• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CONTINUITY: řekl bych, že Zen je jinde než AYP
    netvrdím ani o jednom jestli je lepší nebo horší
    tvrdim, že oboje se podstatně liší a proto každýmu vyhovuje něco jinýho

AYP sem zkoušel (100% nedostatečně), o Zenu sem se dozvěděl relativně nedávno
    jenom škoda, že my materialisti máme tu duchovní cestu složitější :))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ATREY:Tak to zřejmě ještě nevím, co je "opravdu"......ale i to, jaké pozitivní změny přináší prakticky od začátku to "neopravdu" mi přijde naprosto boží :) Takže to se tedy opravdu těším, co bude, až se to naučím ;))

Myslím si, že je mnohem smysluplnější říct "můžete se naučit techniku za 5 minut, začít hned, a věci se začnou měnit", než odrazovat lidi tvrzením, že to trvá 2 roky ;)

(Co přesně? ;)...od jakého stupně už je to "doopravdy"? Autor níže uvedené metody, Yogani, tomu říká Hluboká meditace od samého začátku. Kdo rozhoduje o tom, jestli to meditace je nebo není ?;))....chápu, že mluvíš o nějakém zásadním pokročilém stupni, ale přesto si osobně myslím, že jakákoli meditace, které se kdokoli začne věnovat, je dobrá věc
    ATREY
    ATREY --- ---
    CONTINUITY: No nevim, naucit se "opravdu" meditovat trva leta. Me se to alespon castecne podarilo, tak cca za 2 roky. Zen.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ATOMINATOR: to abych maminku inspiroval k pěstbě:)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ERVIN: návodů je spousta, můžeš používat různé techniky

mně se osvědčil třeba ten z http://www.aypsite.org

Základní postup je v textu "deep meditation" a dá se shrnout:
    - pohodlně si sedni s rovnými zády (můžeš klidně v křesle nebo s polštáři za zády)
    - zavři oči
    - začni v duchu vyslovovat mantru "ayam"
    - kdykoli si všimneš, že ti pozornost ujela a zabýváš se nějakými myšlenkami, jemně se vrať k mantře. vůbec to nevadí, je úplně normální, když se ti to stane 10x za minutu. jde jen o to, pokaždé se vrátit k mantře, jakmile si toho všimneš
    - začni pár minutama, můžeš postupně prodlužovat až na 20 min
    - pak si min. 5 minut odpočiň v sedu nebo lehu se zavřenýma očima
    - prováděj 2x denně, nejlépe ráno a pozdě odpoledne

Na nyxu je o tom klub (AYP), kde jsou k mání lekce v češtině, plus je tam nyx komunita praktikujících. V lekcích je vysvětleno víc o tom, co to je, k čemu to je, a kam to dál pokračuje (pokud člověk chce, může postupně přidávat další techniky, pokud nechce, budo mu to krásně fungovat i jen s tímto základním postupem).

Moje zkušenost: funguje to okamžitě (účinky pozorovatelné po jedné meditaci), po týdnu, po měsíci....po roce naprosto nepřehlédnutelné...
    (někdo si nemusí všimnout tak rychle, např. hned, procesy jsou u něj pomalejší nebo je tolik nevnímá, ale časem reaguje každý)
    Je to nejúčinnější technika práce s vědomím, co jsem kdy vyzkoušela, způsobuje nejhlubší pozitivní změny (a to jsem vyzkoušela kde-co ;)

Co jsem slyšela, podobné zkušenosti měli lidé i třeba po jednom kurzu jiných technik, k těm se nemůžu vyjadřovat, ale základy se jeví být podobně jednoduché. Jde jen o to, najít motivaci to dělat, takže člověk zjistí, co to dělá :) (pak už motivaci má trvale a prostě to dělat chce :)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ZUZKAOU: Děkuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ERVIN: http://drnespor.eu/relaxcz.html

K té chuti k jídlu: kofein/tein a podle google garcínie.

Ale jinak hlavně pravidelná vyrovnaná strava s nízkým glykemickým indexem.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CONTINUITY: Byl by link na ten "návod"?

Jinak sháním nějakou bylinu, co potlačuje chuť k jídlu... nevíte?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GATTA_NERA: meditovat se "naučíš" za 5 minut ;) (přečteš návod a začneš;)

Ale když pro tebe psychowalkman tu funkci dobře plní, tak to je fajn :)

Asi na tohle jsou všechny tyhle pomůcky, stejně jako kurzy, atd, že pomohou člověku "najít si čas" a překonat ten divnej pocit, že zastavit se je něco těžkýho.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CONTINUITY: já totiž neumím meditovat, jsem pořád ve stresu a neumím si udělat čas, když si vezmu psychowalkman, vím, že teď nic jiného dělat nebudu (něco jako siesta a kafem nebo cigárem pro jiné), věnuju se jen relaxaci, navíc mě rychle nakopne do stavu, do kterého bych s jinak dlouho dostávala. Doufám, že po nějaké době užívání se mi bude líp relaxovat i bez něj.
    sama bych si tak drahý přístroj nepořídila, ale byl mi darován osobou, která ho už nemůže používat.
    _KARKULKA
    _KARKULKA --- ---
    TURF: já už ho mám nějakou dobu taky ten mletej kolovej ořech. no musím říct, že mi to taky moc nechutná. nejdřív jsem si dala lžičku do malýho hrnečku s teplým mlíkem, raději ještě lžičku kakaa a stejně cítím tu zemitou chuť. takže to už piju pouze se zacpaným nosem, kdy nic necejtím :-) ale ve studený vodě se ti to moc nerozpustí, to je lepší něco teplýho a ještě předtím to rozmíchat v trošce toho mlíka nebo vody a pak zalejt zbytkem (prostě jako kakao). no ale hlavní je, že to nakopne fakt dobře, únava fuč, spousta elánu..
    někdy si ten prášek dávám do želatinových kapslí a polykám, ale není to takový okamžitý jako po tom nápoji

taky jsme zkoušela kouřit damianu, ale jako nic moc. po asi šestým pokusu jsem usoudila, že mi to doohromady nic nedává :-) a chuť strašná :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Byla jsem kdysi v předváděcím centru Galaxy na asi hodinovém testování programů psychowalkmanu.

To mi nějak nevadilo, a fungovalo mi to dobře, ale protože jsem už tehdy měla zkušenost, že něčeho velmi podobného dosáhnu zdarma chvílí cvičení jógy (o meditaci nemluvě, na to jsem přišla později), nenapadlo mě si ten přístroj za x tisíč kč koupit, bylo to jen o zvědavosti.

Později jsem měla jiný psychowalkman půjčený doma na testování. Velmi rychle jsem toho zanechala, přišlo mi, že mě ty programy velmi hrubě nutí do něčeho, co mi není přirozené, a není to vůbec zdravé.

Řekla bych, že tam budou velké rozdíly podle programu a jeho tvůrce a výrobce a jeho celkové filosofie (tj. jaké programy, od koho, na čem založené tam dává). Samozřejmě když to konkrétnímu člověku dobře sedne, bude to úplná pohoda :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GATTA_NERA: A co všechno víš o výrobci ? ;) O těch lidech, jejich cílích, principech? Mně by "od výrobce" nestačilo.

Samozřejmě, když ti to funguje dobře, tak to je skvělý:), a asi to blíže zkoumat netřeba. Můj postoj je založen na zkušenosti, kdy mi to vůbec dobře nedělalo.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    kde bydlíš?
    ...zabít tazatele...zabít tazatele...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CONTINUITY: neboj se toho, http://www.bwgen.com/ je tam i spousta uživatelských presetů
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CONTINUITY: mám programy přímo od výrobce, samozřejmě ze začátku jsme se bála co to se mnou udělá, ale teď si to užívám. Výsledek je stejný jaký u programu slibují a pro mě je to nejúčinnější metoda na snížení stresu nebo nabití energie
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GATTA_NERA: A odkud máš programy?

Dělá mi jisté potíže důvěřovat přístroji, který manipuluje s mým vědomím podle programu od člověka, o kterém nic nevím, na základě principů, které neznám..... Ale pokud z toho máš dobrej pocit, asi pohoda :))

Asi bych to brala lépe od konkrétních tvůrců, kteří budou mít svoje stránky, s fotem, životním příběhem, svojí mission, a vysvětlením principů, podle kterých pracují (co je podle nich žádoucí stav mozku, na základě čeho, a jakými prostředky ho chtějí navodit...)
    Existuje něco takového na netu, stahuješ?

GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Já jsem si na jemné vyladění stavu vědomí oblíbila psychowalkman
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    PRAASHEK: Ha, děkuji, konečně přijatelnější cesty :o)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BLOODRAT: http://www.vegetalismus.cz/puskvorec-obecny/detail-2-33.html

takže žvýkat, polykat prášek nebo pít výluh :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam