• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHANWine, CrossOver, Cedega- paříme a pracujeme na Linuxu bez omezení
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    RCR: Jak sem psal, hoď sem seznam, jaký všechny konfiguráky potřebuješ, abychom měli postup i pro další lidi..
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    RCR: 1.) to je dle mych zkusenosti pekna hovadina alespon co se tyce me grafiky Intel 915 GMA ... akcelerace se da vyladit tak maximalne na pulku vykonu windows a to jsem se tim zabyval fakt dost. A na netu je negativnich zkusnosti dost a dost.
    RCR
    RCR --- ---
    Ad akcelerace v Xkach. Jsou v zasade dve cesty jak ji resit:
    1) koupit grafiku od intela (temer vyhradne onboard) a uzivat toho, ze to je vsecko otevreny a obecne to problemy nemiva.
    2) chtit na tom forbesit silenosti a pocitat s proprietarnimi ovladaci. Tam je to vcelku hodne samanismus a v zavislosti an tom, kdo dela tvou kartu narazis vice ci mene casto na vice ci mene absurdni a vice ci mene vlastnorucne resitelne obtize.
    Osobne do budoucna volim Intel, ale aktualne mam stale asi nejhorsi variaci na tema proprietarniho - Matrox s chipem Parhelia. Nevim jaky je soucasny stav, uz jsem o to ztratil zajem, kartu jsem poridil proto, ze umi tri moniroty z jednoho AGP a ma nadherny barvy. 3D akcelerace je sice super a tucracer jedouci na prostrednim monitoru s sirokym okolim je fajn, ale uz mi zato nestoji - v rozhodovani mezi akceleraci a novym jadrem vyhrava jadro a od doby, kdy chodi vystup na vsechny 3 bez jaderneho modulu mam co jsem potreboval.
    K matroxum je na strankach tuxx-home.at forum, ktery nahradilo puvodni zakaznicka fora Matroxu, vede ho typek, kterej pravidelne vydava upraveny verze ovladacu, ktery slapou s novejma jadry. S Ati i nVidii jsem se potkal nekolikrat u ruznych ditribuci a s dovolenim bych udelal rozdil mezi 3D akceleraci 3D desktopem, aby to bylo jasny: 3D akceleraci uz jsem zresuscitoval mockrat, 3D desktop nikoliv.
    Takze postni konfigurak a log a podivame se co se s tim da delat.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    ahoj, snazim se nainstalovat Flash Builder 4 pod wine.

Pouzivam nativni comctl32.dll a dostavam hlasku:
    Could not load 'KEYBOARD.DLL' required by 'COMMCTRL', error=2
    err:thunk:_loadthunk (commctrl.dll, Cctl1632_ThunkData16, comctl32.dll): Unable to load 'commctrl.dll', error 2
    err:module:attach_process_dlls "COMCTL32.dll" failed to initialize, aborting
    err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Adobe\\Flash Builder Beta\\Gumbo.exe" failed, status c0000142

Nahrani keyboard.dll nepomaha. Nevedel by nekdo jak na vec?
    Na WineHQ pisi ze by to melo bezet.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MR_DAN: Možná jo, nicméně zatim nemám kdovíjaký znalosti Linuxu, takže klidně udělej na nástěnku nějakej step by step návod na to.

No Envy sem použil, ale tudy cesta nevyšla, vše korektně proběhne a pak při bootu při pokusu incializovat NV ovladač- fail, typoval bych to na magické nastavení Xorg.conf a prostě nějaký chybějící soubor - ale to bych zase potřeboval mít povědomí, co by kde mělo být..

Každopádně, tohle klub by měl být i pro ty lidi co přechází z Windows, čili pro takový začátečníky jako sem já.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    RUTHAN: a nemel bys jednodussi vyexportovat si seznam baliku, zazalohovat /home a /etc a udelat cistou instalaci?
    beztak mas stopro ty problemy kvuli tomu, ze se v tom systemu vrtas, coz je sice pozitivni pro tvoje znalosti, ale funkcni a stabilni ti to moc dlouho nevydrzi

problem s povysovanim ovladacu nvidie jsem mel taky, ale nic, co by se nedalo osefovat pomoci Envy .. nejdriv se proste musi kompletne odstranit ty stare
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    KAERO: No stalo se mi to na různých kompech a nedělal sem ti vzláštního jen sem se opovážil povýšit ovladač grafický karty, přes dodávanej Wizzard a všude byla Nvidie, takže skus něco jinýho :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHAN: zase ti musim oponovat, ale to ze se to tobe stalo hodnekrat, zdaleka neznamena, ze to je bezny problem. teda problem s akceleraci je relativne bezny, pokud nemas nvidii. za posledni 2 roky jsem videl nejakou radku komplu s linuxem, a na nvidiich to slape celkem gut.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    KAERO: No teoreticky se toho zase pak nedá tolik zkazit.. Na Windowsech je to stejný a tma takovýhle problémy dávno nejsou.
    Jde prostě jen o ten postup, kde by co mělo být, aby to jelo.. Čili potřebuju jen narazit na někoho, kdo už podobné věci opravoval a vzhledem k tomu, kolikrát se mi tohle stalo, takových lidí by mělo být dost..
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHAN: nojo, akcelerace je obvykle dana proprietarnimi ovladaci, ke kterym neni zdrojovy kod. takze se do toho neda moc vrtat.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    RCR: No základním akcím, při startu Xek nerozumim.. A tak zjišťuju, tak se každej té akcelerace straní, nainstaluje ditribuci akcelerace jede a když se rozbije, tak si s tim nikdo moc neví rady..
    RCR
    RCR --- ---
    RUTHAN: ubuntu klub na nyxu myslim je....

log Xek by se mel nachazet ve /var/log/Xorg.log.*
    Kdyz se do toho souboru podivas a peclive si ho projdes, tak tam porozumis zakladim akcim, ktery se behem startu Xek dejou a mozna problem odhalis sam. Ksyz se to nepovede, tak to nekam postni a ja (nebo i nekdo jinej) se do toho zkusim juknout.

TREFIS: Kolik casu travim na dosovyma hrama 320x200? Hodne :)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Pomůžete mi prosímt, někdo s těmi logy?

Taky by se hodil nějakej návod jak pořádně zupragovat Ubuntu/Kubuntu z 8.04->8.010->9.04. Protože na pár popelnicích mi upgrade sice proběh a Xka naskočí, ale při startu to píše snad všude ty samý chyby Appamor - fail, cosi o tcpdump.. Virtualbox taky fail. Podle mě jsou to dost generický věci na to, aby někde takový návod byl já.
    Já totiž netušim co s tim, zkoušel sem dát přeistalovat balíky, ale to nemohlo.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    LET_ME_BE: Já sem tohle zjištoval asi před půlroku a vim, že minimálně nějaká konzole nepodporovat myš a nějaká klávesnici.. Prý je to schválně zakázané, USBéčka má snad všechno..
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ja mam zkusenost ne s hrou, ale vypocetnim softwarem. Pod winem mi Origin 7 behal rychleji nez pod winama. A mam dojem ze to bylo nejspis lepsi spravou pameti, pod linuxem nesahal na disk tak casto jako pod winama (stejny pocitac).
    TREFIS
    TREFIS --- ---
    MR_DAN: Ja to vidim tak, ze konzole je jednoducha: prijdu domu, sednu si k tomu na chvili, zastrilim si, odreaguju se a tim to konci. Hry na Pc maji zase sve kouzlo v propracovanosti. Je proste videt, kdyz clovek neco hraje co bylo primarne urcene pro konzoli, ze je to hodne zjednodusene.

Me uz ta grafika a efekty ani moc nelakaji, jde spis o napad a herni kouzlo a to podle me splnuji stare klasiky + online hry a sem tam nekdy neco noveho. Ale aby se mi stalo jako driv, ze treba vyslel Heroes III a mi ho parili ve 3 na jednom compu snad cely vikend nonstop, to uz se asi jen tak nestane :)

LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    RUTHAN: Proboha ke ktere z konzoli (aktualnich) nejde pripojit klavesnice a mys?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    LET_ME_BE: Mě nešlo o ty hry, ale o net, to bejt readonly je zoufalý a pomocí ovladače psát stejnou rychlostí jak na mobilu je dost zoufalý..
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    RUTHAN: Klavesnice s mysi uz davno dorazila, jenom ne jako nastroj k ovladani her. IMHO hardcore hraci PC her nikdy nedoceni konzole (s vyjimkou nejakych jednoduchych ptakovin ala Nintendo Wii).
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    MR_DAN: Jak se ti na tom proboha povedlo rozjet veci jako DOSBox? DOSBox by sice mohl byt odolnejsi vuci zmene architektury, ale stejne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam