nás v sčk před volbami cca 25% členů, z toho byla většina aktivních členů a z těch co zbyli se aktivních stali pasivní jako já, takže víceméně skoro nikdo krom kandidátů nedělal kontaktní kampaň ani jinou dobrovolnickou činnost. Je fakt rozdíl, když máš k dispozici na donut jako je v sčk 10 nebo 80 lidí. Díky tomu jsme dali za mandat 4,63 mega byly jsme druhý nejhorší (v roce 2018 730k)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Bro si tu novou vlnu zabudoval do hlavy jak michalindu kapitál :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: No pokud je Nová vlna opravdu hlavní důvod "propadu" ve volbách, tak bych to čekal v kompetentních analýzách a komentářích po volbách. A jelikož sleduju média dost tak hlásím, že jsem to nikde nezaznamenal - kromě NYXu. To interních kanálů nevidím, nejsem člen.

Takže souhlasím, že tam se to probírat může. A souhlasím, že veřejnosti je to "úplně u prdele". To je ta reálná politika dnešní doby.

Proto jsem se i ptal, jestli v interních kanálech nekoluje nějaká odpovědná analýza, který by potvrdila ten negativní dopad Nové vlny na volby. Nebo jestli je to jen dojmologie, založená na anekdotálních rozhovorech nebo zhrzenosti opozičních členů strany.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: Kde by to mělo znít?
    Zní to i na interních komunikačních kanálech, ale ty jsou bohužel zavřeny. Veřejnosti je nějaká vlna a vnitřní fungování politických stran úplně u prdele
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    1) vzít brand, který umírněná i krajní pravice svorně 10 let zadupávali do země
    2) nacpat do něj spoustu peněz, který všechny ty hejty stejně neodmaže, protože Piráti jsou KOMUNISTI, přece
    3) ...profit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: ty jo, ty už se mydlej s ADAMIRA-ou v [Doprava v Praze] ... kdyby se našli i tady, tak tu za chvíli máme i id CUKI a MAKROUSEK (oh wait... ten už tady vlastně je) a tolik moudrosti najednou by tenhle klub neunesl.

Ale ano, využít anti-pirátského sentimentu na to, aby sestřelil ty naivní kariéristy, kteří ukradli brand s nejvíce hatery na české politické scéně... to byla skutečně rafinovaná intrika :-) Já třeba celou dobu číhám na svojí příležitost, až se někdo do vedení pokusí dosadit někoho skutečně autenticky neschopného :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Jo. Ještě jednou to zvýší a vypusť Danyska!

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: na druhou stranu, ADAMIRA e aspoň rovnoměrně zničující na všechny strany (mutually-assured destruction). Jako osoba s moderátorskými právy bych tomu asi měl zabránut, ale Nová vlna si troufa zvednout členský příspěvek a to si teda troufli hodně. Takže pokud se sem náhodou zatoulal troll a dělá špinavou práci za mě, tak nečekej nic jinýho, než že si k tomu dám popcorn.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: super, konečně slovo pořádnýho piráta, než tak učiníš, tak můžeš použít svoje kvalitní - post 2017 vyhledávání a ukázat mi, kde jsem použil v jakýmkoliv tvaru slovo "nová vlna" (absolutně v jakymkoliv tvaru) a konečně mi ukázat jak to porád vytahuju a všechon na to svádím a tak dále...

dělám si srandu, vím že to neuděláš a utečeš opět jako malá bitch ;)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ADAMIRA: Na tvůj hovadský styl diskuze nepřistoupím, takže v budoucnu už bude ignore
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: takže krom debilních připomínek nic na to že jste si postavili slaměnýho panáka nemáš

ty seš fakt výjmečněj degenerát, tebe snad musí platit SPD to není možný
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ADAMIRA: Koukám, že vyhledávat umíš jen jak v roce 2017 😘
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: ""může za to Nová vlna" zní jenom tady"

tak tady máš filtr na slovní spojení "nová vlna" - za rok 2026

ano zní, podívej se od koho ;)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam