• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHANWine, CrossOver, Cedega- paříme a pracujeme na Linuxu bez omezení
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj, mám na kompu dualboot, ale widlácký driver grafiky si neporadí se 4K, linuxácký ano. Tušíte, zda lze mountnout celou partition s widlemi do Wine?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Netusi, nekdo jak zpravit boot Visty SP2 64bit na EFI disku, disk jsem zmigroval z MBR na GPT (je to mac - EFI tam musi bejt kvuli MacOSu), s datama se nehlo, vsechno je v poradku, ale jelikoz to ted bootuje s EFI, tak boot Vista konci s hlaskou - 0xc0000025c - zavadec se spusti, ale vytuhne.

    Wokna sice zavadim z Grubu, ale to by v tohle pripade nemelo mit vliv, zavadec se spusti jen zdechne.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KAERO: Diky, ze ses ozval, ale uz znam z IRC odpoved. Je to problem toho, ze Centos 7 je ciste 64-bitovy a Wine, ktery na nem distribuuji je take 64-bitovy. Coz znamena, ze na nem proste nejde cokoliv, co ma 32-bitu. :-( (Uprimne se mi nezadarilo ani s 64-bitovou aplikaci pro Windows, protoze pouziva nejaky 32-bitovy knihovny)
    KAERO
    KAERO --- ---
    GIOMIKY: nekdy si rikam, ze to je asi provokace. Nejake podrobnejsi informace bys nemel, nebo mam vytahnut svoji kristalovou kouli a na dalku si precist tve myslenky?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Cau, mam dotaz. Na CentOS 7 pod Wine mi nejde rozbehat 32-bitova aplikace. Zkousel jsem PlayOnLinux, ale bez uspechu. Nevite, co s tim? Dekuji moc.
    BURAN
    BURAN --- ---
    TOMINO_I: jj ve Steam clientovi udelali nakej update, kterej wine prestalo zvladat.
    vcera jsem upgradnul wine na 1.7.11, Steam client nabehnul OK, ale zase mi to spadlo ve hre - popravde znovu jsem to nezkousel, nemel jsem na pokusniceni moc naladu :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    BURAN: Byl tam nejakej bug. Ale zda se me ze je to uz tedka vychytany, teda ja minulej tyden jsem se normal zalogoval pres PlayOnLinux.
    BURAN
    BURAN --- ---
    chodi vam Steam pod wine?
    me zacal padat nekdy koncem roku po nejaky updatu (lognu se a spadne to), a porad to jeste nejede.
    nekdo podobne postizeny? nekdo kdo to vyresil?
    dik :)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Taky je jasne videt, co Valve dokaze a nikdo jinej by nemohl, takhle Linux tlacit:
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Delal jsem to primarne pro sebe, ale kdyz uz.. Tak na tohle linku, najdete upravenou 1 partion image SteamOSu pro virtualbox s fixlym EFI bootem, oproti imagmu co se bezne vali na netu, taky s par balikama navic a pridanym Debianim repositarem.

    Zvhledem k tomu, ze je to one partion build tak se da snad pemigrovat i na fyzickej komp. Coz resim druhou imagi, kterou jsem tam rovnou pridal. Hlavni vyhoda je v tom, ze narozdil od standartniho instalatoru, vam to nevymaze cely disk, ale staci si na to udelat novou partion, takze mozny to mit v multibootu.

    Vsecho je na stazeni a popsany tady:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/2741044/SteamOSTutorials/SteamOSPrebackedImageByRuThaN.html

    Jinak co se tyce tech postupu je to how to, jak co udelat, ale neni to command by command, moc jsem se s tim nepatlal, nejsem support.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    PECA: Jenze i na tu betu, je to zatim hodne zalostny, rad bych aby to bylo jinak, proto jsem to zkousel.
    PECA
    PECA --- ---
    RUTHAN: Tak já to zas tolik nesleduju. Domníval jsem se, že je to pořád více-méně stav beta - tedy nic pro koncáky, ale spíše pro dobrovolné testery :-) Ostatně, stejně si to teď koupí jenom velký fanda (imho) a bfu pojedou dál na widlích. Časem uvidíme...
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    PECA: BFU umi instalovat Widle, tak kdyby nebyli liny, tak mu ten next, next skin, co ma napriklad Ubuntu udelaji taky.
    Navic, tohle by mel byt system pro BFU, k tem svym masima, kde je to predinstalovany pridavaj restore flashku, kde je ten postup obdobne otravny. Co je fascinuje, ze to distribuovou jako zip a i iso si z toho uzivatel musi udelat sam.
    Dal, ze to lze o tom, ze disk musi byt 500 GB, kdy to pri instalaci viditelne tu velikost necheckuje a i na 10x mensi virtual jsem to nainstaloval.

    Posledni vec, je vec filosoficka, ale pro testovani bych radsi aby to jelo na jedny partione a ne jich to vytvorilo 5(ma to vlastni partitionu pro home, boot, swap etc.. coz je nemam rad, pod je vedle toho jedny oddil nejde pak udelat dd sdaX, ale musi se delat dd sda nebo dd na 5x), proto to asi ten disk maze, aby nemuseli psat neco co bude resit MBR, rozsireny oddily a tak.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUTHAN: To jsou nemilé výsledky. Nicméně i tak stahuju instalator a uvidíme. Ale že by se mi i tak chtělo dávat pryč můj Arch, to zrovna ne ;)
    PECA
    PECA --- ---
    RUTHAN: No, ale to přeci taky není instalace pro BFU. BFU buď už má PC s windows, nebo si pořídí hotový nainstalovaný stroj, případně si to nechá nainstalovat.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    SteamOS kernel benchmark:
    SteamOS Kernel Test On Ubuntu Benchmarks - OpenBenchmarking.org
    http://openbenchmarking.org/result/1312140-SO-STEAMOSKE25
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tak tohle me fakt pobavilo, takhle to s BFU nepujde..

    SteamOS Default Installation

    You will need to create a SteamOS System Restore USB stick to perform this install. The image provided here requires at least a 1TB disk.

    Download the default SteamOS beta installation
    Format a 4GB or larger USB stick with the FAT32 filesystem. Use "SYSRESTORE" as the partition name.
    Unzip the contents of SYSRESTORE.zip to this USB stick to create the System Restore USB stick.
    Put the System Restore USB stick in your target machine. Boot your machine and tell the BIOS to boot off the stick. (usually something like F8, F11 or F12 will bring up the BIOS boot menu).
    Make sure you select the UEFI entry, it may look something like "UEFI: Patriot Memory PMAP". If there is no UEFI entry, you may need to enable UEFI support in your BIOS setup.
    Select "Restore Entire Disk" from the GRUB menu.
    When it is complete it will shutdown. Power on the machine to boot into your freshly re-imaged SteamOS.

    ---
    Samozrejme podtim je alternativni instalace s Debian installatorem, ale tohle je default. Dalsi velka divnost je ten pozadavek na 1TB disk, kdyz ta instalancka ma asi 3GB..
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Steam - native ;)

    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUTHAN: D1 a D2 klasika
    D3 - přesně, jak jsi napsal na dohrání to stačí, ale jinak nee.

    Z PoE nikdy 3A titul nebude, ale alespoň něco v tomhle směru. Je to teďka otevřená beta a je to samozřejmě znát. Nedodělaný efekty, animace, grafika nic moc. Stejně, pokud je to beta, tak budou dodělávat jenom nějaký drobnosti a na nějakej major update můžeme rovnou zapomenout.
    Spíš je to pro mě taková ta ultra klikačka. Nemusím nad ničím přemýšlet a jenom klikám. Myšlenky to sebralo samozřejmě z Diabla a nebo z Torchlight, ale dokud je to beta, tak proč to nehrát.

    Z jiného soudku, nedávno jsem jel steam verzi Borderlands 2 ;)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MILAZAJICEK: Ja jsem hral Diablo 1 a 2 taky docela dlouho, ale beru to jako ztracenej cas, protoze je to strasne stereotypni, stejne jako onlinovky, ted cas se dal urcite vyuzit lip. Hranim dalsich her..

    Nicmene poradnou atmosferu mela hlavne jednicka, ve dvojce uz toho bylo spoustu navic a trojka vypada dost desive, ale za jedno zahrani to stoji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam