• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    FREELA
    FREELA --- ---
    THE_MIRACLE: Tak co je reforma? Popis nam jak chces ozdravit system kde se ocividne plytva? mas rodinu, ktera si musi kazdy mesic pujcovat na zivobyti... jak vyresis jeji problem? nic jineho nez omezeni vydaju ti nepomuze.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Jenže tady dáváš odkaz o zanechání pořád stejnejch plat. tabulek. Zatim nikdo nepřišel ani o korunu a asi ani nepřijde, protože se neškrtá, ale rovnou dávaj výpovědi a kdepak jsou ty silný odbory ?)? Hádaj se o tabulky a zatim se vesele rozdávaj výpovědi. Ale na to aby se mně zastávala p**a odborářská Vondrová, na to fakt seru .
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já jsem jen zvědavej jaký reformy vymyslí Kalousek a spol. příští a další roky - doufám že to nebude opět "škrtněte 10%"
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: Tak jako jestli je reforma to, ze seskrtam rozpocet, tak fakt sorry...
    CRANK
    CRANK --- ---
    Omg. Na tohle snad ani nemá cenu reagovat.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: Proč tam jsou? Nemají náhodou řídit stát? Myslím si, že když dám průměrnému žákovy základní školy papír s x položkami a výslednou cenou a řeknu ušetři, tak to dokáže proškrtat.
    CRANK
    CRANK --- ---
    THE_MIRACLE: ? Myslíš to vážně?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: Myslím si, že Kalousek aspol. jsou dostatečně dobře placení, aby to vymysleli. Na tohle dokážu přijít taky - a zadarmo.
    FREELA
    FREELA --- ---
    Pratele, reforma je o tom, ze ID Poncik muze prijit o misto a nasledne mohou nastat dva stavy:
    1/ ID Poncik byl opravdu nadbytecny a urad tim padem usetri
    2/ uradu se sesype system a odpovednost ponese jeho byvaly nadrizeny. Ten bude timto propusten a na jeho misto nastoupi nekdo, kdo opet odbornika typu ID Poncik prijme a bude si ho vazit

    Jiny zpusob reformy neexistuje. Pokud nekdo ceka na spasitele, co nam usetri spoustu penez, aniz by litaly trisky, zije v jinem svete.

    CRANK
    CRANK --- ---
    THE_MIRACLE: Ale jo rozumíme si. Ale pokud není jiné řešení jak snížit výdaje jinak, než škrtama, tak se nedá nic jinýho dělat. Ještě o tom můžeme debatovat, jak je to všechno na hovno. Ale to výdaje taky nesníží ...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Vláda trvá na snížení mezd, odbory si vymohly zachování tabulek – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/215106-vlada-trva-na-snizeni-mezd-odbory-si-vymohly-zachovani-tabulek.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Kalousek na to jde proste tak, ze snizi vydaje, protoze to byl jeho program. Ale absolutne nepremysli, co to bude mit za dusledek. To je to, co me vadi.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: mne pripada, ze si porad nerozumime. Samozrejme je spatne, aby tam zustavali jen ti neschopni, jenze k tomu prave tyto skrty vedou. A verte ze spousta tech lidi neni neschopnych, jen se tak chovaji, protoze za ty prachy, co by se dreli. Samozrejme neni ani dobre rict neco ve smyslu, ze teda statnim zamestnancum rapidne pridame, ale rozhodne skrtani vyplat a vyhazovani neni dobra cesta. Ne tak, jak se to dela.
    CRANK
    CRANK --- ---
    THE_MIRACLE: Ale IMHO ani tím, že tam necháš všechny neschopné a budeš všem platit stejně a dělat jako že se to nějak spraví samo. Jestli je tak snadné přijít na to, jak ty prachy ušetřit zefektivněním, mohl s tím kdokoliv přijít do teď. A nebo s tím může přijít teď. Věřím že pokud to bude alespoň trochu reálné a časově dostupné, tak to může nahradit škrty, ne?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: ale zlepseni nedosahnes tim, ze vyhodis schopne lidi, nebo jim snizis plat...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Teoreticky jiste, ale realita je jinde.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: i ve stataku muze IT optimalizovat... To, ze se to ve vetsine instituci nedeje ja prave dusledek spatneho systemu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: polostatni... jsme neco mezi... Reformy se nasich platu zatim nedotknou...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: No jo, ale tohle neni zadna IT firma, Statistak je urad. Kam by se "posouval"? Smradek a pohoda je heslem statnich sluzeb :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam