• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    NYA
    NYA --- ---
    XEZRETNUMF: tak to jsem chobotnice obrácená naruby, máte pravdu pa-ne-ni :)
    XEZRETNUMF
    XEZRETNUMF --- ---
    NYA:
    řeči o pokročilosti/začátečnictví jsou zapříčiněny změnou biochemické rovnováhy v mozku, ať už prostřednictvím vnějších vlivů nebo pomocí místní chatující, chtěla jsem se oklikou dostat k tomu, změny vědomí jsou cynickoironické vtípky, imho nic takového v zásadě není, často člověk nevtáhnutý plně do problematiky má spoustu postřehů ať už je to naštvanost, zamilovanost, sexuální vytržení, smutek, cokoli.. každé naše rozpoložení ovlivňuje použití vnějších chemických stimulantů, které pozornosti jakobyexpertů unikají.
    uf uf, no nic :)
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MENTOSHEK: ... a ta kalaba stojí na poličce jako suvenýr :o))).
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MENTOSHEK: Upřímně řečeno, jsem tu kalabu nikdy tím karamelem nevyplnila, protože jsem si to neuměla představit, jak budu špárat ten karamel zase ven :o))). Matéčko piju jedině z hrníčku nebo misky.
    NYA
    NYA --- ---
    mmm, nerada jsem zaskočila místní chatující, chtěla jsem se oklikou dostat k tomu, že změny vědomí jsou zapříčiněny změnou biochemické rovnováhy v mozku, ať už prostřednictvím vnějších vlivů nebo pomocí vlastní aktivity.. zajímají mě techniky změn vědomí bez použití vnějších chemických stimulantů (řeči o pokročilosti/začátečnictví jsou jenom cynickoironické vtípky, imho nic takového v zásadě není, často člověk nevtáhnutý plně do problematiky má spoustu postřehů, které pozornosti jakobyexpertů unikají) .. pouhá změna nálady je změnou vědomí, ať už je to naštvanost, zamilovanost, sexuální vytržení, smutek, cokoli.. každé naše rozpoložení ovlivňuje naše vnímání reality, vlivem distribuovaných neurotransmiterů.. uf uf, no nic :) omlouvám se za invazi..
    NYA
    NYA --- ---
    YBUKO: ok, napovím i začátečníkům:
    .)
    Nahlas a co nejautentičtěji deklamovat!
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    NICO_PSYCHE: tak to jsem nevěděla..kalabu nemám teda ale už jsem z ní pila... a to s tím karamelem... to musí být náročné ne? neumím si to představit jak to vyplňuješ... no už ale chápu tvůj odpor, vzpomínky ba i chuťové se nedají vymazat
    DITKA
    DITKA --- ---
    BEERUSH: jé, to už ti přesně nepovím - je to nějaký rok zpátky - asi jsem se jich přejedla a tak jsem je od té doby neměla :-) Myslím, že jsem začala na 3 bobech a skončila u třetiny balení!? (100g snad). Ale zase si je asi koupím, když tak o tom píšu ;-)
    NYA
    NYA --- ---
    velice účinná metoda na zvýšení hladiny endorfinu :
    (jen pro pokročilé;)

"mňam mňam Mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňam mňam mňam mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam mňam Mňammňam mňam mňam Mňammňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam mňammňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňammňam mňam Mňammňam mňammňam Mňam mňam mňam mňam mňam mňam Mňam mňam mňam Mňammňammňam mňam mňam mňamMňammňam mňam Mňam mňam mňam mňam mňam Mňam mňam mňammňammňammňam mňam Mňammňam mňammňammňam Mňam mňam mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňammňam mňam Mňammňam mňam MňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňam"
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MENTOSHEK: Já měla dovezené matéčko z Peru, kvalita skvělá, ale dostala jsem současně k tomu i kalbasu s bombilkou. No a ta nádobka byla čerstvě vyrobená a když jsem v ní maté udělala, myslela jsem, že zešílím. Až později jsem se dozvěděla, že je třeba novou nádobku nutno vyplnit karamelem až po okraj, aby se obalily tenkou vrstvičkou její stěny. Jinak se to nedalo pít, byla to ta nejhořčí chuť, jakou si dokáži vybavit :o(((. Tu pachuť mám na jazyku vždycky, když jej piji, takže jsem "odsouzena" k cukření nebo karamelizování. :o)))
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    WOODMAKER: nejraději zelené pražené... samo že bez cukru... dám si ráno do hrníčku 2-3 lžičky a celý den to tak zalévám, večer už je slabounké, tak i usnu. No a právě nedávám si to když nemusím... fakt jen když potřebuju totální nasazení... S citronovou trávou bych ráda vyzkoušela
    NICO_PSYCHE: hrozně mi chutná přírodní chuť maté, ikdyž musím přiznat že první hreček byl maras.. ale poslední lok už jsem si říkala že to není zas tak špatné .)
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    WOODMAKER: Tak já si neumím představit matéčko bez cukru či karamelu... přijde mi příliš silné a oči mi svítí ještě tři dny :o).
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MENTOSHEK: jaký piješ? normální/pražený, s citronovou trávou, s karamelem? Mě totiž cukr připadá jako dost velký odbočení od chuti i od toho stavu, co z toho je ...
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MUI: jo, taky jsem jednu dobu plaval v cukru, ale to nedělá nic jinýho, než dobrou náladu.
    MENTOSHEK: Matéčko je fajn. Přesně jak říkáš. Ale jesti můžu doporučit, na dlouhodobější probuzení je lepší čaj. Není tak rychlej a ta chuť oproti matéčku u levnějších druhů trochu pokulhává (jak kdy, žejo) ... každopádně matéčko mi jako "jemná změna" nepřipadá a je dobrý si sem tam, stejně jako u kafe, udělat tak týden pauzu, případně se s tím nedávkovat, když to člověk nepotřebuje a furt pit nějakou tekutinu k tomu, protože to strašně moc odvodňuje.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MUI: Povídej. ;-)
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    book

já jsem uplně nadšená z maté všeho druhu, káva mi nedělává někdy dobře, cítím se roztěkaná ale maté mě velice příjemně probudí, jako by očistí mysl, a cítím že i lépe trávím a není mi těžko. Na chuť jsem si velmi rychle zvykla a začalo mi chutnat čím dál víc. Mohu jen doporučit .) Používám ho hlavně při učení, jednam mi mozek funguje lépe a jednak neusnu po obědě
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    YBUKO: když naložíš ořechy do jablkovice, tak jistě ,)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Dneska jsem naložil tzv. ořechovku. ořechy by se měli sebrat v čistém prostoru, dokud neztvrdnou (mírou je propíchnutí zelené slupky), tj. do sv. Jana se říká. pak se celé zelené ořechy nakrájí na plátky, různé tloušťky, naloží do lihoviny (já mám domáci jablkovici z našeho moštu). a cca na měsíc se louhují. někdo je dává na slunko, nemusí být v chladu a temnu. ořechovka je velmi dobrá na trávení. doporučuji vyzkoušet. jemně ovlivňuji i vědomí ,)
    LUKAS
    LUKAS --- ---
    joo a.. zdravim autobusaky :D
    BEERUSH
    BEERUSH --- ---
    LUKAS: Ma ji kamarad, docela zajimava, mozna moc strucna, ale nevim jestli nekdy nekdo delal vyzkum jake rostliny maji vliv na sneni, asi si kazdy musi najit sam ty svoje;)

Z vykurovadel mam asi nejradsi bilou salvej, je sice drazsi, ale ta vune je nadherna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam