• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Omyl - neříkám, že mě to nezajímá. Jen odmítám volit menšího kreténa jen proto, aby tam nebyl větší. Jsem z Prahy západ, takže nás teď čekají senátní volby. Strašně rád bych dal hlas Dienstbirovi mladšímu, jen proto, aby nevyhrála BoBo. Jenže copak mu můžu dát hlas, když ač třeba nerad, sle spolupracuje s Rathem? Takže tohle budou první volby, které volit nebudu. Doufám, že odolám teda.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: nejde jen o to nevolit. Pokud se angažuješ jinak, třeba v nějakém občanském sdružení nebo co já vím, je to taky cesta. Ale jen prostě prohlásit, že tě to už nezajímá - to ti skutečně poněkud bere legitimitu v nějaké kritice.

    Jsou věci, které ovlivnit nelze (nikdo z nás nevolil Klause například - ani neměl tu možnost), ale osazenstvo parlamentu ovlivnit můžeš. Kromě volby samotné můžeš jít do kontaktu s poslancem nebo senátorem.

    Dokud se k tomu bude většina společnosti stavět jako ty, v lepším případě bude volit z nějaké tradice nebo obavy, proti někomu a ne pro něco, nic se nezmění.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: bez prava kritizovat.... to mi prijde smesne. Vim ze se rikalo vzdycky, ze kdo nevoli, nema pravo kritizovat. Za komunistu bylo povazovano za frajerstvi nevolit, protoze komunisty nikdo volit nechtel a nic jineho nebylo. Bohuzel mam pocit, ze situacne jsme uz nekolik let v obdobne situaci.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: to je druhy uhel pohledu. ja to ale spise ted vidim z toho nize uvedeneho, ze kdo voli, voli zlo. A za pravdu mi dava hodne to, ze spousta lidi na rovinu prizna, ze jde volit jen proto, aby nevyhral..., takze rovnou rikaji, volim mensi zlo...
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Bohuzel v tomhle neplati, ze nabidku urcuje poptavka. Vyber je omezen nabidkou tech, kteri jsou ochotni to delat. Az do politiky pujdou vetsinove lide schopni, cestni, pracoviti a nezkorumpovatelni moci a penezi, pak bude na svete dobre. Jenze zatim tihle davaji prednost jinemu zamestnani ci podnikani. To je realita bez ohledu na politicky smer a ideologii. Nicmene tvuj postoj je zcela regulerni, akorat nepomuze nicemu, zvlast pri nasem systemu voleb. Pravda usetri ti to cas a mozna da faleny pocit, ze se na tom nepodilis. Podilis, sice ne mozna aktivne, ale pasivne zcela jasne.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: No smutny je, ze tady to stado, ktere nas dene stoji takove penize jeste nekteri hajite. Uhel pohledu je jasny. 20 let po revoluci a jsme na tom hur a hur. Takze sorry, ale nezajem. U voleb uz me nikdo neuvidi a otocil jsem o 180°. V tomhle state je lepsi nevolit, nez pak nest podil na tom, co tam sedi za pakaz. Je to smutne, to souhlasim, ale je to tak.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Kolik lidi ze sveho okoli znas, kteri by byli ochotni delat poslance ... no ono staci, kolik z nich je ochotno delat jakoukoli verejnou cinnost?
    Ono to neni jen o praci ve snemovne a mimo ni, ono je to take o ztrate soukromi nejen toho dotycneho, ale i jeho rodiny a pribuznych .. diky mediim a bulvaru vubec.

    Kdyz uz srovnavas .... poslanec ma praci zajistenou na jedno volebni obdobi a pak se muze octnout bez prace. Napr. policajt ci vojak jsou na tom z hlediska zajisteni daleko lepe.

    Proste srovnavas nesrovnatelne a bohuzel typickym zpusobem ... " ja se dru na sveho zamestnavatele/vedouciho/vladu blablabla ... ti umi hovno, nic nevytvareji a vse je placeno z toho, co ja udelam.

    Chce to vic nadhledu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: no kdyz to rika zrovna john... nezlob se, ale nejak tomu moc neverim... A i kdyby, ohodnotme zasluznost te prace...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: takhle to prece vypada v kazdem druhem uradu. akorat ze nektery politik nekonci po 6tihodinovem cteni novin, ale dalsich 10 hodin zarizuje zbytek. vsak jak se John divil kdyz se tam dostal, taky si myslel ze se tam vsici flakaji a ted uz bere prasky na tlak a na spani.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    T_Y_L: tzn. ze u vetsiny se bude rovnat tomu sezeni ve snemovne. Videl si nekdy prenos z nejakeho jednani? Jeden mele kraviny, 5 ho posloucha a zbytek si cte noviny, brouzda po netu, honi si pero... Imho to tak odpovida +-. Ano, existuji vyjimky.

    Taky by se na to dalo divat tak, ze hasic ma jeste cca 6000,- rizikac navic. Co ma navic poslanec (legal/nelegal) radsi ani nezminuji. V mych ocich je poslanec svym prinosem hluboko pod cikanem kopajicim prikop pro Telecom.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    THE_MIRACLE: Tam je tedy pěkná kravina a demagogie brát u poslance za odpracované jen ty hodiny, kdy zasedá sněmovna. To je asi jako brát u toho hasiče za odpracované hodiny jen ty, kdy vyloženě hasí požáry (což je údajně třetina výjezdů a nevím, kolik z odpracované doby hasič stráví na výjezdech, asi tam bude nějaké cvičení atd.), to by také nedávalo smysl.

    Práce poslance se neskládá jen ze sezení v lavici a hlasování. Dokonce bych řekl, že to je ta méně podstatná část práce. To jak pracuje poslanec je obtížně měřitelné a dost individuální - skutečně odpracovaná doba bude značně kolísat podle svědomitosti toho kterého poslance.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MARYO: Ano, bere se nejbližší možná - lze to z toho poměrně snadno odvodit.
    MARYO
    MARYO --- ---
    THE_MIRACLE: Hodinova mzda za leden je spatne -> nulou nelze delit :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: V tomhle státě platí jedno - Kdo volí, volí zlo!
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    59 = 20. Top09 ftw. *facepalm*
    JIMMY23
    JIMMY23 --- ---
    Top 09 sou asociálové!!!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Kalousek chybuje. Dusí lidi, ale firmy nechává na pokoji, tvrdí makroekonom | Domaci.iHNed.cz -
    http://domaci.ihned.cz/c1-50921650-kalousek-chybuje-dusi-lidi-ale-firmy-nechava-na-pokoji-tvrdi-makroekonom
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Penzijní reforma nedopadne dobře, předpovídá člen NERVu - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=692886
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jeste k te reforme:

    Mýty a pohádky o penzijní reformě | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/myty-a-pohadky-o-penzijni-reforme/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam