• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    Tento klub je určen těm, kdo si rádi hrají s jemným vylaďováním stavu vědomí pomocí bylinek a dalších doplňků výživy, ale i dalších metod jako cvičení, meditací, úprav stravy, atd. Zkrátka jak reaguje naše mysl, vnímání a pocit ze světa, když změníme něco ve stavu svého těla, dodáme (nebo ubereme) nějaký element zvenčí. Existuje mnoho substancí a materiálů, které mají jasně vnímatelné účinky buď hned nebo po nějaké době užívání. A je mnoho lidí, kteří se už silnějších drog nabažili, vůbec po nich netouží nebo se z nich pokaždé potřebují zotavit;), a zajímají se o to, co všechno existuje zejména v rostlinné říši, co jim může být prospěšné. Okrajově tu mají své místo i silnější legální drogy, zejména všelijaké kombinace bylinných účinných látek.
    rozbalit záhlaví
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: Jistě, jsou i ... levnější způsoby (ale řeším to tu, protože AVS vlastním, tak proč té možnosti nevyužít a neprobádat nové pole, než stále sahat k "osvědčeným praktikám" - ale jinak nic proti nim :o) ).

Těžko posoudit, jestli jsou stavy, kterých bych bez něj nedosáhla. Ale v době depresí, které trvaly dva roky pro mne bylo soustředění se na jakoukoli činnost naprosto nemožné. A když tak zavzpomínám, ... nabuzuje ve mne stavy naprostého soustředění i teď, tak hlubokého, že dokáži pracovat několik hodin v kuse (psychicky pracovat).

Máš na mysli nějaké konkrétní dispozice? Co jsem zažila, tak na každého to působí jinak. Silná citlivost na světlo zhoršuje zážitky z AVS (pokud je člověk vůbec schopen program vydržet). Obávala bych se i použití AVSka lidmi trpící psychickou poruchou (ale to je jen můj pohled). Nebo například jedna má kamarádka s vysokým krevním tlakem měla pocity nevolnosti u rychlejších programů a to tak silné, že ležela několik hodin s mokrým hadrem na hlavě. To se ale všechno týká fyzických dispozic...
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    NICO_PSYCHE: zajimavy, nejsou to sice primo stavy ktery by jsi nemohla jinak, ale avs tu hadam docela pomuze .. a samo ze sou ruzny jiny zpusoby, levnejsi rek bych, pokud vis co a jak, v cemz je asi podstatnou otazkou, krom ceny, taky jak je co snadny/pristupny .. a je nejaky stav, ktery by jsi rekla/odhadla ze by nebyl bez avs pro tebe vubec pristupny? a myslis, ze je nejaka dispozice, kdy cloveku avs funguje lip .. nebo naopak hur?
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: Když jsem trpěla depresemi a brala na ně antidepresiva, tak mi výrazně pomohl se soustředěním (a tím i s pamětí). Protože to byly stavy, ve kterých jsem vůbec nemohla myslet, natožpak vykonávat jakoukoli činnost. Ten pokrok v další práci byl velice výrazný...

No, ale co se týče nějakého uvědomování... začala jsem výrazněji vnímat lucidní snění během dne. Při některých programech Ti to totiž mozkové vlny oscilují na hranici spánku a bdění - pak máš velmi živé snové představy a přitom si jich seš jasně vědom i toho, že vlastně sníš.
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    NICO_PSYCHE: zni to zajimave, jsou ruzne programy co vim .. ktery ti dal neco co by jsi sama asi nejak neobjevila?
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MITTRON: Hm, častým problémem je, že si lidé myslí, co všechno za ně AVS neudělá... Jistě, pomůže člověku v počátcích při navozování jiných hladin vědomí, ale časem se člověk vytrénuje natolik, že nemusí AVS používat a zvládne ono navození různými technikami sám. Ne každý je dostatečně zběhlý "v navozování si" stavů, které chce. A někteří to ani kvůli nejrůznějším příčinám (jako psychologické problémy, často i somatické) nedokáží či nemají možnost. Krom toho si myslím, že ono vlastní úsilí často nesahá tam, kam bychom si přáli... , kam bychom potřebovali... V tom může AVS zásadně pomoci.
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    NICO_PSYCHE: avs .. no nevim, bylinky me z nejakeho duvodu v kombinaci s vlastnim usilym prijdou blizsi .. v cem si myslis, ze avs otevira nove cesty/brany/moznosti jinak nedostupne? protoze preci jen, neni to hracicka zadarmo .. stimuluje to k vlastni cinosti/ladeni nebo mas spis clovek tendenci nechavat takove ruzne na/ladeni na avs?
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    Asi se to nedá nazvat přímo "doplněkem stravy", ale celkem se mi na navození jiných rovin vědomí osvědčilo AVS - psychowalkman. Jde tady sice spíš o "moderní techniku", ale byly docela zajímavé experimenty právě s ním a nějakými bylinkami... V poslední době mne ta myšlenky dosti láká... Máte někdo takové zkušenosti?
    NYA
    NYA --- ---
    ZIKE: krásné, mockráte děkuji
    CONTINUITY: nahoď, těším :) mám za to, že jsem nejen v meditacích s vibrující prázdnotou tu čest měla, nicméně nikdy mě nenapadlo ji ovlivňovat jinak než prostým pozorováním.. jsem zvědavá..
    PAN_GAZPACHO: jj, navíc je to příjemné afrodisiakum :)
    MITTRON: chicht, koukám, že když vyjdeš na procházku, tak se i výborně napapáš :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    ZIKE: mimochodem, kdybys vazil kolem cca 80 kilo a byl z prahy a venoval se aspon trochu nejakym bojovy vecem, klidne bych zasparoval ;) .. po takovym sparovani je clovek taky klidnejsi, jistejsi, vyrovnanejsi a zaroven vic ve strehu .. mysleni se procisti od nesouvisejicich myslenek, dotane se do tela, pritomnosti ...... :)))

zensen asi dobrej, skoda ze stoji trochu prachy..nastesi, priroda snad nabizi zensenu povicero nedavno me kamaradka trochu s udivem psala. po te co jsme spolu na vylete okusily na nejake syrove kyticky .. ze kdyz si daval podobny kyticky sama, opakovane, ze mela pocit jako by se ji zjasnilo vnimani .. osobne podobny pozirani jedlych kytek kolem sebe praktikuju od malicka. tu mlady vyhonek smrcku, prijemne osvezujici lehce nakysla korenita stavnata chut. tam ostruzinu. koprivu. preslicku. zebricek. pampelisku. lisku. jasan. sipek. kvitek. poupatko ... a tak dal bez hranic .. daji se i kombinovat ... kazdy uplne jiny. zvlastni. vychutnavat objevovat / vycitovat / naladovat .. a co takova vrba nebo olse? :)
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    MITTRON: jooo asi to mam v genech, mozna trosku naruseny prefrontalni laloky...;) tos za to vlastne ani nemuzu :D ok nechme tech off topic a nandame si to nekde jinde ;)
    PAN_GAZPACHO
    PAN_GAZPACHO --- ---
    jako příjemný neagresivní stimulant (a divím se, že tu ještě nepadlo slovo) doporučuju ženšen! člověk je jistější, klidnější, vyrovnanější, ale zároveň pořád ve střehu a jasně mu to myslí!

http://www.varimezdrave.cz/znate-ucinky-odvaru-z-korene-zensenu
    http://adaptogeny.cz/zensen/
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    MITTRON: protoze tahle bourka vznikla z konstatovani .. ze na misto neuronu, mozko hladin .. muze retez pricin fungovani ruznych latek pokracovat skrz energeticke matrice, vibrace .. a osobne me to prijde jako zivejsi/praktictejsi teorie nez pro me v vztahu k duchu/psychice prazdne konstatovani chemikalie/neuronu/hladin .. toz by jsme to tim mohli pro ted uzavrit.
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    ZUZKAOU: v tom pripade napodobne. a netusim proc a na co jsi reagovala ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MITTRON: nauč se číst - to co ti lidé píšou, když máš potřebu diskutovat na netu. A taky trošku přemýšlet i jinak, než ti velí tvoje rádobyalternativnost.

Právě kvůli tvému omezenému pohledu jsem upozorňovala, že v žádném případně neříkám nic o příčině a následku (bo to stejně nikdo s jistotou říct nemůže).
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    ZIKE: zase curackove, nojo, uz sem si vzpomel ze se v takovych diskuzich rad kasas, to mas odmalicka? :) .. jak si mimochodem prisel na to ze zadny ja nebude po tom co ti useknou hlavu? nejak zkusenost. nebo sis to zas nekde precet? ja sem cet ruzny protichudny veci a nejsem takovej fanda/fanatik abych tvrdil co bude nebo nebude..ostatne, asi jsi slysel o mimotelnich zkusenostech/zazitcich ve stavu klinicke smrti. je jen na tobe co si vyberes jako svoji hypotezu, ale pokud vyberes bude to tvoje fandovstvi. zadna realita na kerou by sis sahnul. to snad nahlednes ;)

ZUZKAOU: cokoli ma odezvu na fyzicke urovni? panenko skakava a jak si na prisel? precet? nebo zas nejaka hypoteza? ;) .. a jaka je tvoje zkusenost s tim co vsechno se muze dit v psychice/duchu? nejak se tim prakticky zaobiras? nebo opet teoreticky? .. a nebo jinak, jaky je podle tebe retez pricin. co je pricinou zmen na fyzicke urovni? nahoda? neuronovy kulecnik? nebo Ty? jak tu uz zaznenelo. pak se ale opet ptam, kdo jsi Ty? zadnou odpoved veda nema ale presto to dava nedoukum pocit ze neco vedi a ze muzou podobne jak ty rikat neco chytreho o neuronech ;P .. i kdyz, pouzitim logiky, snadno muzes sam dojit k tomu ze nevis .. co je nakonci/zacatku retezu pricin reakci neurornu, zmen hladin apod .. v tom je problem, v poloucich co vedu interpretuji a delaji hlupe zavery. a skutecne, v mnoha pripadech, ne ve vede jako takove. retez pricin neni nic proti biologii ale proti absolutizaci biologie bez toho aby bylo konstatovano ze o konci/zacatku/celku retezu pricin biologie vlastne nic moc nevi .. presnej vi hovno
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    ZUZKAOU: jj jsou ruzny vztahy zavislosti, nez jenom pricina a ucinek, ja bych dokonce rekl, jako korelaty se to sice popisuje, ale ja bych sel dal, a klidne bych tvrdil, ze tam je identita ;)
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    CONTINUITY: Jééé, tak Ti bude vděčná nejen NYA... :o))) Těším se.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    NYA: zkus mikromeditaci, kde tohle přímo vnímáš, to vibrující pole prázdnoty:)) a různě si s ním hraješ, to je teprv síla ;) a velmi osvěžující :o)...objevila jsem teď díky id Hant knížku, kde jsou spousty takových, až dojdu domů a zas na net, hodím sem :)
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    Hm... řekla bych, že jeden z Vás zaujímá stanovisko, jež hledá oporu na poli biologickém (vědeckém), zatímco druhý bere v potaz i své... zkušenosti, cit, intuici? (snad to tak mohu nazvat).

Problém dnešního poznání vidím v tom, že se věda nebere v úvahu spiritualitu a naopak. Takže nakonec se přikláním k názoru ZUZKYOU. Nebude nikdy možno popsat něco tak složité jako člověk jen v pojmech jednoho či druhého...
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    MITTRON: hele, proste nevim, kdo jsem ja, ale zato vim, ze kdyz mi useknou hlavu, tak uz zadny JA nebude ;) asi tak nejak to souvisi ;)

moc tomu, co rikas nerozumim, ale mozna to bude tim, ze meles pekny sracky...sorry kamo ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam