• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VIR_KENNY: jo, to jsme si vsimli :D
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    DOCKINEZ: a navic ty dva tebou jmenovany najdu i v odbornych casopisech, redakcich, uznanejch akademickejch odbornostech i vseobecne v odbornejch spolecnostech, maj za sebou uz i nejaky ty clanky a dokonce i spolupracovali na publikacich. Odbornych, nepocitam VTM nebo bulvar. Tidle co rvou tady dokazali malo a pokud neco, tak to bylo v ciste technickem oboru (pro neznale, tema TOP09 je tema spolecenske, neni to matematicka olympiada).
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    DOCKINEZ: protoze oni jinde dokazou vest diskuze odborny a naprosto normalni (a radili akorat v jedinym auditku, kde se par lidi vyjadrilo dost blbe), ukaz mi jedinou diskuzi kde se tihle pravicacsti exoti co ted radej tadyhle, nechovaj jako... no stejne blbe jako tuhle....
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vsimni si, jak jsou tito podobni stalinistum ci nacistum, obsadi ve vetsine nejaky prostredi (zde klub) a budou klovat tak dlouho, dokud nezmizi diskuteri a nezavladne ta "Pravda", na ktere se oni shodli (a ktera neni zadnou pravdou, ale jakous iluzi, spolecne sdilenou).

    Cim to, ze mi prijde, jako bys psal o Chajimovi s Haroldem? :-)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    THE_MIRACLE: neni to hezky ani logicky napsane - Zappo udelal jsen ideologickou poucku, kterou zabalil do logiky a hraje si se slovy a manipuluje. Tim te navede jen do definitivne defenzivniho postoje, nejlip abys opustil diskuzni oblast. Vsimni si, jak jsou tito podobni stalinistum ci nacistum, obsadi ve vetsine nejaky prostredi (zde klub) a budou klovat tak dlouho, dokud nezmizi diskuteri a nezavladne ta "Pravda", na ktere se oni shodli (a ktera neni zadnou pravdou, ale jakous iluzi, spolecne sdilenou). Si vsimni jak jeden z "vudcu" Harald me natvrdo pozadal, at vypadanu - abys v tom zustal sam :)
    Kostruktivni mysleni? Kritika? Ne ve verejnem prostoru, protoze ten je okupovan fanatickejma neurotikama. Myslim, ze cast z nich ani nechape, jakou hru to vlastne hraje a co dela - cemu slouzej a proc. Oni chteji sve male vitezstvi, na nyxu aby te vytlacili z vlastniho klubu. Nejsou prosimte schopni ani videt co vitezna koalice fakt dela a jaky to bude mit nasledky a ze to nejsou zadny reformy, ale skatulata - ktery naopak nasledne zpusobi mnohem vic problemu, nez kdyby na to nesahali. Proste cistej populismus, nic jinyho. Driv nebo pozdeji se stane pruser a oni utecou od zodpovednosti jako dycky a tihle v tomhle klubu budou vykladat presne opak toho, co prosazuji ted a tady.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: řešit příčinu je vždy efektivnější než řešit následky...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: asi to ve statnim sektoru jinak nepujde, viz sir parkinson a jeho zakony typu "kazda prace trva tak dlouho kolik je na ni vymezeno casu", popr. s mensi upravou "kazdy stat sezere presne tolik penez kolik vybere na danich + jeste neco navic diky moznosti deficitniho hospodareni". ve statnim se bude krast furt, neexistuje stat, ve kterem by neexistovala korupce, takze to holt jinak nepujde nez to plosne seskrtat.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: a jeste jedna... resit rozkradani tak, do daneho sektoru dam co nejmin toho, co se krade, je fakt na urovni prvniho stupne ZS a odpovida to inteligenci pana ministra.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: btw, kampak zmizela ta tvoje havlovska kritika "rustu rustu"? najednou kdyz zastavime ekonomiku, tak se pry zlikvidujeme.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: Jen poznámka... asi 10x uz jsem tu psal, ze ve statnim nedelam. Takze tady je jen videt, kdo nerozumi psanemu textu.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Dramatický titulek, který nijak neodpovídá obsahu článku. Jinak to, o čem se ve článku píše, jsou rozumné a zcela předvídatelné kroky, které sedí na předchozí výroky Kalouska i Nečase.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: tak prestan krast a je to. ja ve statni sektoru nedelam, pripadne kradeni nebo nekradeni nedovedu ovlivnit jinym zpusobem, nez podporou strany, ktera navrhuje plosne snizeni statnich vydaju. nevim jestli tam krades ty, tvi kamosi nebo tvi nadrizeni a je mi to jedno. jsem pro omezeni prostredku, ze kterych se krade a at uz si to tam statni zamestnanci a zlodeji posefujou jak chteji.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Stavební spořitelny se začínají přetahovat s Kalouskem a tvrdě zápasí o klienty – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/finance/213105-stavebni-sporitelny-se-zacinaji-pretahovat-s-kalouskem-a-tvrde-zapasi-o-klienty.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZAPPO: Hezky napsané, to se musí uznat... A v rozboru máš i částečně pravdu, ale nemá cenu zde dále diskutovat. Že tu se svým názorem jsem v menšině jsem už pochopil. To že spousta mých argumentů byla přehlídnuta a i vaše skupina si vybírá jen to, na co je schopna reagovat (logicky je toho víc, než když jsem já v menšině) nemá cenu rozebírat. Přiznám se, že už mě to ani nebaví a nemám na to čas. Takže hodně zdaru, vycouvávám.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ZAPPO: házíš hrách na stěnu...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    THE_MIRACLE: Já si snad na nyxu otevřu klub "Výroková logika snadno a rychle" se spřáteleným "argumentační chyby a diskusní fauly".
    "_BENNY: chapu, takze mame dve moznosti" - z Bennyho příspěvku nijak nevyplývá, ale ani vzdáleně. Na této premise nicméně dál stavíš.
    "Zastavit ekonomiku a tim se zlikvidovat a nebo prestat krast a zacit makat a holt zit jeste par let s dluhem"Tyto dvě možnosti určitě nepokrývají možnosti společnosti, určitě nejsou vzájemně exkluzivní a nestojí nijak ve sporu. Je to asi jako kdyby jsi dělil občany republiky na to, že jsou "buď řidiči oktávek nebo poslouchají Evropu 2", akorát tam je to zjevnější. Čili z chybné premisy (dvě možnosti) pokračuješ chybným rozvojem (jaké možnosti) a dostáváme se dál. K osobním útokům na názorovou opozici (argumentace ad hominem). Nejprve na diskutéry zde (Vám to problém dělá, takže bdueme šetřit a krást) a následně na osobu o které je částečně spor "Kalousek tim jen potvrzuje to, jaka svine to je" a pochopitelně odkaz na předchozí (nicméně nesouvisející a jak už jsme si ukázali chybné premisy).
    Uzavřeno opět osobním útokem se snahou dostat druhou stranu do defensivy a vysvětlování svého stanoviska útokem "Jestli tohle nejste schopni pochopit, pak fakt neni o cem se bavit."
    Což je typické pro situaci, kdy dojdou argumenty a je třeba zachovat tvář případně si udržet zdání posledního slova.
    Doporučuju mimojiné stránku: http://cs.wikipedia.org/wiki/Logick%C3%BD_klam
    Určitě se tam i ty můžeš něco naučit. Pro začátek bych doporučil zde na nyxu tolik oblíbenou argumentaci šikmou plochou ("teď chce Kalousek sebrat benefity státním zaměstnancům, pak jim snížit platy, potom zvýší daně a pak sebere platy VÁM VŠEM - to chcete?")
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: chapu, takze mame dve moznosti. Zastavit ekonomiku a tim se zlikvidovat a nebo prestat krast a zacit makat a holt zit jeste par let s dluhem. Ja osobne jsem pro druhou variantu, protoze me necini zadny problem. Vam asi ano, tak holt budeme setrit a setrit, aby bylo jeste mozno krast. Kalousek tim jen potvrzuje to, jaka svine to je. Holt uz je blby si na rozkradani pujcovat, tak ted na nej budeme setrit. Jestli tohle nejste schopni pochopit, pak fakt neni o cem se bavit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: ale jo, chápu. jen jsem říkal, že celková koupěschopnost obyvatelstva jako celku se může zvednout a i v případě, že se koupěschopnost části obyvatel sníží. Jestli je ale ten tříprocentní nárůst u nestátního sektoru reálný, to posoudit už nedokážu, nejsem makroekonom.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a pokud muze, potom navrhuju aby si kazdy statni zamestnanec zasel k Providentu nebo Cofidisu a zadluzil se tam :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: a chapes, ze koupeschopnost nemuze jit na dluh?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam