• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    TLAMPAC: pokud je mi znamo, naprosto nemuzes srovnavat obskurnost jako SANEP s Ipsosem. Nevim, jestli Ipsos v CR "rychlokvasny" online panel vubec k necemu pouziva, ale naprosta vetsina businessu se dela stejne jako u ostatnich zminenych agentur (o kvalite bychom pak mohli dlouho debatovat).

    Sorry za OT, ale kdyz uz to zaznelo, nebylo by fer to nekomentovat.
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    TLAMPAC: ještě doplním, že do seznamu nepatří CVVM, což je spíš akademické pracoviště
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    FIONOR: shodou okolností tam taky říká, že ti seriózní to nědelají :)

    obecná diskuze, zda věřit výzkumům by asi patřila spíš do místnosti sociologie než sem, chci jenom říc, že říkat, že všechny průzkumy jsou špatně, je klišé. Jsou seriózní firmy, které žijí hlavně z komerčních výzkumů a ztráta kreditibility by pro ně byla fatální, proto si dají záležet na kvalitu: AISA, GFK, STEM, FACTUM, CVVM a firmy, které využívají rychlovašný online panel jako je SANEP nebo IPSOS.
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    PJGEPR: divné, STEM patří mezi ty serióznější, narozdíl třeba od SANEPU
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    THE_MIRACLE: ... hlásí průzkum STEMu ;)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    BONGI: souhlasim, i s predeslym bodem.
    (A to ponechavam stranou, co si myslim o stravenkach.)
    BONGI
    BONGI --- ---
    A rozhodne bych daval prednost vetsim platum podle individualni vykonane prace, nez rozdelovanim plosnych benefitu bez ohledu na individualni zasluhy - coz stravenky jsou.
    BONGI
    BONGI --- ---
    CROSS: Nicmene bych se opravdu nebranil, kdyby organizace hospodarila s prebytkem prokazanym vlastnim pricinenim ( ne blbe nadhodnocenym rozpoctem ci podhodnocenym planem), ze by mohla cast vyuzit pro sve zamestnance. Ale pokud v prubehu potrebuje dalsi dotace a rozpocet neplni, pak trvat na benefitech, je dost zpozdile.
    BONGI
    BONGI --- ---
    CROSS: Oddel soukromeho majitele, to neni rozpoctova organizace. Rozpoctovka dostane prideleny rozpocet na rok z centralniho rozpoctu ( napr. obecni urad z magistratu) a ten je delen na jasne polozky. Nejde je prelevat a hybat s nima jak chces. To za prve. Za druhe takova motivace je vzdy dvojsecna - jeden rok budu vyhazovat za kancelarske sponky, dalsi je budu spotrebovavat normalne a za rozdil budu odmenen. Jenze setrit je, je mou povinnosti. A navic, co dalsi rok? Budu zase spotrebovavat normalne, ale protoze uz zadne setreni nebude, vezmou mi ten priplatek/prispevek?
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Tak si predstav, ze firma bude proplacet stravu jen oproti prokazanym vydajum ( do urcite vyse). Koupis si housku se salamem, proplati ti 15KC, koupis si v hospode gulas za 70, proplati ti 70 a koupis si biftek za 200, tak ti proplati max 80. Nebylo by to spravne?
    CROSS
    CROSS --- ---
    BONGI: na druhou stranu, pokud usetri na kancelarskych svorkach a papiru, proc nezkusit motivovat zamestnance takhle. Pokud jim takovy rozpocet projde... U statniho urednika nebo u soukromeho majitele.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: my ale nejsme rozpoctova organizace, jestli narazis na tohle. Jinak bychom asi ty stravenky uz nemeli.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Mas pocit, ze zisk je vyuzivan jen k platu? Proc by si mel jeden zamestnanec statni spravy doplacet na jidlo vic nez jiny. Rozpoctova organizace neni vlastnikem sveho rozpoctu ani zisku, je jeho spravcem.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: ale tak je asi burt, jestli to delaji takto, nebo tech 11 % z 1500,- ti pridaji k platu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: presne tak. kdyz nebudou poukazky, budu cerpat na obedy z rodinnych financi. To uz bych spis prijal argument, ze to ma slouzit jako podpora pohostinstvi...
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: No, pokud to je v soukrome firme, je to jeji vec. Pokud jde ale o rozpoctovou statni organizaci, pak je to plytvani statnimi penezmi a jednoznacne je to nefer k ostatnim pracovnikum statni spravy - vsichni jsou placeni ze statniho rozpoctu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: neobvykle mozna, nehospodarne... no nevim. nekde davaji 80,- a nepriplaci si nic, myslim ze to tak bylo treba v DHL.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Danove uznatelny prispevek na stravenky je 55% z ceny stravenky, 45% je platba zamestnance. Pokud tedy z 80ti korunove stravenky platis 25KC, pak ti podnik priplaci 11KC z cisteho zisku. To je velmi neobvykle a nehospodarne (zvlast kdyby to melo byt u statnich rozpoctovych organizaci). Neznam (mozna, ze existuji) soukrome spolecnosti, ktere by tohle delali ( u stravenek).
    CROSS
    CROSS --- ---
    FIONOR: to rekl bych je trochu zavadejici. Poukazky se stavaji soucasti rodinneho rozpoctu i v pripade, ze slouzi svemu ucelu v ciste puvodne zamyslene podobe. Prinejmensim v me domacnosti tedy moje stravovani soucasti rozpoctu je, v tvoji ne?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: z kterych si pak uvarim obed, ktery si druhy den vezmu do prace...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OT
    THE_MIRACLE: stravenky mají sloužit ke stravování zaměstnanců, ne k tomu, abys za ně nakoupil v Bille potraviny pro rodinu...
    /OT
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam