• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    HARALD
    HARALD --- ---
    Absolvoval jsem dneska (ok, včera, ale ještě jsem nešel spát) debatu s dvojicí policajtů na téma odměňování u policie. A i když některé věci jsou u policie specifické, tak bych řekl, že jejich zkušenost je do zbytku státní správy přenositelný. A tenhle hovor docela zacloumal s mým pohledem na zrušení platovejch tabulek podle odsloužených let.

    V minulosti už proběhly akce, které zaváděly osobní ohodnocení. V době, kdy byly policajtům zrušeny bonusy za službu v noci, o víkendech a státních svátcích, tak jim bylo slibováno, že jim odpovídající částka bude vrácena na osobním ohodnocení. Nebyla. Prakticky nikdo z řadových policajtů osobní ohodnocení nedostal. Osobní bonusy si rozdělilo několik šéfů formou odměn ve výši i vyšší než roční plat. Aktuální kauza stotisícových odměn je prý jenom špička ledovce.
    Realita u policie je taková, že naprosto není manažersky řízena. Tzv. výonová složka není rozdělována za odměnu a za zásluhy, ale za kamarádství se šéfy a naprostá většina odměn a osobních složek si nechávají samotní policejní šéfové. Když jsem hodil na stůl rozklad platu zdravotní sestry, který jsem psal i sem (tady: HARALD), tak mě upozornili na nedostatek, který v mém příkladu mám. K tomu, že zdravotní sestra pobírá maximální bonusy a najednou začne mít bonusy nulové, může klidně dojít. Stačí, když se změní šéf a místo kamaráda je najednou šéfem někdo, kdo ji nemá v lásce. Výkon oné zdravotní sestry je až druhotný.
    A v tomhletom systému je růst tarifních platů s odslouženými roky jednou z mála jistot, kterou státní zaměstnanci mají.

    Druhý problém je ten, že je sice jasné, že se bude propouštět, ale vedení policie naprosto nekomunikuje o tom koho. Kdyby aspoň ujistilo některé složky, že u nich to nebude. Jsou sice složky, kterých se to s největší pravděpodobností nedotne - vyšetřovatelé (sem patří oba mí spoludebatéři) a pochůzkáři - ale stejně u policie panuje nepříjemná atmosféra a schopní lidé z "ohrožených" složek odcházejí do civilu.

    Když jsme se bavili o 10% snížení objemu vyplácených prostředků, tak to označili za sice nepříjemné, ale skousnutelné. Chápou (minimálně ti dva, se kterými jsem se bavil), že snížení je v aktuální době nutností. Navíc to nebude 10% ale o něco míň - díky odchodům některých lidí vyplácených vnitrem.

    ---

    Když se pod dojmem této debaty koukám na stávající vládní návrhy, přijde mi, že rušit stávající systém platových tříd je možné pouze za předpokladu, že státní správa dostane něco jiného, co dá jejich zaměstnancům nějakou perspektivu a dlouhodobou pozitivní motivaci. A nevím teď, co by to mohlo být. Navýšit výkonovou složku by mělo smysl jen v případě, že by v policii (a zbytku státní správy?) zavládl skutečný systém, kdy jsou ohodnocovány výkony. A dokud něco takového neexistuje tak stávající systém neměnit.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    CROSS: dneska spíš trhaj a nedomalovávaj :-S
    CROSS
    CROSS --- ---
    PJGEPR: dlouho jsem mel doma schovanej plakat, kde mi nekdo umne primaloval patku a knirek (kandidoval jsem v komunalkach 1998) :-]
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: Koukal sem na ten paskvil ) Ale spíš ONI jsou, já už mezi ně nepatřim, vlastně jsem nikdy nepatřil )).
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: mimochodem jste jedinej okres, kterej nebyl schopnej dodat podklady pro publikování na webu ...
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: Ten spolužák za TOPku nějakej Zdeněk Štrupl se tam musel vetřít a důkladně lézt do prdele Chrtkovi celej letošek, na tý loňský a mojí poslední schůzi nebyl ani jmenovanej ))))).
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    VIR_KENNY: Jak už tady zaznělo, problém je v tom, že ty základní hodnoty má každý někde jinde. Ty do svých základních hodnot zahrnuješ i to, že houmlesák má právo prudit v ulicích turisticky exponovaných měst, a eurofilové do svých základních hodnot zahrnují to, že EU je svatá a nesmí se kritizovat.
    Tvá logika pak znamená, že Klaus coby EU-skeptik je nácek, protože si dovoluje napadat základní hodnoty eurofilů.

    Základní hodnoty přitom naprosto jasně stanovuje Listina základních práv a svobod, a u toho by mělo zůstat - tedy žádné otroctví, žádné ponižování, žádné trestání za to, co není zakázáno, žádné nucení do toho, co není přikázáno. Ale nikde se tam nepíše, že houmlesák může obtěžovat lidi, vychutnávající si kávičku v letní zahrádce, takže co přesně je špatného na tom, když někdo řekne, že toto bude regulováno? OK, kulka do týla zjevně není úměrná, ale uvážíme-li, že homelessáci tím, že neplatí zdravotní pojištění a současně nesplňují podmínky pro to, aby za ně toto pojištění platil stát, porušují zákon, tak na ně aplikovat určitá zákonná omezení, například tedy je resocializovat i s použitím mírného omezení osobní svobody, by mělo být OK -- pokud budou taková pravidla uzákoněna a platná pro všechny (a nejen pro houmlesáky).

    Útlocitnost je dvojsečná zbraň, jak by ti potvrdil kdokoliv, kdo musel například amputovat hnijící končetinu, aby se otrava nerozšířila do zbytku těla.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: já bych do toho v Chomutově taky nešel :)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: No to už je schýza )).
    Docela tě obdivuju, já bych do toho nešel v Chomutově ani za zlatý prase ))((.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: je divný vidět sám sebe na plakátě :)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Je divný vidět svoje spolužáky-kluky ze základky a strřední na předvolebních plakátech, jeden za TOP09 a druhej za ODS ))((.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    HARALD: kecas, resili uz jsme to mnohokrat - ale neco jsem tu klukum slibil.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARALD: podsouváš mi, že neuznávám zaměstnanecký práva; odkud jsi zase vytáhl tenhle nesmyl? (když pominu, že se dobře proti němu bojuje) To, že mi vadí primitivní demagogie vedení odborů neznamená, že neuznávám jejich velmi významnou roli v dnešní společnosti; začni prosím polemizovat s tím, co skutečně tvrdím (jestli to nebude zase tvoje dojmologie jako u ateismu a progresivní daně)

    jses organizovan v odborech? pokud ne, odborari te jakozto zamestnance nezastupuji. odborari vubec zastupuji jen cast tech, kteri jsou v zamestnaneckem pomeru. a urcite nezastupuji absolventy nebo matky na materske, kteri praci teprve hledaji nebo budou hledat, nezastupuji OSVC a nezastupuji nezamestnane.
    HARALD
    HARALD --- ---
    VIR_KENNY: Sakra chlape, až zase mi vkládáš do huby věci, který netvrdím, nikdy jsem netvrdil a s nima polemizuješ. Nemám rád rozebírání příspěvků větu od věty, tak jen body:
    - netuším jakého bloggera máš na mysli, v mých bookmarkách je z blogů J.T.Times, Gobers, Šádí Shanaáh a tím to končí. který z nich bloguje každý den a ještě k tomu dává videa?
    - podsouváš mi, že neuznávám zaměstnanecký práva; odkud jsi zase vytáhl tenhle nesmyl? (když pominu, že se dobře proti němu bojuje) To, že mi vadí primitivní demagogie vedení odborů neznamená, že neuznávám jejich velmi významnou roli v dnešní společnosti; začni prosím polemizovat s tím, co skutečně tvrdím (jestli to nebude zase tvoje dojmologie jako u ateismu a progresivní daně)
    - arogantní buržoazie - bla, bla, bla .... řečeno tvými slovy, hraješ si se slovy, abys v tomhle případě mě tlačil do defenzivního postoje. Tyhle třídy dávno neexistují, nehodlám si na ně hrát, bylo by to směšné. Ty tohle přestaň ostatním podsouvat.

    Jakypak argumenty, dyt jsou to vejmysly uvedomelyho pravicaka (ovsem ciste ideologicky, nikoliv fakticky).
    Opět hezký útok ad hominem. Osobně se za pravičáka nepovažuju. Dokonce jsem nevolil pokaždé pravicové strany, byť většinou ano. Snažím se o věcech přemýšlet a kladu si otázky a hledám jaké řešení je v dané situaci nejlepší. A když zjistím, že dříve udělané závěry nejsou správné, tak svůj názor opravím. Jak jsme si ale ukázali v jiném klubu, tvůj otcovsky komplex, jak jsi to nazval, ti otázky klást zakazuje. Jsi ochoten debatovat pouze s lidmi, kteří napřed přijmou tvůj názor. Jinak útočíš.

    Ale z tvého příspěvku se zdá, že rudým hadrem zde v tomto klubu jsem pro tebe hlavně já. Dej si mě, prosím, do ignore listu, nebo na mě aspoň nereaguj, třeba začneš argumentovat a přemýšlet.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    FREELA: Si zase docela slusne vymejslis. Ja si na to teda nepamatuju, vim jen o nejakym stretu s jednim kretenem, ten sam pak vec odvolal a nakonec nekde zacal prohlasovat, ze jsem se bal a utekl nebo co, ale na jmeno si nepamatuju, kreteni me nezajimaji.

    Oznaceni "vymluva na pracovni dobu" je oblibeny u lidi, co nic nedelaji, ale radi kritizujou ostatni jaci jsou lenosi. Takovejch znam...

    Psani i/y se schopnosti cist knihy nema nic spolecnyho, to by tu v cechach nebylo tolik rasistickejch pravicaku, ale samej vyznamnej myslitel a dobre by nam tu bylo. Ale ty to pises protoze chces provokovat - o co ti jde? Mas nejakej problem?
    Navstiv kneze nebo psychiatra.
    FREELA
    FREELA --- ---
    VIR_KENNY: ja myslel, ze chybama se clovek uci. jestli mas potrebu hned posilat lidi do prdele a oznacoval lidi, co te upozorni na chybu, za chudaky, hledal bych problem neurozy spis u tebe. ja si zrovna na bilej limecek nepotrpim, ale jsou mi podezreli lide, co ctou udajne Heideggera a pritom maji problem s i/y. vymluva na pracovni dobu je u tebe obvykla. pred lety jsi mi vyhrozoval nasilim a kdyz jsem se tedy chtel domluvit na stretnuti hned onen vecer, odmitnul jsi, ze jsi unaveny z prace a radeji to prelozime na vikend.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    THE_MIRACLE: FIONOR: ale rozumim, souhlasim s vama, ze je ta diskuze zbytecna - stejne ted prichazej komunalni volby a bude zajimavejsi sledovat, kdo z top 09 se jak bude chovat - a jestli dokaze vyhrat a obhajit mista, ktery jm prisuzuje pruzkum... nez se tady hadat s tema magorama...


    FREELA: je pul desate a ja byl do osmi v praci, delal jsem katalogy. V tech chybky nemam, ale tady na to po deseti hodinach u kompu uz opravdu seru, nelibi-li se ti to, jdi do prdele a necti to. Chapu, ze pro chudaky je dulezity zda maj cistej limecek a veticku bez chybicky - sem plati ta poznamka o neurozach. Ja povazuju za dulezitejsi jiny veci...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FIONOR: ale ten clovek je inteligentni a spravneckej ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    geneticky inzenyr, vylozene odbornik, ti rekne, ze je dle jeho osobniho nazoru spravne provadet eugeniku. jaky ma tento "fakt" vahu?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Na tom, co napsal Fionor se mi libi hlavne toto:

    I kdyby jen ve smyslu toho, že do své vlastní argumentace budu nucen zahrnout i pohled druhé strany, aby byla komplexní a neopomíjela důležitá fakta.

    Je mi jedno, jestli si tu nekteri mysli, ze jsem blbej, neumim argumentovat a nadavaji mi do rudejch komousu apod. Tim jen dokazuji svou nizkost. Proste mam nazor a mam pro nej argumenty, ktere jsou pro me silne a proto v nej verim. Oni to maji obracene a na tom neni nic spatneho. Spatne je, kdyz se nekdo neumi chovat podle te vety co cituji od Fionora...

    Pro me je mnohem dulezitejsi, ze muj nazor, ktery jsem si udelal sam, sdili spousta inteligentnich a spravnych lidi, nez to, ze proti nemu stoji par frajeru na nyxu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam