• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    DRUSS
    DRUSS --- ---
    KYTT: Ano, hornící také musí něco jíst a přesto kvůli nim neotevřeme nové povrchové doly... Tohle fakt není argument. Buď jejich produkci potřebuju a pak se uživí, nebo nepotřebuju a ať změní obor...
    FIN
    FIN --- ---
    KYTT: z největšího kšeftu na několik dalších let na parlamentem posvěcené úrovni bys nedělal haló? a z čeho pak? až bouchne temelín teprv? (ilustrační žertík)
    FIN
    FIN --- ---
    MARWIN: sejdeme se zejtra na formální hod kostkou před volbou?
    KYTT
    KYTT --- ---
    DRUSS: já nejsem nějaký zastánce biopaliv. jen nechápu proč se kolem nich dělá takové haló.


    DRUSS: hehe, taky bych rád chodil do lesa, ale zemědělec se musí nějak uživit. A les, kterej vyroste za několik desítek let ho neuživí. SZ chce podporovat pěstování energeticky výhodných plodin, například biomasy. Ne pěstování řepky na biopaliva.
    FIN
    FIN --- ---
    KYTT: ještě se zaměř na to, co dělá řepkou řízlá nafta s motory aut. to se asi taky nezaraduješ.
    FIN
    FIN --- ---
    zajímavý je rovněž postoj ods... teoreticky byli stateční oponenti převážně z řad ods. prakticky si všimněte, kolik z nich nepřihlášeno, zdrželo se a omluveno. takže prakticky se ods neetablovala, čímž to dohodnutému zbytku prošlo. a to přesně nám ta tabulka říká a je-li pravdivá, jsou zmrdi v drtivé většině, což chápu, že je strašlivé si to přiznat, ale nejspíš v takovém státě i žijeme.
    KYTT
    KYTT --- ---
    FIN: pan liška řekl, že biopaliva od určitého podílu přinášejí výrazná negativa, proto není dobré je na evropské úrovni podporovat.
    DRUSS
    DRUSS --- ---
    KYTT: No, já teda biopalivům moc nerozumím, ale ty důvody mně nepřijdou nějak super.

    energetická soběstačnost - no tak to je v souvislosti s pěstováním řepky snad vtip, ne?

    zvýšení odbytu produkce - sory, ale prosazování biopaliv kvůli podpoře neefektivních zemědělců mi přijde jako zvěrstvo, ať tam raději vysází lesy, ty budou také snižovat CO2 a ještě se tam můžu jít projít

    a s těmi skleníkovými plyny, o kolik se ta produkce tou příměsí sníží? Je to vůbec podstatná část v porovnání s tou cenou? Nebylo by ty peníze lepší investovat do jiných způsobů?
    FIN
    FIN --- ---
    MATEEJ: tím jen ilustruji, že ani on není nějak lepší navzdory tomu, jaký napíše komu mejlíček. a jestli má pan matějka pravdu, a já si čím dál tím víc myslím, že ji má, zkuste zprávu BIS z roku 2005, tak nás dneska vojebali všechny. i smetením zákona o přímé volbě prezidenta, i těmi palivy jasně dali najevo, jak se tu věci mají.

    KYTT: řekl jsem "projít všechno". ne vytrhnout jednotlivost - níž ti sám liška řekne, že biopaliva nejsou ok, takže ty teď vlastně protimluvíš liškovi, kterého dnešní hlasování hájíš. pozoruhodné, že?
    KYTT
    KYTT --- ---
    FIN: Nikdy sem neviděl analýzu, která by to prokázala. I v tom článku na který pan Matějka odkazuje je uvedeno slovo "mohou". Cena benzínu vzroste, pokud vůbec, podle ekonomů asi o 15 haléřů.

    "Navrhovaný zákon má podle ministryně tři cíle. Prvním z nich je podpora českého zemědělství a zvýšení odbytu zemědělské produkce, druhým posílení energetické soběstačnosti ČR i EU, tedy snížení závislosti na dovozech. Třetím cílem je ochrana životního prostředí prostřednictvím snižování emisí skleníkových plynů. Jak také řekla, snižuje se tím prokazatelně produkce skleníkových plynů."

    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Vedle Zelených uvažuji i o KDU-ČSL, pokud poměřuji, která strana způsobí v parlamentu asi nejmenší škody, tak by to asi byli oni (soutěž o to, který lidovec či ex-lidovec je nejvíc bezpáteřní by byla extrémně vyrovnaná, nicméně ze všech těch křiváků je asi nejšikovnějším šíbrem ten, co ho svým sympatickým kukučem kryje kníže - tahle skutečnost konec konců mluví sama za sebe).
    Politický program mají středový a na prosazování svých morálně-etických témat nikdy nebudou mít dostatečně silnou pozici. Přidají se ke komukoli, ale takových malých stran bude v parlamentu víc.
    Každopádně za hlas lidovcům bych se zatraceně styděl.

    Ad náhlá změna názoru pana Lišky - divím se, že se divíš, tohle se v politice děje poměrně běžně, nejenom u Zelených a nejenom v ČR (i když na tom není nic hezkého).
    FIN
    FIN --- ---
    KYTT: já automobil nemám. ale když po evropě protestují už i některé ekologické organizace a každý známý automobilista zesiná, když na to přijde řeč, asi nebude něco v pořádku. mimochodem: http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/140070/Otevreny-dopis-poslancum-ve-snemovne-k-hlasovani-o-biopalivech.html
    doporučuji proklikat linky. je to zajímavé čtení.

    a já musím přiznat, že nerozumím stylu myšlení, kterému nepřijde divné to, že šéf strany něco prohlásí a za chvíle hlasuje opačně. vážně tomu nerozumím.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    KYTT: rekl bych, ze biopaliva spis nez klicove tema jsou spis posledni kapka

    a na tom hlasovani je hezky videt jak moc se dalo nasich posrancu koupit
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    FIN: to jsme na tom byli stejne, priznam se ze tise doufam, ze klaus zesenilni do nepouzitelnosti nebo xcipne driv nez mu dojede obdobi a pocka dalsih 5 let aby mohl jit znova
    KYTT
    KYTT --- ---
    FIN: to krom KDU položily všechny strany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam