• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: To ale neni zadna fotomontaz.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Chápeš význam slova modla?
    CRANK
    CRANK --- ---
    FIONOR: Nemáš snad pochopení pro upřímnou nenávist? Vždyť u nás zaslepených čechů co si všichni vidíme sotva na špičku nosu to není nic nepochopitelného.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: Záhlaví není ubohé, to vaše modla. Doplňte si pod to: Fuck off český národe...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak Venca by pry vsechny stavkujici propustil. A sel ridit sam autobus... On mu totiz nikdo neprijde na jeho berzdej party.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: V mych ocich to rozhodne neni kvuli VV, to je jen zlomek. Jinak souhlas s ALCATOR: .
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    ALCATOR: zlatej cirkevni desatek
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    CROSS: A teď si vezmi, že by se zrušila daň z příjmu (úplně!) a místo toho bylo DPH 40%. Celková zátěž by byla pravděpodobně stejná jako dnes, ale nemotivovalo by to lidi k ojebávání přes švarcsystém.

    Není možné na základě jedné daňové sazby říkat, že je nebo není vykořisťování. Je potřeba se podívat na celý daňový a odvodový systém komplexně. Vždyť dnes jsou některé věci zdaněny 4x : Ty vyděláš 1000 euro, ale 20 procent ti stát sebere rovnou. Pak za zbytek nakoupíš stavební materiál, na který stát zase uvalí 20 procent daň. Pak postavíš dům a po zbytek života platíš daň z nemovitosti (z již jednou zdaněných peněz). A nakonec, když to chceš předat dětem, tak platíš ještě daň za to.

    Talk about vykořisťování...
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: prosimtě jaká zaslepenost? Kdo je tu zaslepený, buď adresný, ať je o čem se bavit. DPH 30%? To tě napadlo dnes ráno, nebo jsi o tom přemýšlel nějak delší dobu? To by bylo slovo "vykořisťování" opravdu na místě. A VV že jsou neškodné? Kvůli VV je vláda v pozici, v jaké je, nikdo jí nevěří.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: V podstate ty VV mi tam vadi nejmin, protoze jsou ve sve blbosti naprosto neskodne...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Ja taky citim potrebu reforem, ale nechci, aby je delal Kalousek aspol.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Ja vlade, kde jsou veci verejne taky neverim. Ale uvedomuju si potrebu reforem. Podpora reforem a duvera vlade neni jedno a to same.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Právník: Se stávkou proti vládě zákon nepočítá, soud ji měl povolit - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/pravnik-se-stavkou-proti-vlade-zakon-nepocita-soud-ji-mel-povolit-1cj-/domaci.aspx?c=A110613_124717_domaci_brd
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: ono to neni vsechno tak jednoduche, jak to vypada. Pruser nas Cechu je, ze si vsichni vidime sotva na spicku nosu. Nikdo nechce premyslet dal. Ja treba skutecne moc nectu a tudiz DPH na knihy me prilis nezajima, ale soucasti nasi organizace jsou i knihkupectvi a nakladatelstvi a kdyz jsem se bavil s lidmi odtamtud, tak mi rikali, ze celkem jasne jim kvuli treba 5 % navic klesne prodejnost a trzby. V nakladatelstvi bude vychazet mene knizek apod. Prestoze ja se povazuji za ctenarskeho negramota, myslim si, ze cteni knih patri ke kulturni spolecnosti a zvysuje uroven naroda. Pokud si budeme timto zpusobem pod sebou podrezavat vetev, nikam nas to nedovede a tech par milionu, co se vybere navic skonci stejne v Blance, nebo podobne akci. Ani nemluvim o to, ze tohle zvyseni zcela logicky pripravi spoustu lidi praci. Lidi, kteri aktualne pracuji a pracovat chteji.

    Fakt uz tu vasi zaslepenost nechapu. Vlade veri cca 10 % lidi - to jsou vsichni koncentrovani na nyxu?

    Reformy JSOU nutne a je skutecne nutne se v jistych smerech omezit a melo by to byt napric celou spolecnosti - od velkopodnikatelu, pres zivnostniky, statni zamestnance az po cikany. A kazdy by to mel pocitit podobne. To co se ale deje je vykoristovani jedne skupiny obyvatelstva. Priste to muze byt zas jina skupina...

    Jinak receno, kdyz uvidim, ze to ma skutecne smysl, jsem ochotny platit DPH treba 25 %, nebo i 30 %. Nejsem ale ochotny ucpavat tunely a je dobre, ze lidem ted dochazi trpelivost uz nejen kecy, protoze lidi jako ja se zatim na nic jineho nezmohli.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CENDA: neznam presne duvody tech zemi proc od fondu upustili. maji spolecne to ze jsou postkomunisticke a to ze je jich vice nez par. Prijde mi logicke se spis ucit od zapadnich zemi a vsimat si jejich chyb a co jim funguje.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Odpověď na jeden dotaz, co tu padl:

    Novinky VIP Chat
    http://vipchat.novinky.cz/archiv/01088-bohumir-dufek.html


    Nebylo by z Vaší strany korektní, abyste předložili také nějakou koncepci reforem? Kritizovat umí každý…. zvlášť když tím ovlivňuje dle voleb většinu, kteří nesouhlasí se stávkou, ale souhlasí s reformami. (jareksmejkal)
    Odpověď: My jsme to udělali a je možné si to přečíst v našich stanoviscích. My také souhlasíme s reformami, ale tyto reformy musí být citlivé k občanům naší republiky. Např. několikerá změna DPH nesvědčí o tom, že má v tomto bodě vláda jasno. V žádném případě nám politické strany v koalici před volbami neřekly, že budou zase zvedat daně. Podotýkám, že jenom několikateré změny DPH vytvoří nestabilitu, která s sebou ponese zvýšení inflace.
    CENDA
    CENDA --- ---
    FLUMO: Obecne receno ackoliv jsou duchodove systemy zalozene na tech fondech jejich jednotlive parametry mezi temito staty se celkem lisi. Navic v Madarsku tyto fondy proste vlada znarodnila protoze proste Madarsko na tom neni opravdu financne moc dobre...
    Myslim ze nake porovnani techto systemu bylo v respektu ale uz si nepamatuju v jakem cisle...
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: ja sem clovek spise prostejsi, tez se neodvazuju vec posoudit. Ale kdyz vidis, jak se lotyssko, litva, madarsko vraceji zpet, tak me to proste napadne, jestli by nebylo lepsi zkusit overeny a levnejsi panevropsky system.

    pokud se tyka lobby: legitimni z pohledu "demokracie" je, ale problemy ktere takove skupiny nadelaji uz casto nikdo nespravi. entropie roste a nektere skody - biopalivo, pralesy apod nejdou vratit.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ono s těm závěrama Bezděkový komise i kdyby se podle nich dokonce vláda řídila to není tak horký. Janota, když byl ještě naživu to pěkně popsal - ty lidi jsou ekonomové, ale odtrhlý od politiky. Jedna věc je vymýšlet nějaký akademický koncepce, druhá je co se dá politicky prosadit a hlavně co má vůbec smysl prosazovat. Dnešní vláda silou tlačí koncepční zákony, ale je to velká chyba - příští volby drtivě vyhraje levice, to už je teď jasná věc a všechno co se teď dělá je naprosto zbytečný. Nejhorší je, že tohle musí vědět i dnešní vláda a vzbuzuje to opravdu ten pocit, že jim jde jen o to do voleb si ještě něco utrhnout..
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Ježíši kriste ty jsou blbý jak jsou rudý:

    Blokády zaměříme proti papalášům, oznámily odbory – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236080-blokady-zamerime-proti-papalasum-oznamily-odbory.html

    Přerůsta jim to přes palice a tak kličkujou (. Nejspíš se reinkarnujou do lidovejch komisařů a budou legitimovat řidiče a vyhodnocovat, kdo je a kdo nejni papaláš, fakt NASRAT !(!(!(!
    Snad je ve čt. nikde nepotkám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam