• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Nicméně podstatné je aby se uvažování o důchodu dostalo do normálního systému "je to osobní zodpovědnost jednotlivce se kterou stát pomáhá" ze současného postsocialistického "je to zodpovědnost státu".
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Hm.. v německu se chodí v 67, ve státech také, v Norsku také. Možná by stálo za to zjistit, jak jsou na tom senioři v příslušných státech nežli se autor článku zeptá "co sakra s nima". :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: tak předně lze předpokládat, že podání vypracované právníky pracujícími pro vládu nemělo žádné formální nedostatky, a za druhé soud rozhodl pouze o vydání předběžného opatření, což se běžně děje velice rychle.
    Dál, co je "politická moc" v právním státě? Já znám výkonnou, zákonodárnou a soudní, tři tradiční pilíře. Politická je něco nového?
    Dál, rozhodně nejsem ješitný, protože bych ve volbách volil špatně. Já jsem ve volbách volil dobře, se svou volbou jsem spokojený, i když v důsledku v parlamentu nesedí nikdo, pro koho jsem hlasoval.
    Dál, tahle vláda je neschopná, řeší problémy svých členů a nikoli problémy ČR, ale to z ní zdaleka nedělá největší zlo, co tu bylo.
    Dál, právo na stávku nikdo neomezuje, ani omezovat nebude. To si jenom soudruzi odboráři myslí, že smějí všechno, podobně jako celá řada lidí s nízkým právním povědomím, která žije v domnění, že "to jsou moje ústavní práva a vy se třeba poserte". Já si takhle právní stát nepředstavuju. Neni důvod, aby práva některých, jen proto, že jsou zaměstnaní a sdružení v odborech, byla nadřazena právům jiných. Jak třeba Pospíšil několikrát podotknul v OVM, jsou v Evropě státy, kde zákony procedurálně upravující stávky mají, jsou státy, kde je nemají, ale zase když tam soud rozhodne, tak odboráři nepláčou v televizi, jaká je tam totalita.

    Že to, co vláda předvádí, je tvrdý vystřízlivění po dobře vypadajících výsledcích voleb, to rozhodně souhlasím. Ale s nějakou stávkou to nemá nic společnýho. Jestli to vystřízlivění přišlo k někomu až teď, tak to asi nečet poslední rok noviny.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FLUMO: no já nevím, jestli to moc k něčemu bude - ale tady je nějaká prastará varianta
    http://www.transparentnizakazky.cz/images/stories/zakokovz.doc

    jak je vidět z poznámek a trasování změn, je to docela bugr, ve kterém se co chvíli něco změní. Navíc ten zákon dost pravděpodobně nějak pozmění poslanci při schvalování. Asi bych si raději počkal na verzi ze sněmovny. :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: aha, kdybys to zneni dohledal, dej sem prosim. Dost me to zajima, jestli vec vyresili nebo ne. Vis jak aby to nebylo tak: ze firma ktera dostane verejnou zakazku bude transparentni a rozda dilci zakazky firmam, ktere uz transparentni nejsou.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FLUMO: No.. on ten návrh nového zákona vypracovávaly VV :)

    Návrh byl schválen tímto usnesením.
    Dokumenty vlády | Vláda ČR
    http://kormoran.vlada.cz/usneseni/usneseni_webtest.nsf/web/cs?Open&2011&05-18

    Ale obsah jsem nedohledal, což asi je bezpředmětné, protože finální podoba se od návrhu zhusta dost liší.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: o znalost vlastniku firem pusobicich ve verejnych zakazkach mi jde predevsim. nezajima me soukromi ostatnich lidi. pokud je to tak, ze v anglii je tezke zjistit vlastnika, tak upravit zakona, jak rikas. ale o zadnem konkretnim navrhu od TOP09 sem necetl, nebo mi neco uteklo?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FLUMO:
    převod na akcie na jméno není něco, co by situaci vyřešilo. (Akcii koupí právnická osoba v jiném státě, kde je vlastnictví na doručitele je legální a z pohledu ČR to stále bude někdo skrytý) Stačí dojet do Velké Británie.

    A znát majitele je vlastně podstatné jen u veřejných zakázek - tzn. hlavně je podstatné změnit zákon o zadávání veřejných zakázet tak aby se musela dokládat i struktura majoritních vlastníků a ne jen struktura dané společnosti.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    THE_MIRACLE: o predbeznych opatrenich se "neprodlene" rozhoduje vzdy, ne jen na navrh vlady...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Chápeš význam slov "předběžné opatření" ?
    To je něco, co soud má vydat rychle - protože se podává tehdy, když hrozí, že by to o pár dní později již nemělo účinnost. A soud ho musí vyřešit do sedmi dnů nejpozději a v některých případech i daleko dříve.

    A světe div se... na poli předběžných opatření české soudy pracují opravdu docela rychle.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: necetl jsem ten navrh, ale pry tam byla rocni lhuta na prevod. Cemu pomuze omezeni obchodovatelnosti (neni recnicka otazka)? Myslel sem, ze hlavni je znat vlastniky.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FLUMO: otazka je, zda by si po vidle akci nedali nekteri pozor :-)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THE_MIRACLE: chce to do vlady dostat lidi ktere zname - o kterych vime, ze jsou rovni. preferencni hlasy sice chteli rusit potom co utrel Langer, ale zatim jsou, tak toho vyuzijme. Bojim, se ale, ze ceska volicska zakladna neumi nic jineho, nez, ze vymeni (pokolikrate uz bez znamky pouceni) pseudopravici za pseudolevici a vysledek bude zase zalostnej. proto nadeji ve "vidlich" nevidim. Vladu sme si zvolili, jak je muzem vyhazovat vidlema? predevsim by to chtelo, aby si lidi uvedomili, ze volit cloveka, o kterem toho moc nevi, je krajni nezodpovednost a zavani nesvepravnosti. Dokud to bude tak, nikdo ti nezaruci, ze po "vidle" akci nebude zvolena zase nejaka medialne znama (tj. nekym placena) zajmova skupina.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FLUMO: Ja to vidim presne stejne. Vitezstvi CSSD se taky desim. Fakt jsem si po volbach rikal, ze by to mohlo byt dobre a je to horsi! nez za prazdneho a falesneho Topola, jehoz vlada kradla kde se dalo. Tahle krade a jeste dere lidi. Super. Uz je to tu zrale fakt na vidle.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THE_MIRACLE: to je pravda s temi soudy. ostatne kdyz Kalousek navrhoval na jare protipravni upravu stavebka a ustavni soud jim to neschvalil, hned se ozvali 'demokrati", ze by jim chteli omezit pravomoce, snad se tak nestane.
    Ale vitezsvi CSSD ve volbach se docela desim, nestras.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Precti si to rozhodnuti. Ta zprava z Novinek je nepravdiva v tom, ze se soudci "opreli" o zakon o kolektivnim vyjednavani. Soudruzi z Rudého Práva jen chtějí opatření zpochybnit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Kéž by soudy fungovaly stejně dobře i v ostatních případech.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Právníci zpochybňují zákaz stávky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236006-pravnici-zpochybnuji-zakaz-stavky.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Soud rozhodl dokonce uz v patek :-))))))))

    Soudce: Odborářům jsme se opatření ke stávce snažili doručit už v pátek – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236009-soudce-odborarum-jsme-se-opatreni-ke-stavce-snazili-dorucit-uz-v-patek.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam