• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: 80 kg cloveka ;)...usinam ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: ahaaa, takze je to davkovani pro spotrebitele ;)

tak to je ok, to dava smysl.
    nevadi ze je to krysa ;)

uz jsem si chvili myslela, ze je rec o 0.05 mg v kilogramu potraviny, coz by byl velkej Ulet (to zni jak limit pro nejakej velmi prudkej jed...)

Ta davka tusis jestli je na den nebo jednorazova?
    I kdyby byla na den, tak si clovek cca tech 10 lajnicek puskvorce po 10 mg dovolit muze ;)) (max. denni davka pro 80mg cloveka 4 mg beta asaronu, obsah beta asaronu v 10mg cca 0,36 mg;) Mensi lide by si meli davat min ;))
    A pak je otazka, jak casto, resp. jak dlouho je to bezpecne uzivat.

A jinak, puskvorec spolu se safrolem a jeste necim toho typu byly koukam zakazany v roce, kdy vrcholil proces zakazovani psychedelik a boje proti jejich vyrobe. Je zajimave, ze jsou to substance tradicne pouzivane a povazovane za zdrave, a ze se obe daji pouzit jako prekurzory k vyrobe syntetickych psychedelik ;) Safrol byl podle wikipedie taktez podezrely z karcinogenity, ale neprokazalo se to. Kdo vi, jaky vliv na zavaznost podezreni melo to, ze se z nej vyrabi MDMA ;)
    A co kdyz byl puskvorec tak podezrely a je tak nutne pred nim chranit spotrebitele kvuli jeho asociaci s vodniky a carodejnicemi?;))

(Ted uz si delam trochu srandu, ale cetla jsem o mnoha pripadech, kdy vyzkumy a studie dopadly ruzne podle toho, kdo je platil a o co mu slo. FDA u mne neni nijak nezbytne objektivni instituci, existuje rada prikladu, kdy se zda, ze pracuje spise na komercni a spolecenskou objednavku, nez na zaklade zcela objektivni vedy...)
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: jo, no, je to na ty krysy. Sakra, tak nevim, jestli to je k něčemu takhle. Zatim jsem toho víc nenašel. Tak třeba ještě pozdějš.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: uz mi to zase neni jasne, myslela jsem napred, ze je to davkovani pro cloveka, ale ted nevim.
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: o jo, co jsem tak pochopil, tak evropské druhy mají asi 3,5 procenta esenciálních olejů (silice) a v nich kolem 3-20 procent toho beta aseronu, takže asi maximálně 0,6 procenta celé váhy připadá na tuhle potencionálně nebezpečnou látku. A teď ještě jestli je to sušená hmota nebo čerstvá.

Indické druhy toho maj strašně moc - až 90 procent obsahu silice a americké druhy prý nemají často vůbec žádný.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YBUKO: ;))) pozice samozrejme zahrnuje moznost dalsiho rozvoje ;)))
    chichi, dam to normalne do Brigad ;o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: Diky moc za vsechno info :)), naprosto uzasna pomoc :)

Predchozi prispevek jsem smazla, protoze se mi nepodarilo vyjadrit uplne presne, co jsem chtela, jeste na tom zapracuju.

Kazdopadne to je vyborne, ze ted mame konkretni cislo :), z toho uz se da vypocitat bezpecna davka puskvorce ceskeho i indickeho, jen co zjistim prumerny obsahy :))
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: je to obsah beta aseronu.
    GAF
    GAF --- ---
    Jo to asi jo, radši jsem to smazal.

Nicméně ty dva předchozí na představu, kolik asi a tady už přesně toxicita:

CONTINUITY -- > http://www.thegoodscentscompany.com/data/es1002331.html
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    GAF: Myslim, ze toto kazdy, kdo puskvorec uziva nebo se o nej zajima, vi :)
    GAF
    GAF --- ---
    A tady asi to co jsi chtěla slyšet:

http://botany.cz/cs/acorus-calamus/
    GAF
    GAF --- ---
    ...U.S. Food & Drug Administration (FDA) prohibited Calamus oil and its extracts from use in food in 1968 (1). In 1988, the European Commission set 0.1 mg/kg as the maximum level of [beta]-asarone in foodstuffs and beverages, with the exception of 1 mg/kg in alcoholic beverages (2). These limits are still in force. In 1998, the data were reviewed. The council of Europe Committee of Experts on Flavoring Substances (CEFS) encouraged the use of A. calamus varieties that had low contents or were free of [beta]-asarone and proposed limits of 0.05 mg/kg for foods and beverages and 0.5 mg/kg for alcoholic beverages traditionally flavored with Calamus (3)...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY:

Kdyby někdo z vás měl chuť stát se

distributorem puškvorce;)))

napiste mi. Pokud lidi ve vasem okoli zaujme, muze to byt zabavna i financne zajimava brigadka :))
    Velice vyhodne podminky :o)

CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: krásnej offtopic :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    WOODMAKER: ona se ohledne meditaci zmenila doba. Mozna trochu podobne jako ohledne pocitacu. Jeste tak pred 30 lety mohl pocitac pouzivat jen zasvecenec prvniho stupne po mnohaletem vycviku a se specialnim typem mysli. Dneska ale uz to neplati, protoze chytri lidi identifikovali chytre interfacy a metody, jak muze pocitace vyuzivat prakticky kde kdo.

Pokud netrvas na tom, ze se budes ucit strojak a derne stitky, klidne muzes delat nejakou meditaci 2.0 ;-). Napr. AYP system je vylozene koncipovanej pro nasi kulturu, kde "silnou vuli" a "cas" nikdo nema.. ;-) a tudiz to nejsou vyzadovane podminky.

Zakladni start meditacni praxe po tobe chce 20 minut denne. Bojovat pri provadeni meditacni instrukce o neco "silou vule" dokonce vubec neni doporuceno.

To, co je podstata mechanismu ucinku, je v AYP systemu pravidelnost: sednout si fakt denne, fakt kazdy den. Kdyz neni cas, tak aspon 5 min. Princip rozhoupavani houpacky. Vsechno ostatni postupne vyplyne. Pokud zaujalo, vygoogli si klub o AYP...

Sorry conti za off-topic. ;-)

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MILLY: :-) zase to někdo pochopil. Každopádně na meditace to chce čas a silnou vůli.
    MILLY
    MILLY --- ---
    CONTINUITY: Tak pročítam posledních 34 příspěvků s řikam si, že by možná stačila místo některejch preparátů samotná meditace a byla vůbec všeobecně užitečnější..- a pak jsem se dostala k poslednímu příspěvku. :-))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ONEHEART: Aha, tak s tím samozřejmě souhlasím, že tvoje očekávání ovlivní výsledek, a může ho ovlivnit i naprosto zásadně.

Zajímavé, můžeš mít velmi nízkou citlivost na drogy, nebo možná jsi psychicky tak stabilní, resp. v takovým rozpoložení, že tě máloco výrazně ovlivní....nevím jak to přesně vyjádřit, ale slyšela jsem, že třeba mnich, který si vzal LSD, říkal že ok, ale působilo to na něj málo, protože díky desetiletím meditace vnímal podobně hluboce i normálně...
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    CONTINUITY: pokud vím, že má látka aktivní účinnou látku, která by měla ovlivnit moje vědomí nebo vnímání, tak už tím si automaticky vytvářím nějaké očekávání výsledku = a tím už se ta autosugesce vytváří (imo).
    Napadlo mě, jestli si tím pochybování (nakolik je výsledek ovlivněn mým očekáváním) třeba ten efekt nekazím.

S tím "naprosto jasně cítit" mám asi problém, to jsem zažil jen na regulérních halucinogenech. To bude asi error někde v procesu vyhodnocování stavu. Mám takový nejasný pocit, že by to mohlo být právě těmi pochybnostmi o vsugerovaném stavu.
    Třeba i po marihuaně mám někdy problém ten stav odlišit od běžného vnímání . Taky to beru, jako tu "lehoučkou" změnu vědomí .

každopádně v téhle oblasti mám zatím jen povrchní znalosti; vycházím jen z osobních zkušeností
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ONEHEART: Tohle není úplně "lehoučká" změna vědomí, je to naprosto jasně cítit. Ostatně, musí být, jinak by to nikdo nekupoval ;)))

Pokud má ta věc aktivní účinnou látku, proč by mělo jít o autosugesci? Hodně lidí už jsem slyšela vyslovit úvahy o autosugesci v souvislosti třeba s puškvorcem nebo s jinými bylinami. Je to zajímavej fenomén, jako by si lidé mysleli, že "opravdu fungovat" může jen těch několik známých ilegálních látek, a všechno ostatní je nějak "jenom jako". ;)))

Přitom v bylinách či legálních produktech taky jsou chemické sloučeniny, které mají prokazatelné účinky na mozek, a mohou klidně být silné. V puškvorci jsou látky stimulační a ve vysokých dávkách mírně psychedelické (plus mají xx dalších účinků). Tady v tom NXT je tedy ten kofein a synefrin, plus nějaké další látky získané z bylin.

Připomínám, že z rostlinné říše se získává řada drog, které se potom používají na černém trhu či ve farmacii :) Legální produkty prostě neobsahují ty konkrétní, které jsou zakázané, ale něco jiného, možností je dost.

Extrémní příklad: jistě by se našli lidé, kteří budou podceňovat čaj z makovic, protože nevypadá dost jako droga ;)), vypadá a chutná prostě jako zdravej bylinnej čaj :) Přitom obsahuje několik desítek alkaloidů, z toho řadu opiátů, mj. morfin, kodein, thebain, a je to droga naprosto seriózní, uvolňuje, účinně tlumí bolest, lze se jím nepříjemně předávkovat a při denním užívání na něm vzniká fyzická závislost.

Třezalka zase je antidepresivum, které se ukázalo srovnatelně účinné jako chemická antidepresiva (dělal se pokus, jedna skupina pacientů s depresí dostávala třezalku, druhá nějaké standardní antidepresivům, procento lidí, kteří zaznamenali výrazné zlepšení stavu, bylo prakticky stejné).

atd ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam