• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Věc názoru. Urazila mě ta poznámka o KSČM, to poukazuje na autorovu inteligenci dost.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: signály seženeš takové, jaké chceš sehnat. ale banuješ tady za menší neslušnosti, než kterých se dopouštíš sám.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Já má spostu signálů od zaměstnanců, že kdo tady lže je vláda. Zkuste se chvilku zamyslet, že i druhá strana může mít pravdu...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ALCATOR: nevim, jestli to patri zrovna sem, ale snizovat pocet poslancu jen kvuli usporam mi prijde trochu jako kanon na vrabce. Kdyz uz, tak poradnou reformu, zmenit volebni system... Ale to nehrozi, staci se podivat na tahanice stran prime volby prezidenta.

    Krome toho po poslednich profesorovych uvahach o prerozdelovani moci a brnenske vlade bych na ustavu nejakou chvili snad radsi ani nesahal.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Na Slovensku teď proběhlo (neúspěšně, byť velmi jednoznačně) referendum. jedna z otázek byla, zda snížit počet poslanců ze 150 na 100.

    Asi by bylo naivni myslet si, že by se podobným návrhem na úspory mohl zabývat i český parlament pod vedením "úsporná řešení hledající vlády", že?
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Mě přijde ten plakátek, co jsi sem dal, mnohem urážlivější, než to, co napsal Poncik. Skoro každá věta je zjednofdušení na úroveň lži.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Neudělal. Nevadí mi, že někteří z Vás TOPku podporují, je to Vaše věc. Je jdu jen aktivně proti ní. Klub neřídím neobjektivně. PONCIK dostal BAN za způsob příspěvku, nikoliv za obsah. Mám dost hlupáků, co každého, kdo obhajuje státní zaměstnance nazývá komunistou. To je důkaz pravicové inteligence? Pak teda zlatej Paroubek...
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Udělal jsi tu z toho TOP09 hate klub. Zkus ho řídit trochuy objektivně.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: Jsi trapný. Lidem jako ty bych přál, aby skončili v nějaký dopravní nehodě, přiběhl k nim hasič a poslal je do háje, že nemá potřebnou výbavu na to, aby je z toho vystříhal. Jinak BAN 10 dní za sprostý příspěvek.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: 8:12:12 21.9.2010 Nech si tu levičáckou propagandu posranejch odborářů do klubu Olizujeme nohy KSČM (((((.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Mzdové tarify: nemohou se na nich shodnout ani ministři stejné strany – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/211972-mzdove-tarify-nemohou-se-na-nich-shodnout-ani-ministri-stejne-strany.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PONCIK: Bohužel posledních 20 let vidíme, kam to vede, když lidi používají výrazy (levice, pravice, konzervativismus, liberalismus, sociální, demokracie, křesťanský atd.), aniž by chápali jejich významy.

    největším úspěchem ďábla bylo přesvědčit lidi, že neexistuje, a největším úspěchem médií a Klause bylo zblbnout lidi, aby si mysleli, že ODS je pravicová.

    Proto mi debata, co je to střední třída, připadala dost důležitá. Ale chápu, nemusí to tak brát každý.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Stavební spořitelna nepřijímá, na rozdíl od běžných bank, depozita, ze kterých může poskytovat úvěry. Jedinou cestou je, že tyto prostředky naspoří ti, kdo střádají.
    Nejsem si z hlavy jist přesnými čísly (a jsem líný to hledat), tak to ber následující jen jako ilustrativní příklad. Úver ti je přiznán pokud naspoříš aspoň 40% cílové částky. K tomu, aby SS měla dostatek peněz na úvěr musí ale naspořit 2 a půl člověka. Čili je zapotřebí, abych 60% lidí si v takovém případě úvěr nevzalo! V reálu by při tomto nastavení ale byla situace o něco horší, protože existují triky na zrychlení výplaty a toto procento musí být ještě o něco větší.
    Proto také z počástku stavebního spoření, než se ukázalo, že díky štědré státní dotaci bude stavební spoření velmi úspěšný produkt, nabízely některé stavební spořitelny zpětné zúročení vložených peněz vyšší sazbou, pokud si po uplynutí povinné doby NEvezmeš úvěr.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    ALCATOR: Mám rád a cením si svoje příjmení PONCA, takže fakt PONCIK bez Č :)).
    Jinak mně unavujou diskuze který mluví všeobecně, nekonkrétně, viz. co je a není střední třída v ČR.
    Naopak mám rád konkrétní kauzy se jmény, tady tedy se jmény členů TOP09.
    A jako rozumný považuju to že tomu kdo mi nesedí, kdo mně vytočí to vysvětlim osobně, někdy bohužel i né zrovna slovy podle Fryštenskýho, L: Špačka aj. )).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    T_Y_L: Přiznávám, že nefunkčnost systému stavebního spoření v případě, že by byla jasně dána jeho účelovost mi nějak nejde na rozum, ale budiž. Pokud se to někde v praxi ověřilo a nefungovalo to, lze to považovat za rozumný argument, i když jak říkám, nechápu proč.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PONCIK:

    OKi, Pončíku, věc se má asi takhle:

    Zažili jsme už, co to udělá, když mladej člověk bez jakýchkoliv zkušeností s reálným životem (práce v komerční sféře, shánění bydlení, péče o rodinu atd.) vleze do politiky. Vznikají tak všichni ti Březinové, Grossové apod., kteří hovnu rozumí, ale želbohu svým sexappealem dokážou zblbnout davy, které jim dají do rukou moc nad sebou, a oni pak napáchají značné škody.

    Jsem opravdu rád, že alespoň do Senátu a do prezidentského úřadu se člověk nemůže dostat, dokud mu není 40, protože při představě Kristýny Kočí na hradě je mi ještě hůř než při představě, že se tamtéž nachází Paroubek.

    Já mám svou práci v komerční sféře, tzn. můj zaměstnavatel očekává, že za peníze, které mi vyplácí, obdrží adekvátní práci (která pro něj má vyšší hodnotu, než kolik mi platí). Mám rodinu, musím platit bydlení, benzín, jídlo, oblečení. Domnívám se, že jsem zatím příliš mladý, než abych se cpal do politiky, která by podle mě z principu měla být až konečným stádiem kariéry. Nic z toho neplatí pro mladá ucha hrnoucí se do vysoké politiky.

    To ale neznamená, že bych se teď o politiku zajímat neměl, a především to neznamená, že by bylo plýtváním času, když se snažím si prostřednictvím internetové diskuze rozšiřovat a doplňovat politické (i jiné) vzdělání.

    Je tristní přečíst si tisková prohlášení nebo blogové zápisy našich politiků a nacházet v nich důkazy toho, že neumějí zformulovat myšlenku, strukturovat text, pracovat s odkazovým aparátem, a uhlídat si přitom formu. A nebo možná tyhle věci dělat NECHTĚJÍ, aby byli blíže lůze?

    Je smutné vidět, že nové tváře v politice nemají žádné rétorické schopnosti a jsou mizerní v komunikaci. Jsou to většinou strnulí panáci, naprosto neschopní přizpůsobit styl a obsah projevu situaci (jiný druh vystupování v televizi a jiný v parlamentu).

    Já naproti tomu téměř denně absolvuju v práci jednání, na kterých se tříbí myšlenky, takže musím nejenom nápady mít, ale musím být schopen je i obhájit, argumentovat, zaujmout ostatní atd.

    Možná naše rozčilování nad současnou situací v této diskuzi nic nezmění, ALE: já si odsud odnáším dobré argumenty, které mi poskytli ostatní, a až budu za pár měsíců diskutovat s dalšími lidmi o jejich volebních preferencích, možná budu schopen silou těch argumentů některého z nich přesvědčit, že Dělnická strana nebo Top09 nejsou tak super, jak mu v dané chvíli připadá na základě emocí.

    Takže ne, pro mě to určitě není zbytečné sem chodit.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    ALCATOR: Jo hospodský a Inetový diskuze už mnohokrát změnily svět :)))).

    No nic tlachejte dle libosti, ale tenhle klub teda totálně likvidujete. Založte si Filozoficko-politicko-sociologický audýtko a máte to .

    .... mimochodem Ten PONCIK .).
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ALCATOR THE_MIRACLE: No já se obávám, že je to stavební spoření proto, že poskytuje výhodné úvěry na stavební účely. S takovouto myšlenou StS vzniklo v zahraničí.

    Z peněz klientů, kteří jen spoří a peníze využijí neúčelově, totiž profitují právě ti, kdo si bydlení pořídí. Ti spořicí, kteří si pak koupí auto nebo akcie jsou totiž v principu pro fungování produktu v této podobě nezbytní. Ti, kdo by totiž využili uspořené prostředky pouze účelově, by nestačili naspořit dost, aby bylo možné poskytnout výhodné úvěry těm, kteří skutečně účelovost doloží. Tedy navázání uspořené částky na stavební účely není podstatou produktu, tou jsou úvěry.

    Slováci vyzkoušeli navázat spoření na účelovost a trh stavebního spoření se takřka zhroutil. Po dvou letech toho nechali a vrátili se k neúčelovému spoření.

    Tento příklad ukazuje, že na těch, jak je Alcator mile nazývá „vychcánci“ (stavební spořitelny jim říkají přátelští klienti) STAVEBNÍ spoření stojí. Je mi líto neúčelně vynaložených exkrementů ;-)


    V Německu je podpora vázaná na věk a příjem, ale z toho co jsem k tomu teď našel vyplývá, že ne na účelovost. Rovněž tak v Rakousku (pokud někdo máte odkaz, který by to vyvracel, rád se na něj kouknu).

    Problém českého stavebního spoření tedy není v tom, že uspořené prostředky nemusí být účelově využity. Je buď v tom, že:

    1) tuzemská podpora byla, je (a i po změnách bude) přehnaně štědrá. Od začátku měla být výrazně nižší. I po plánovaných změnách bude podpora vyšší, než v ostatních státech.
    nebo
    2) produkty jako stavební spoření by vůbec neměly být státem dotovány, nebo by vůbec neměly existovat, protože to není efektivní / spravedlivé vynakládání veřejných prostředků

    nechť si každý vybere podle gusta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam