RCR: celkem casto uvazuju nad podobnou 'otazkou' a ac nepracuji a jsem v prvaku na vejsce tak nejaky reseni mam uz taky za sebou a kombinace pda/mobil mi zatim nikdy nevyhovola.
driv jsem mel obyc telefony a k tomu cas od casu pda (starej ipaq s peknym velkym displejem, familiar linuxem, ale naprosto tragickou vydrzi na baterky a psani na tom byl des). na par tydnu jsem o prazdninach mel tungstena t3, to bylo celkem fajn ale vydrz zase nic moc a kdyz jsem chtel operativne musel rychle resit neco pres net tak jedine pripojenim pres bt pres mobil a to palmovsky graffity mi sedlo tak napul. mezi nejnovejsi pobodnou kombinaci mam vyzkousenou nokii n800 + mobil, to uz je celkem fajn, ma skvely rozliseni display, linux v sobe, dam si tam vsechno co potrebuju, slusnej dosah wifi, usb host, baterka neni zla a navic je to standartni nokiacka takze parada. nicmene nokie lezi doma protoze se mi ji nechce nosit a stejne vicemene kazdej den nosim dell x1. takze nosim vetsinou ten ntb a kdyz jsem nekde bez nej tak jako telefon pouzivam treo 650 kde mi to ssh taky bezi celkem prijatelne, na maily se podivam hned, web uz je trochu horsi..mam maly ruce celkem, takze mi psani na ty pidi klavesnici zase tak moc nevadi. predtim jsem mel nokii e61, ktera taky neni vubec spatna, ale ten symbian se casem tak zasekal ze nemam chut to resit a cely instalovat znova.
idealni zarizeni asi neni, hodne zajimava bude nokie n900 - jestli bude - je to vicemene to samy jako n810 (linux, hw klavesnice, gps, sdhc slot, atdatd) ale ma gsm/3g telefoni modul takze s tim pujde normalne volat a vsechno. no nevim.
celkem by zajimalo co tedy pouzivas?
mel bych to rad v jednom zarizeni, ktery mam porad u sebe. pre se mi libi, az ho uvidim a vyzkousim si tak budu mit jasno no. ta nova nokie taky muze byt zajimava