• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak jsme divnej národ. Na jednu stranu nám vadí 30,- poplatek u doktora tak, že to v jednu chvíli vyhraje stranám co jsou proti voby, na druhou stranu jsme schopni hájit a volit lumpy jako je Kalousek a Klaus. To je pak těžký.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Máte pravdu, že s "reformama" (já bych fakt Kalouskovy ptákoviny nenazýval reformama) to má společného jen to, že ty platy, které by je tu měly udržet budou jen ještě o fous menší, než teď.


    CROSS: Ano, s 30,- souhlasím. A mrzí mě, že národ řeší takovou kravinu.


    FIONOR: Taktéž souhlas, ať jde. Jen mě štve, že místo špičkového čecha mě pak ošetřuje ukrajinec - nic proti, třeba je taky dobrej, ale nevím...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: To s reformama má málo co dělat. Dorůstá již pár let nová, asertivní, svobodomyslná a jazykově nadaná generace i mezi doktory. Je normální, že si příhraniční lékaři často finančně vypomáhají pár kilometrů od domova u triviálních zákroků, u kterých mají ovšem podstatně lepší ohodnocení (a podstatně lepší vybavení). Mnozí nepříhraniční si ozkoušeli pár měsíců léčit za hranicema již v rámci studia a ví, do čeho jdou / do čeho by šli.
    To, jestli jim v rámci platu ubude či přibude pár korun díky reformám je tomhle marginální, protože ten diametrální rozdíl v platech tady a o kus dále na západě to v podstatě nezmění.

    Je navíc dost hloupé dívat se na nějaký proces na pracovním trhu jako něco, co se odehraje ve vzduchoprázdnu a bez efektu na okolí. Např. nemocnice si často toto uvědomují, a zvedají platy (byť mírně) perspektivním lékařům i když by nemusely (tabulkově).

    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: naopak si myslím, že takovým příspěvkem diskusi rozdmýcháváš - jak to souvisí s reformami? Je to dlouhodobý problém českého zdravotnictví, a podle mě podstata je v tom, že státní zdravotnické zařízení nikdy nedokáže konkurovat soukromému, a to ani v Čechách, natož zahraničnímu.

    To je fakt super, naříkat, jak nám odcházejí lékaři (BTW, jestli je jich u nás tolik, co tak dobře mluví německy, tak to respekt!), když si národ rve vlasy i kvůli třiceti korunám regulačního poplatku.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jen mezi řečí, nechci už rozdmýchávat diskuzi, ale jen, že skutečně přijdeme o dobré doktory i díky těm supr reformám...

    Němci lanaří v Praze české lékaře, nabízejí mnohonásobně vyšší výdělky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/215412-nemci-lanari-v-praze-ceske-lekare-nabizeji-mnohonasobne-vyssi-vydelky.html
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OK.. ještě si neodpustím jednu kacířskou myšlenku - nechápu proč je dneska nejpodstatnější věc na světě bojovat zrovna se statním dluhem za situace, kdy má státní dluhy nepoměrně vyšší celej zbytek "civilizovanýho" světa na kterým jsem stejně existenčně závislí(třeba Německo nějakých 75 % HDP proti našim 35%)
    Je pravda, že se s tím něco dělat musí, ale ne za každou cenu..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Kam šli jaký peníze si jde prohlídnout tady - http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/statni_zav_ucet_56706.html

    Já moc nevěřím takovým těm vycucaným číslům že 92% sem a 75% tam - to je pokaždý vymyšlený..

    Třeba rok 2009 - na politiku nezaměstnanosti 24,8 mld (z toho 15 na podpory) + 40 mld co sežere samotná správa (tzn. úředníci, ale včetně sociálek - kdo ví co tam maj všechno zahrnutý, zas bych se toho nepoměru tolik nedivil..)
    Vysoký školy - 34 mld včetně 6,5 mld na výzkum

    a teď "ostatní činnost a nespecifikované výdaje v dopravě" - 50 mld.. + pozemní komunikace 8 mld.., "ostatní činnost v oblasti bydlení a komunálních služeb.." - 17 mld.. (to je bez "rozvoj bydlení a bytového hospodářství.."


    U daní nejde ani o to jestli je dost nebo málo lidí na finančáku, jako spíš o to co tam dělaj a jak jsou vůbec nastavený pravidla kontroly - oni jsou schopný řešit jeden účet na gumový holýnky dva měsíce, ale s tím, že když je firma s miliardovým obratem účetně 10 let ve ztrátě, tak nemůžou nic dělat..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Podle mně jsou všechny ty kosmetický škrty jen odvádění pozornosti od problému kde jsou - tzn.
    1) klientelismu a v podstatě legálnímu dojení státních rozpočtů..
    2) špatně řešenej systém výběru daní - to je asi i účelově nastavený tak, že kdo daně platit nechce tak nemusí.. Není udržitelný aby i nekvalifikovanej zaměstnanec odváděl větší daně než majitel firmy, co takových lidí zaměstnává třeba sto..

    Na důchodech, sociálním ani platech jdou ušetřit jen drobný a fantasmagorie o privatizaci tech služeb jsou jen jedna velká bouda, která by se stejně časem zhroutila - nevýdělečný ale nutný věci nikdo než veřejná sféra dotovat nebude..

    On je fakt, že ten "dlouhodobější legislativní proces" znamená v podstatě to, že naštěstí nic podstatnýho nic stejně neprosadí, ale můžou se aspoň vymluvit na opozici..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FIONOR: Tenhle příměr je celej špatně a hlavně vůbec nesouvisí s tim co vláda dělá..
    Omezení mandatorních výdajů je všechno jinýho než to, že ministerstvům sejmeš o 10% rozpočet ať to někde uspořej - mandatorní výdaje už z logiky věci nemůžeš škrtnout jen tak ze dne na den, proto se jim říká mandatorní.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Velká koalice ODS a ČSSD v Praze je na 70 procent jistá, tvrdí TOP 09 – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/215135-velka-koalice-ods-a-cssd-v-praze-je-na-70-procent-jista-tvrdi-top-09.html


    Přiznám se, že v tomto stojím plně za TOP09. Bylo by docela zajímavé, kdyby Zelení uspěli se stížností a voby se opakovali. Myslím si, že by to mohlo stát ODS i ČSSD dost hlasů...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: dal jsem to jen pro info jako clanek tykajici se problematiky. Nemelo to zadny skryty vyznam. Odbory jsou asi vsude jiny. Co tak slycham, nekteri nadavaji, jini si je pochvaluji.
    FREELA
    FREELA --- ---
    THE_MIRACLE: Tak co je reforma? Popis nam jak chces ozdravit system kde se ocividne plytva? mas rodinu, ktera si musi kazdy mesic pujcovat na zivobyti... jak vyresis jeji problem? nic jineho nez omezeni vydaju ti nepomuze.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Jenže tady dáváš odkaz o zanechání pořád stejnejch plat. tabulek. Zatim nikdo nepřišel ani o korunu a asi ani nepřijde, protože se neškrtá, ale rovnou dávaj výpovědi a kdepak jsou ty silný odbory ?)? Hádaj se o tabulky a zatim se vesele rozdávaj výpovědi. Ale na to aby se mně zastávala p**a odborářská Vondrová, na to fakt seru .
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já jsem jen zvědavej jaký reformy vymyslí Kalousek a spol. příští a další roky - doufám že to nebude opět "škrtněte 10%"
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: Tak jako jestli je reforma to, ze seskrtam rozpocet, tak fakt sorry...
    CRANK
    CRANK --- ---
    Omg. Na tohle snad ani nemá cenu reagovat.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: Proč tam jsou? Nemají náhodou řídit stát? Myslím si, že když dám průměrnému žákovy základní školy papír s x položkami a výslednou cenou a řeknu ušetři, tak to dokáže proškrtat.
    CRANK
    CRANK --- ---
    THE_MIRACLE: ? Myslíš to vážně?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: Myslím si, že Kalousek aspol. jsou dostatečně dobře placení, aby to vymysleli. Na tohle dokážu přijít taky - a zadarmo.
    FREELA
    FREELA --- ---
    Pratele, reforma je o tom, ze ID Poncik muze prijit o misto a nasledne mohou nastat dva stavy:
    1/ ID Poncik byl opravdu nadbytecny a urad tim padem usetri
    2/ uradu se sesype system a odpovednost ponese jeho byvaly nadrizeny. Ten bude timto propusten a na jeho misto nastoupi nekdo, kdo opet odbornika typu ID Poncik prijme a bude si ho vazit

    Jiny zpusob reformy neexistuje. Pokud nekdo ceka na spasitele, co nam usetri spoustu penez, aniz by litaly trisky, zije v jinem svete.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam