• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: exekuce sem netahej, proč? - Vždyť ty si psal ... musí vrátit podporu, když si pořídí něco jinýho než stavbu či rekonstrukci bydlení. A jak spořka dostane zpětně z lidí připsanou státní podporu. A nikde v souč. pravidlech není o předkládání faktur ani písmeno.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: exekuce sem netahej, proč? Prostě jako spořitelna můžeš mít kontrolu nad tím, kam peníze plynou na základě toho, že dotyčnému otevřeš účet a víš, jaké firmy za co fakturovaly částky na ten účet. Například.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: Mám stavebko a nemíním z něj nic loupat - snažím se dostat na cílovou částku (proto jsem ji nastavil) - pokud se dostanu do problémů s penězi, holt zruším spoření a nechám tam 7%. O tom, že se obě slova používají, se nikdo nehádá, ale každé z nich má jiný význam. Pokud dáváš někomu peníze a nechápeš, proč mu je dáváš a za jakých podmínek se k nim dostaneš (výjimka jsou daně, ehm), je to jen tvoje chyba.

    Proč mám v poslední době pocit, že lidi nerozumí slovům, která používají? Dávají jim vlastní význam, která ta slova nemají a pak očekávají, že to ostatní kolem nich budou dělat stejně?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: ... a ještě tenhle tvůj návrh ... musí vrátit podporu, kdo to z lidí bude vymáhat ? Jsi pro ještě větší podporu exekucí ?? Myslím raději nejdřív stanovit pravidla a podmínky na co stavební spoření má být vypláceno, než to od lidí zpětně dolovat.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: Máš stavebko ? A zkoušel jsi si z něj dejme tomu uloupnout 50 tis třeba z již naspořených 100 tis. ?? Mně takovýhle požadavek řekli ve spořce těch 50 vám poskytneme ve formě úvěru nebo zrušte předčasně spoření a necháte nám tu 7% z koncové naspořené částky. Takže obě slova spoření i úvěr se v hantýrce stav. spořitelen běžně používá .
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: umis argumentovat taky nejak jinak?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: a ze na sebe nenechal dlouho cekat:

    Klaus: ÚS svým verdiktem vstoupil do politiky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/231862-klaus-us-svym-verdiktem-vstoupil-do-politiky.html
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALCATOR: nemůžeš podmínit uzavření stavebního spoření tím, že dotyčný začal stavbu. To nejde. Můžeš říct, že pokud nepoužije peníze na stavbu/vybavení bytu (kuchyňská linka a podobné jsou imo v pořádku, je to součást přestavby), musí vrátit podporu. Takže ještě jednou: spoření - úvěr.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KID_MCHUTT: stavební. spotřební.

    Vidíš mezi těmi dvěma slovy rozdíl?

    Je to "stavební spoření". Má to být určeno k naspoření (s podporou státu) částky na STAVBU. Ne na koupi auta, zaplacení svatby, svatební cesty, plasmové obrazovky nebo co já vím na co. Složili se na to všichni občani, tak by sakra měli mít možnost alespoň trvat na tom, že to použiješ na stavbu obydlí (pro rodinu apod.)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: spoření. úvěr. vidíš mezi těma dvěma slovy rozdíl?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    No s tim vyplácením všeho všem u stav. spoření mně ústavní soud zklamal. Být ve vládě, hledal bych všechny páky na to, aby se stavebko se státní podporou dalo uzavřít jen jako úvěr opravdu na již započatou stavbu či rekonstrukci a prostě by se natvrdo vyplácelo jen proti fakturám za materiál a stavební činnost. Myslim že za ten vejvar by se i ta kontrolní činnost stavebním spořkám vyplatila.
    FREELA
    FREELA --- ---
    THE_MIRACLE: hele jako cloveka te mam rad, ale s timhle me seres :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zato takovej senil z Hrádečku, to je pašák, viď? :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: ten Kalousek je fakt ještě větší magor než pán z hradu...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ústavní soud zrušil škrty ve stavebním spoření – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/231830-ustavni-soud-zrusil-skrty-ve-stavebnim-sporeni.html
    MARYO
    MARYO --- ---
    PONCIK: To bylo narazka na Schwarzenberga.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    MARYO: Jestli tohle "Podle sebe soudim tebe" platilo na mně, tak se hluboce pleteš, za 41 let svého života jsem nebyl v jediný sebemenší politický funkci na rozdíl od zde opěvovaného M. K..
    MARYO
    MARYO --- ---
    i kdyz je fakt ze ten kalousek je asi nejlepsi pripad, kaja bude mit asi trochu jiny ambice
    MARYO
    MARYO --- ---
    PAULMUADDIB: Rekl bych ze nejen kalouska. Spis taky "Podle sebe soudim tebe".
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Ta anketa, co tu visí je k čemu ? Jedině jak se Kalouska zbavíte - aby nebyl v politice je buď fyzická likvidace, kdy potom hrozí dlouhej kriminál (. Nebo nejít k volbám, protože jakmile se zvolí jakákoliv partaj, tak se tam časem Kalousek zjeví, on totiž už bez politiky a funkcí ani neumí žít. Je tu nepřetržitě tušim 15 let. A v nejhorším zkousne i ty socany a snad i komouše )).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam