THE_MIRACLE: tak předně lze předpokládat, že podání vypracované právníky pracujícími pro vládu nemělo žádné formální nedostatky, a za druhé soud rozhodl pouze o vydání předběžného opatření, což se běžně děje velice rychle.
Dál, co je "politická moc" v právním státě? Já znám výkonnou, zákonodárnou a soudní, tři tradiční pilíře. Politická je něco nového?
Dál, rozhodně nejsem ješitný, protože bych ve volbách volil špatně. Já jsem ve volbách volil dobře, se svou volbou jsem spokojený, i když v důsledku v parlamentu nesedí nikdo, pro koho jsem hlasoval.
Dál, tahle vláda je neschopná, řeší problémy svých členů a nikoli problémy ČR, ale to z ní zdaleka nedělá největší zlo, co tu bylo.
Dál, právo na stávku nikdo neomezuje, ani omezovat nebude. To si jenom soudruzi odboráři myslí, že smějí všechno, podobně jako celá řada lidí s nízkým právním povědomím, která žije v domnění, že "to jsou moje ústavní práva a vy se třeba poserte". Já si takhle právní stát nepředstavuju. Neni důvod, aby práva některých, jen proto, že jsou zaměstnaní a sdružení v odborech, byla nadřazena právům jiných. Jak třeba Pospíšil několikrát podotknul v OVM, jsou v Evropě státy, kde zákony procedurálně upravující stávky mají, jsou státy, kde je nemají, ale zase když tam soud rozhodne, tak odboráři nepláčou v televizi, jaká je tam totalita.
Že to, co vláda předvádí, je tvrdý vystřízlivění po dobře vypadajících výsledcích voleb, to rozhodně souhlasím. Ale s nějakou stávkou to nemá nic společnýho. Jestli to vystřízlivění přišlo k někomu až teď, tak to asi nečet poslední rok noviny.