• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    BIDAK: nalada v zemi neni dobra, co ja pamatuju, tak od roku 1996. Jeden z mych profesoru se tehdy chlubil tim, ze Havlovi termin "blba nalada" poradil on (aspon si myslim, takhle nejak to bylo).

    Ruskou beznadej znam celkem dobre (rekneme na ceske pomery). Zil jsem tam skoro pet let a leccos jsem videl. OK, neznam osobne zivot socialne vyloucenych v CR, mista jako Janov a podobne. Ale - a obejdeme se i bez dat - subjektivne zivot treba v Niznim Novgorode a v Ostrave, to je nebe a dudy, to jsou uplne jine svety.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CROSS: Znáš takovou tu Ruskou beznaděj ze který pramení ta jejich agresivita? Já to prostě v čechách vidím. Jo, něco se zlepšuje, nálada v zemi není dobrá.

    A ne, nemůžu poskytnout tvrdá data. :o)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: v mediich se toho pretrese opravdu hodne, ale kolik jich je odsouzeno, exekuovano - 0.5%? zato plebs ma nejvetsi pocet exekuci na hlavu v cele evrope (nebo svete uz nevim). muze byt jedna ze znamek rozkladu
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: nevim, jestli rozumim. Mam se nad tim zamyslet, nebo to mam tady popisovat? Rozdil mezi tim, kdyz jsem si sel v Praze vyzvednout mezinarodni ridicak, a mezi tim, kdyz jsem si vyrizoval mistni ridicak v Lausanne? Nebo kdyz jsem potreboval nejaky papiry z cizinecke polici vs. vyrizeni povoleni k pobytu tady? Ano, to jsou dva ruzne svety, ale pokazde, kdyz prijdu na nejaky cesky urad, je to lepsi, nez to bylo predtim. Tak si rozklad nepredstavuju.
    CROSS
    CROSS --- ---
    BIDAK: ale i moralni rozklad - ty neco takoveho v Cechach pozorujes? Na kom? Ano, je tu korupce, a ano, je tu (medii notne podporovana) konfrontacni atmosfera provazejici v podstate kazde politicke jednani (my nebo oni, socani vs. modre straky a pod.). To podle me nejsou znaky moralniho rozkladu.

    Jako pripoustim, ze mi neco unika nebo ze neco nevidim. Ze bych ale prehlednul priznaky rozkladu, to se mi nezda.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: kde pobyvas? porovnej statni spravu, jestli mas cas.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CROSS: Jo, no dobře. Tak trochu mě jako první vytanul rozklad morální atd...
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: oslovujes-li mne, muzes mi klidne tykat. Za sebe rikam, ze jsem nikdy netvrdil ani si nemyslel, ze co se odehrava v CR, neni videt, nebo ze to neexistuje.

    Muzu s klidem prohlasit, ze nefukcni statni sprava je pro me osobne jednim z duvodu, proc ziju v zahranici a s navratem nespecham. Nelibi se mi, kdo sedi v parlamentu (svedomite jsem se ucastnil parlamentnich voleb), ani na radnici v miste, ktere v Cechach pokladam za domov (svedomite jsem hlasoval i v mistnich volbach). Ale krucinal, Ceska republika neni zeme v rozkladu.

    Vetsina populace se ma lepe, nez kdykoli predtim, akorat cast si to odmita pripustit pod vlivem frustrace z nerealistickych ocekavani. Cesi (na urovni jednotlivcu) jsou svobodnejsi a ekonomicky silnejsi nez kdykoli predtim.

    BIDAK: mozna se neshodneme v terminologii, podle me mame proste do "zeme v rozkladu" jeste hodne, hodne daleko.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: a prave vasi naivity v to, ze kdyz skodu neni videt, neexistuje (dluh ceskeho statu), bylo zneuzito.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    HARALD: Anglie, Německo, teď Rakousko, I v té Francii jsem chvíli byl nikoli jako tuurista i v Belgii (tam to bylo divný) atd...

    CROSS: No jo, to asi jo. Hele ale to, že je to jinde v rozklady taky a někde ještě víc než u nás nic neříká o tom, jak je to v česku. Ano, stále ještě máme určitý potenciál, to uznávám. Ale jak v čem.

    Já nevím, vidím v Čechách takovou beznaděj takový ten "proč se vůbec snažit" postoj. Tohle čechny rozkládá. Drtivá většina mých vrstevníků kterých si z nějakého odborného důvodu vážím si přeje nebo se snaží z čech vypadnout.

    Tak jasně že bysme na tom mohli být mnohem, mnohem hůř.
    CROSS
    CROSS --- ---
    BIDAK: to ses asi podival za spatnou hranici ;-]
    Ja jsem koukal smerem k Rusku, Rumunsku a Recku (tam teda ne osobne), a neprijde mi, ze by byla CR v rozkladu.

    Ostatne, treba takovy Recko. Bankrot na spadnuti, stavky co chvili, demonstrace, vlada pada... je to zeme v rozkladu? Co Belgie, Vlamove a Valoni na noze, rok bez vlady... je to zeme v rozkladu?

    Nemluvim ted o tom, ze se na CR koukam ze zahranici. (BTW ano, odtud od Zenevskyho jezera to na republiku v rozkladu nevypada, ale na vikend jedu do Cech, tak se na Rozvadove kouknu po ty spaleny zemi, hladovejicich vesnicanech a podobne.) Mluvim o tom, ze lidem chybi perspektiva a odstup od cesky kotliny a propadaj zjednodusovani.
    HARALD
    HARALD --- ---
    BIDAK: Prozradis jake hranice to byly? Splnuju stejne parametry jako ty a situaci rozkladu tu nevidim.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CROSS: Udělal jsem to, podíval jsem se za víc než jednu hranici na víc než jeden rok. Stále tvrdím (a o to víc) že republika je v rozkladu. Co se mnou?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ad THE_MIRACLE: takzvana "vetsina Cechu" (rozumej vetsina lidi, ktere Sanep nekde nejak podivne posbiral a vydava je za reprezentativni vyber, ale to ponechme stranou) by udelala nejlip, kdyby hnula prdeli (podle nazoru jinych by stacilo, kdyby z ni vytahla hlavu) a podivala se za hranice. Pak by tezko mohli tvrdit, ze je republika v rozkladu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Republika je v rozkladu, shoduje se většina Čechů – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236545-republika-je-v-rozkladu-shoduje-se-vetsina-cechu.html
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Kalousek on-line: Při jednání s odbory zní příliš často požadavek "Přepište to podle ČSSD" | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-52092030-kalousek-on-line-pri-jednani-s-odbory-zni-prilis-casto-pozadavek-prepiste-to-podle-cssd

    muhehe :]

    Pavel IVAN
    ...
    Mít Vás tehdy po ruce, jistě bych vás inzultoval.


    Miroslav Kalousek
    09:30 Pro účely inzultace si Vás dovoluji informovat o svých tělesných proporcích - 192 cm, 99 kg. Trvá-li Vaše touha po inzultaci, začněte trénovat, ochranku nemám.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Mimochodem - pozitivní reálný efekt stávky, dalo by se říct i zvýšený Kalouskovo prodloužením, je to, že se vláda semknula, přestala hádat a věcně debatují o reformách. :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    PJGEPR: normalni diskusi s odborniky, pro vladu i lidi. S pristupem, ktery schvalujes ty, se dockame akorat toho, ze za 4 roky budou zmeny pokud budou vubec mozne a danovy poplatnik experiment/popr pokutu zatahne. zbytek argumentu neberu, neb nechapu proc bych kvuli desetilete neschopnosti ODS a CSSD se domluvit na reforme, mel kejvat na bastl, se kterym z pochopitelnych duvodu nesouhlasim. Pokud ti jde o cas, parametricka zmena stavajiciho systemu se snad da udelat rychle, ne? Nezlob se ale po vsech tech fondech se kterymi tu mame tak "vyborne" zkusenosti, do kterych lidi nastrkali penize a pak po vytunelovani jim ostatni opatrni danovi poplatnici museli platit ztraty, bysme tohle reseni meli odmitat.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PJGEPR: jó, bejvaly doby, kdy se o tom vážně debatovalo i v českém parlamentu. Dneska už to jsou akorát vášnivé diskuse v anarchistických kroužcích.

    (Ale hádám Alcatorovi šlo o to, že se nevede veřejná diskuse, ve který by dostaly prostor i názory, jako Machův, a vláda se místo toho snaží protlačit něco i za cenu, že to současná opozice po prvních volbách zase zruší.)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    ALCATOR: a v jaké utopické konstalaci by Mach ten vyrovnaný rozpočet schvaloval?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PJGEPR: jasně, lepší bude 3 roky si pochvalovat, jak jsme to tu skvěle zreformovali, a pak nastoupí Rath a zase to vrátí před rok 2000, ne?

    Když se k tomu pak přidá mediakracie, kdy prostě Petr Mach, schopný navrhnout vyrovnaný rozpočet, nedostane prostor v televizi, zato se tam ale co chvíli naparují lidi se 100miliardovými záseky, tak pak je jasné, že čekat, že lidi někdy začnou volit na základě rácia, je zcestné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam