• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    BIDAK: to ses asi podival za spatnou hranici ;-]
    Ja jsem koukal smerem k Rusku, Rumunsku a Recku (tam teda ne osobne), a neprijde mi, ze by byla CR v rozkladu.

    Ostatne, treba takovy Recko. Bankrot na spadnuti, stavky co chvili, demonstrace, vlada pada... je to zeme v rozkladu? Co Belgie, Vlamove a Valoni na noze, rok bez vlady... je to zeme v rozkladu?

    Nemluvim ted o tom, ze se na CR koukam ze zahranici. (BTW ano, odtud od Zenevskyho jezera to na republiku v rozkladu nevypada, ale na vikend jedu do Cech, tak se na Rozvadove kouknu po ty spaleny zemi, hladovejicich vesnicanech a podobne.) Mluvim o tom, ze lidem chybi perspektiva a odstup od cesky kotliny a propadaj zjednodusovani.
    HARALD
    HARALD --- ---
    BIDAK: Prozradis jake hranice to byly? Splnuju stejne parametry jako ty a situaci rozkladu tu nevidim.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CROSS: Udělal jsem to, podíval jsem se za víc než jednu hranici na víc než jeden rok. Stále tvrdím (a o to víc) že republika je v rozkladu. Co se mnou?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ad THE_MIRACLE: takzvana "vetsina Cechu" (rozumej vetsina lidi, ktere Sanep nekde nejak podivne posbiral a vydava je za reprezentativni vyber, ale to ponechme stranou) by udelala nejlip, kdyby hnula prdeli (podle nazoru jinych by stacilo, kdyby z ni vytahla hlavu) a podivala se za hranice. Pak by tezko mohli tvrdit, ze je republika v rozkladu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Republika je v rozkladu, shoduje se většina Čechů – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236545-republika-je-v-rozkladu-shoduje-se-vetsina-cechu.html
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Kalousek on-line: Při jednání s odbory zní příliš často požadavek "Přepište to podle ČSSD" | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-52092030-kalousek-on-line-pri-jednani-s-odbory-zni-prilis-casto-pozadavek-prepiste-to-podle-cssd

    muhehe :]

    Pavel IVAN
    ...
    Mít Vás tehdy po ruce, jistě bych vás inzultoval.


    Miroslav Kalousek
    09:30 Pro účely inzultace si Vás dovoluji informovat o svých tělesných proporcích - 192 cm, 99 kg. Trvá-li Vaše touha po inzultaci, začněte trénovat, ochranku nemám.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Mimochodem - pozitivní reálný efekt stávky, dalo by se říct i zvýšený Kalouskovo prodloužením, je to, že se vláda semknula, přestala hádat a věcně debatují o reformách. :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    PJGEPR: normalni diskusi s odborniky, pro vladu i lidi. S pristupem, ktery schvalujes ty, se dockame akorat toho, ze za 4 roky budou zmeny pokud budou vubec mozne a danovy poplatnik experiment/popr pokutu zatahne. zbytek argumentu neberu, neb nechapu proc bych kvuli desetilete neschopnosti ODS a CSSD se domluvit na reforme, mel kejvat na bastl, se kterym z pochopitelnych duvodu nesouhlasim. Pokud ti jde o cas, parametricka zmena stavajiciho systemu se snad da udelat rychle, ne? Nezlob se ale po vsech tech fondech se kterymi tu mame tak "vyborne" zkusenosti, do kterych lidi nastrkali penize a pak po vytunelovani jim ostatni opatrni danovi poplatnici museli platit ztraty, bysme tohle reseni meli odmitat.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PJGEPR: jó, bejvaly doby, kdy se o tom vážně debatovalo i v českém parlamentu. Dneska už to jsou akorát vášnivé diskuse v anarchistických kroužcích.

    (Ale hádám Alcatorovi šlo o to, že se nevede veřejná diskuse, ve který by dostaly prostor i názory, jako Machův, a vláda se místo toho snaží protlačit něco i za cenu, že to současná opozice po prvních volbách zase zruší.)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    ALCATOR: a v jaké utopické konstalaci by Mach ten vyrovnaný rozpočet schvaloval?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PJGEPR: jasně, lepší bude 3 roky si pochvalovat, jak jsme to tu skvěle zreformovali, a pak nastoupí Rath a zase to vrátí před rok 2000, ne?

    Když se k tomu pak přidá mediakracie, kdy prostě Petr Mach, schopný navrhnout vyrovnaný rozpočet, nedostane prostor v televizi, zato se tam ale co chvíli naparují lidi se 100miliardovými záseky, tak pak je jasné, že čekat, že lidi někdy začnou volit na základě rácia, je zcestné.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    GREATDRAKE: nam na skole do hlavy vtloukali, ze "dane" a "trest smrti"jsou ucebnicovou ukazkou temat, ktera jsou pro referendum tabu :) ... ma to neco do sebe ... :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PJGEPR: I tam to jde :)
    Když by daň z nemovitosti šla přímo do rozpočtu města, není nepředstavitelné aby se v lokálním referendu rozhodovalo o její výši (a využití). Mnohde se tak děje.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    FIONOR: a i tak jsou otazky, kde je referendum nepouzitelne (mj. dane)

    FLUMO: Jak by melo takove projednavani s lidmi vypadat? S necim sly strany do voleb, dostaly mandat a vysledek je kompromis mozneho. Deset let se tady kvakalo o tom jestli to udelat tak nebo jinak bez hmatatelnych vysledku, pokud ma vlada 4 roky na to, aby udelala nejake zmeny, musi zacit co nejdriv. Fakt enni prostor na to 3,5 roku si povidat o tom jak by to bylo optimalni a pak nestihnout nic uvest v zivot...
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    FLUMO: No právě. Chybí nám demokratická vyspělost, kdy by na zcela zásadních tématech panovala široká shoda. Člověk by ale řekl, že se poučí z toho, co spáchal Topolánek, který, NEMAJE většinu, zaváděl jakési absurdo-poplatky ve zdravotnictví (aby mu to nakonec zlámalo vaz). Očividně ne, očividně ODS hodlá i nadále realizovat politiku buldozer ("nás je víc, vy ostatní držte huby"). Chjo.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Stávka za dveřmi a mezi poslanci se mluví o pádu Nečase | Vláda | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/200081.aspx
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    ALCATOR: neprojednava to ani s opozici, natoz s lidmi.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    THE_MIRACLE: Když jsme mohli mít referendum o tom, zda akceptovat "Aktualizaci" smlouvy o přistoupení do EU (= zda souhlasíme s tím, aby byl podepsán dokument, sestávající převážně z textů typu "V paragrafu XYZ se část věty začínající písmenky ABCD a končící písmenky PQR změní na "ABCEF PQRST"), tak si snad můžeme dovolit referendum o tom, jak by měla země vypadat dalších 50 let.

    Koneckonců, kvůli tomu přece sestavili Bezděkovu komisi, ale bohužel nemám pocit, že by se vláda nějak snažila seznámit sprostý lid s jejími výstupy, ne?
    CENDA
    CENDA --- ---
    K teto diskusi bych napsal toto; je dulezite si rici jestli stat je tu pro obcany nebo obcane pro stat. At si kazdy vybere svoji variantu ktera de facto urcuje pozici na politickem spektru...
    SKIM
    SKIM --- ---
    SKIM: Jsem nad tím přemýšlel a mimo jiné by to znamenalo možnost vydělat tady bez zdanění a utracení peněz někde jinde. Což by asi neprošlo :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: Tomuto říkám demokratický orgasmus.
    SKIM
    SKIM --- ---
    FLUMO: Zjednodušený ten názor je. Že by byl extrémně vzdálený o tom teda nevím. Samozřejmě myslím část, která neprovozuje železniční cestu apod. Tam je zřejmé, že se to musí oddělit a restrukturalizovat.

    Nějaké důvody?

    CROSS: Pokud vím, tak ČD je velmi velká mašinérie, která sebou táhne hromady věcí, které v moderní přepravní společnosti nejsou potřeba. A přechod z jednoho na druhé bez zrušení vidím jako značně obtížný problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam