• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHANWine, CrossOver, Cedega- paříme a pracujeme na Linuxu bez omezení
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUTHAN: D1 a D2 klasika
    D3 - přesně, jak jsi napsal na dohrání to stačí, ale jinak nee.

    Z PoE nikdy 3A titul nebude, ale alespoň něco v tomhle směru. Je to teďka otevřená beta a je to samozřejmě znát. Nedodělaný efekty, animace, grafika nic moc. Stejně, pokud je to beta, tak budou dodělávat jenom nějaký drobnosti a na nějakej major update můžeme rovnou zapomenout.
    Spíš je to pro mě taková ta ultra klikačka. Nemusím nad ničím přemýšlet a jenom klikám. Myšlenky to sebralo samozřejmě z Diabla a nebo z Torchlight, ale dokud je to beta, tak proč to nehrát.

    Z jiného soudku, nedávno jsem jel steam verzi Borderlands 2 ;)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MILAZAJICEK: Ja jsem hral Diablo 1 a 2 taky docela dlouho, ale beru to jako ztracenej cas, protoze je to strasne stereotypni, stejne jako onlinovky, ted cas se dal urcite vyuzit lip. Hranim dalsich her..

    Nicmene poradnou atmosferu mela hlavne jednicka, ve dvojce uz toho bylo spoustu navic a trojka vypada dost desive, ale za jedno zahrani to stoji.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    RUTHAN:
    LOVE_DALI:

    Po tom co jsem začal hrát Monster Huntera mě přijde diablo i Path of Exile hrozně stupidní. To nemám nic proti diablu, jedničku jsem pařil měsíce každou noc online a stálo mě to tísíce na poplatcích za dialup ;)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    LOVE_DALI: Ja v tom vidim klasicky eintopf, sice je fajn, ze je tam neskutecne moznosti, ale kvantita neni vsechno. Ty nepratele a prostredi, vypadaji desne, genericky, nesmyslne a brokove, takze to nema atmosferu a je to jen o nejaky grindovani a to me nelaka.
    Diablo III sice vypada taky ted odporne, ale je to pokud o pribeh a za den je to dohrany.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    pařím tohle:
    Path of Exile
    http://www.pathofexile.com/
    Celkem příjemný změna po Diablu ;)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    KAERO: Microsoft neni Apple, myslim, ze tohle uz je zahrane, ze uz je hodne pozde se jakkoliv ozyvat a ikdyby myslim, ze to skocincilo takovym odporem, ze by ve finale, to ze by se MS ozval pro nej bylo kontraproduktivni..

    Jednou ten pouzitelnej Linux na kterym pujde i hrat prijit musi, je to jen otazkou casu a kdo ho udela. Pak tady jeste teoreticka moznost, ze se to nakonec sfoukne virtualizaci, ale to takove hodne polovicate reseni, protoze pak vetsina (rek bych, ze jen kvuli hrani si OS koupi mensina lidi a krabicova ne OEM verze pro virtual jak vime je pekne draha..) uzivatelu sice bude mit linux, ale na nem kradeny image s woknama.
    Nicmene co porad testuju tak jak Vmware a Virtualbox, tak pokrok se nejak zastavil, nejaky DX9 hry hrat jdou, ale je dost jich nefunguje spravne, nebo dost rychle.
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHAN: a co licence? se nejak neresi, ale wine je implementace spousty microsoftich blbosti. maji na to licence? patenty? doted byl wine mala ryba, kdyby to steam rozjel ve velkem, microsoft by si na nem imho smlsnul u soudu.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    BTW, dneska se Carmack vyjadril, at je Steam na Linuxu a nativni porty pekna vec, tak by se radsi melo jit cestou Wine a chlapec ma podle me pravdu.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    iOS, ale prepokladam, ze to pujde jen na rootnutem prkne.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    BLOODRAT: já zrovna zjistil ze je android verze, coz by nemuselo být špatný.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MILAZAJICEK: Parada! O tomhle projektu jsem nemel poneti, v tuhle chvili potesilo krome me i par dalsich lidi, diky, funguje skvele :o)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    BLOODRAT: A nechceš zkusit raději www.gemrb.org
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Dik.
    Dalsi dotaz...pokousim se rozjet na Archu pres Wine Baldur's Gate GoG verzi a "nejak se to sere" - coz konkretne znamena, ze po spusteni nenabehne screen, ale slysim hru normalne nabihat v pozadi/ Pokud se prepnu pres alt+tab, uvidim aplikaci normalne bezet (dokud drzim alt+tab zmacknuty), ale pokud se prepnu na hru, obrazovka se zastavi, zesedne a vse se jakoby pausne, vcetne kursoru, po zmacknuti alt+tab se to zas normalne rozjede jakoby nic, ale nenecha me to dostat se do hry...BG2 to dela taky...
    KAERO
    KAERO --- ---
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Existuje způsob, jak do WINE nacpat Microsoft .NET Framework 4.0? Potřebuju spustit tohle a čistý WINE si s tím nějak neporadí...
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    PECA: Ok, to jsem netusil, ze to ma primarne na starosti FW SSDcka

    LOVE_DALI: Mno to sice jo, ale nekdy neni potreba mazat celej root a reinstalit tak system, a nekdy proste nechces a nemuzes (viz.servery apod.)

    LOVE_DALI: ext2 se doporucuje protoze nema primarne zurnalovani, a povazuje za velmi stabilni (i kdyz velmi stary :)) FS. Proste jednodussi FS nez ext3,4 apod.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    TOMINO_I: a ještě jedna věc: K čemu ext2? ;) Zase v Gentoo handbooku je doporučovaný pro /boot ext2, ale nevidím reálný důvod, proč jej nasazovat ;)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    TOMINO_I: Vždycky jsem si dělil disk tak max na / a /home. Jinak mi to přišlo jako zbytečnost. Když jsem něco posral, tak jsem jednoduše smazal root a reinstaloval system a doinstaloval zbývající programy - a stačilo ;)
    PECA
    PECA --- ---
    TOMINO_I: Ano, ale o to se AFAIK stará FW SSD. Takže je IMO jedno, jestli máš 1 nebo 10 particí, ale mít tam těch 30% volnejch pro lepší wearleveling.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    LOVE_DALI: Separovany partitiony jsou dobry na to, abys mohl v pripade zhrouceni systemu opravit pripadne obnovit, nebo vymazat. Ja to tak delam uz radu let, mam separovany snad vsechny partitiony:

    /dev/sda1 on /boot type ext2 (rw)
    /dev/sda2 on / type ext4 (rw)
    /dev/sda11 on /home type ext4 (rw)
    /dev/sda8 on /opt type ext2 (rw)
    /dev/sda6 on /tmp type ext2 (rw)
    /dev/sda7 on /usr type ext2 (rw)
    /dev/sda9 on /var type ext4 (rw)
    /dev/sda10 on /var/log type ext2 (rw)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam