• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    HARALD: shrnuto zde: [ FLUMO @ TOP09 - nová šance? - 16,7 % ] , neuzil jsem narozdil od vas hrubych slov, tak bych svuj dnesni vystup nebral jako nadavani, spis udiv nad tim, proc stredocesi zvolili Kalouska.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: V tom případě se omlouvám, ale to už ti teda vůbec nerozumím...
    HARALD
    HARALD --- ---
    FLUMO: Použij fitr, Luku. Jestli chceš nadávat, nadávej, ale zkus zformulovat (aspoň pro sebe) k jakému cíli chceš v debatě dojít. To nadávání pak bude mít větší smysl.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: k tomu jsem se vůbec nevyjadřoval. :-)
    proč mi v každém příspěvku podsouváš nějaký výrok?
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    HARALD: ktere nepravdive tvrzeni?
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THE_MIRACLE: o tom co se bude kupovat nerozhoduje financni namestek (v tom maji mistni TOP fanove pravdu), ale musi dle meho minimalne v ramci uradu spolupracovat. treba kdyz nastoupil u nas novy reditel a financni namestek nespolupracoval, byl odejit. Pred stejne dilame byl postaveny muj nadrizeny. IMO mel kalousek podobnou moznost volby: bud bude podepisovat, coz nejde bez toho aby o vyberkach nevedel nebo by byl nahrazen. Trebaze asi neni primo odpovedny - v mych ocich selhal a stal se nevolitelnym.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: ok, takže jeho odpovědnost uznáváš, jen tvrdíš, že se nic nestalo (na základě výsledků vyšetřování). Je to tak?
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Nezaměňuj svůj výrok, který ode mne požaduješ "obhájit" za popření nepravdivého tvrzení které jste tu předváděli s Flumem. Požaduješ ode mne obhajování něčeho, co jsem netvrdil.

    Ber jako jediný relevantní můj příspěvek HARALD. Zbytek je jen polenika s nesmysly, které jste tvrdili.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ja bych to shrnul tak, ze imho Kalousek a spol. ač už se schovávají za cokoliv neděšlají nic pro dobro této země, spíše naopak. A to mě vadí nejvíc v tuhle chvíli. A jestli má na rukou krev, to je jen přitěžující okolnost. Každopádně by mě zajímalo logické vysvětlení vyvázání odpovednosti finančního ředitele X za nákupy v době jeho ředitelování. Prosím Haralda o vysvětlení, třeba je to pravda.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    HARALD, PJGEPR: pani, ale to sem opravdu nemyslel vazne

    HARALD
    HARALD --- ---
    Koukám, že na Iuridiku mají pořád ještě výklady podle starého trestního zákoníku. Takže vlastizradu ber aktuálně podle příspěvku, co sem dal PJGEPR.
    HARALD
    HARALD --- ---
    FLUMO: Jseš si jistý, že víš jaký názor vůbec zastáváš? Vytahuješ ptákoviny a připomínkuješ nesmysly. Pokud myslíš, že Kalousek je gauner a má jít do basy, tak se aspoň trochu zaměř na používání smysluplných argumentů. Pokud si chceš jen zanadávat, tak dobrá do toho.

    BTW, Vlastizrada podle § 91 trestního zákona je trestný čin, jehož se dopustí ten, kdo ve spojení s cizí mocí nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky, teroru, teroristického útoku, záškodnictví nebo sabotáže. Pachateli za něj hrozí trest odnětí svobody od dvanácti do patnácti let nebo výjimečný trest.

    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    FLUMO: to urcite... :-S

    § 309 Vlastizrada
    (1) Občan České republiky, který ve spojení s cizí mocí nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 310), teroristického útoku (§ 311), teroru (§ 312) nebo sabotáže (§ 314), bude potrestán odnětím svobody na patnáct až dvacet let, popřípadě vedle tohoto trestu též propadnutím majetku, nebo výjimečným trestem.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: to byl vtip
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    To už začíná být komiksově trapné....
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    HARALD: nevim presne jak tenkrat ten urad fungoval. Musel bysme mit vic informaci (ty si take zadne neprinesl). Muj nazor vychazejici ze znalosti naseho prostredi je, ze musel minimalne vedet. Ted nevim, zda je trestne neohlasit korupci, ale dalo by se to napasovat na vlastizradu :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    FLUMO, THE_MIRACLE: Ať už znamená zvolení Kalouska třeba blbost voličů, tak to navíc znamená jeho očištění z politické zodpovědnosti. Vaše (nepravdivé) argumenty o tom jak všechny smlouvy podepsiuje ekonomický náměstek jsou naprosto irelevantní, protože Kalousek nemá v těchto kauzách nic víc než politickou zodpovědnost a zvolením získal nový mandát. Poslední dva dny vašich příspěvků je jen pláč na téma "nemám rád Kalouska a měl by odejít bez ohledu na cokoliv".

    BTW, já taky Kalouska rád nemám.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    HARALD: urceny pracovnik pro oddeleni nakupu (nakladoveho strediska) muze byt kdokoli, to zalezi, ale vzdy se smlouva zastavi u ekonomickeho namestka. Mozna ze je to urad od uradu trosku jine, nicmene, neumim si predstavit, ze zakazky v radu miliard podepisuje podrizeny urednik bez vedomi sefa oddeleni (jestli se mi snazis tohle namluvit, tak to bys me musel presvedcit jeste nejakyma argumentama).

    I kdyz bych prisoupil na ten nemirnejsi scenar (dodrzujic presumci neviny) a pripustil, ze si uplatek nevzal, nelze pripustit, ze o vyberovych rizenich a jejich prubehu nevedel. nevim jestli vim dost o podepisovani smluv, ale vim dost na to abych vedel, ze zadne vyberko se neobejde bez schvaleni ekonomickeho useku.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: no jestli to spise neukazuje na blbost volicstva... pardon...


    HARALD: nevim, ale u nas vyberka jdou taky pres fin. reditele... Pochybuju, ze miliardove zakazky mohl podepisovat kdokoliv z fin. odd. a jestli ano, pak to tim spise nezbavuje odpovednosti reditele...

    Jsem zastancem japonskeho modelu, ze radovi zamestnanci - odbornici, kteri jsou fakt experti by meli brat vic, nez jejich sefove (jsem na manazerske pozici - i kdyz takovy low management). Ale kdyz uz to tak u nas neni, tak za co mame my manazeri vyssi platy? Prave diky odpovednosti. Samozrejme mohu na nekoho ze svych lidi delegovat cinnost spojenou s podpisy na VŘ, ale pravomoci se nedeleguji!!! (Zrovna se to ucim na zkousky :-) )
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    HARALD: amen
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam