• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    LOPIK: nekeca, proste mu to strahavaji...

    CROSS: Bral jsem to jako jeden ze symptomu - ze clovek ktery nema penize na podplaceni soudu je v nevyhode pred lidmi u moci, kteri maji vetsinou soudy podchycene.

    GREATDRAKE: rozdil mezi statnim a komercnim exekutorem je velky a je to jak rikas: statniho exekutora neni problem skontaktovat a domluvit se. Dokonce nas statni pred komercnim varoval abysme za nim nechodili s mobilama a penezi :) Kdyby vsechny pohledavky byly u statniho, tak bysme to nejak zvladli a zaplatili. Ale jednak si DPP sfalsovalo (a skartovalo) zaznamy a navic na kazdem zaznamu si komercni exekutor pridal 25000. celkem to bylo uz pul mega, tak to uz bylo nad moznosti.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    LOPIK: Inu exekutoři mají velmi volnou ruku a žel toho opravdu často zneužívají k dosti obtížně akceptovatelnému nátlaku na osoby rodinně či jinak spřízněné. U soudních exekutorů je povětšinou domluva možná snáze, u soukromých to jde hůře a opravných prostředků proti nim moc není - ani ta určovací žaloba nemusí být rozumnou ochranou.
    (Kupříkladu strýc - nimrod opravdu neměl jak dokázat že trofeje na stěnách jsou jeho v okamžiku kdy za součinnosti policie přišel soukromý exekutor vymáhat dluhy jeho syna, ač ten s nimi dlouhodobě nežije a nemá tam trvalé bydliště )


    Nicméně ta spojnice exekuce vs právní a politické prostředí v ČR je poněkud nejasná i mně.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FLUMO: Celý Věci veřejný měli nedávno na krku exekuci za nějakou nezaplacenou fakturu.. Jenže to hned zaplatili a je po exekuci. Že někdo neplatí svoje závazky opravdu není problém exekutorů - mimochodem před každou exekucí musí být soudní rozhodnutí, nikdo to není libovůle exekutora.
    U toho tvýho kolegy - buď kecá, nebo máte v práci opravdu špatnou mzdovou účetní. Není možný exekuovat někoho jinýho - že by jim přišli domů a oblepili televizi, to bych ještě pochopil, ale tohle je prostě kravina.
    Když si z toho linkovanýho článku přečteš i zbytek kromě titulku, tak ani tam nepíšou, že by to byla zas až taková tragedie..
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: za rucicku?
    1. Zjisti si, kolik lidi z politiky bylo exekuovano, prestoze se o jejich kauzach napsalo nemalo bajtu.
    2. Zjisti si jak se v CR exekuuji chudsi lide, vcetne konkretnich pribehu. Treba meho kolegu exekuuji, nebot jeho sestra nezaplatila pokutu. K tomu aby mu obstavil plat exekutorovi stacilo to, ze maji spolecne trvale bydliste. To ze je zenat a zije uplne jinde jedno, mu nevadi. V zakone je totiz formulace, ze exekutorovi staci "duvodne podezreni". My sme meli problemy kvuli pokute a kvuli spatne provedenemu odhlaseni ze socialky. Rada pokut z DPP byla zfalsovana. bohuzel pripad byl u byvaleho prezidenta exekutorske komory Jurajovi Podkonickemu. S exekutorem se neslo spojit, telefony nezvedal na emaily nereagoval. Doporucuji si take zjistit neco o nem. A kdyz budes u toho, zkus taky zapatrat, co se deje s vyexekuovanymi nemovitostmi napriklad.

    pokud jsi uplne linej, mrkni aspon sem, abys vedel ze nekecam:
    Exekuce děsí už i zodpovědné Čechy – Novinky.cz
    Exekuce děsí už i zodpovědné Čechy – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/finance/234738-exekuce-desi-uz-i-zodpovedne-cechy.html
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: k jakému tématu? Něco o zadlužování domácností, rozpadu institucí a rozkladu státu? Nebo příběhy jednotlivců, kterým exekutor něco neoprávněně zabavil?

    FREELA: nikdo přece netvrdí, že je u nás všechno v pořádku. Za sebe můžu říct, že jenom oponuju tvrzení, že český stát nebo česká společnost je v rozkladu, jak tady (resp. v citovaném tzv. výzkumu) zaznělo. Srovnání např. s Rumunskem neslouží k tomu, abychom hodnotili absolutní úroveň institucí nebo čehokoli, ale k tomu, abychom si vyjasnili, kdy je stát v rozkladu.

    Nejde tedy o úvahu "máme se líp než Rumuni" => "všechno je super", nýbrž "Rumunsko/Řecko/doplň si je na tom v těchto směrech hůř než ČR, přesto se o nich jako o státech v rozkladu nehovoří" => "tvrdit, že ČR je v rozkladu není na místě".
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    FREELA: To srovnavani zde padlo temer vyhradne v ramci tematu "rozklad statu". Imho je v takovem pripade srovnani s Rumunskem, Ruskem nebo Belgii naprosto legitimni.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FLUMO: Nu... ano je tam mnoho věcí,které znějí minimálně podivně. Třeba to, že zakázka zastavila čištění jistě není dobře. Nicméně když to člověk srovná s reálnými parametry oné zakázky (která je sama o sobě hodně zmatečná v průběhu svého vývoje) ne vše dává smysl a nějak nemám sil z toho extrahovat podstatné a oddělovat zmatečné.... To už se vyjádření MF čtou lépe a dávají smysl.

    odspodu zde:
    Ministerstvo financí České republiky : průběh tendru
    http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/ekozakazka_50279.html
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: nepatral jsem... ale tech bodu je tam vic, ktere jsou podezrele i cloveku bez pravnickeho vzdelani, bez ohledu na to zda arbitraze hrozi ci nikoli.
    FREELA
    FREELA --- ---
    Nesrovavejte porad CR s Rumunskem nebo Ruskem. Cechy patri historicky do zapadni Evropy. Kdyz tu nahodim srovnani s Nairobi nebo Bangladesi, tak z toho taky vyjdem jako supermani. To neznamena, ze je u nas vsechno v poradku.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FLUMO: článek nezatracuji. Zaujal mne komentář.

    Článku ne zcela rozumím.. laboruje s věcmi, které považuje za "dané" (jako cena) evidentně více, nežli vláda samotná a tak mám pocit, že protestuje spíše proti své představě reality. Navíc jsem opatrný k vyjádření neprávníků k relativně složitým právním problémům (jako u těch arbitráží). Neexistuje někde zveřejněná jedna z těch analýz, které k tomu došly?
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: mozna ne, je to uz takovy muj stereotip, nicmene clanek bych nezatracoval, autor zda se tematem zabyval.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FLUMO: a to, že to z nějakého důvodu u ministerstva financí zůstává už třetí vládu, protože zrovna toto ministerstvo dostalo za úkol řešení problému rozpracovat není žádným hintem, že to jaksi nemá co dělat s Kalouskovým vztahem k rezortům? .-)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: cekal jsem, ze podobny tendr vzejde z min. ziv. prostredii.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FLUMO: jaký má komentář o resortech vztah ke článku samotnému?
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: doporucuji si neco precist k tematu.

    all:
    koukam, ze kalouska nejake resorty moc netrapi
    EKOLOGIE: Ekotendr - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekologie-ekotendr-0mh-/p_politika.asp?c=A100409_174239_p_politika_wag
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: já si to pamatuju, ale a. úroveň veřejného dluhu je v ČR oproti řadě evropských států, o jejichž rozkladu se nehovoří, relativně nízká (souhlasím, že schodkové veřejné rozpočty jsou špatné), b. z tvého popisu vidím zase jenom izolovaný problém s exekucemi, což mi indikuje spíš nezodpovědné hospodaření s rodinnými financemi než rozklad státu. (Státu!)

    Přijde mi, že to bych mohl za příznak když už tak společenského rozkladu pokládat takřka cokoli - třeba nerespektování dopravních předpisů. (A hádej se s oběťmi autonehod, že je to kravina.)

    ALCATOR: sorry, ale tohle se prostě může stát. Nevidím v tom příznak rozkladu systému.

    Nicméně oběma díky za perspektivu, líp rozumím tomu, odkud se ty názory berou.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    CROSS: Želbohu úplně stačí, abys svůj byř pronajmul někomu, kdo nadělal dluhy, a pokud se dotyčný mezitím nahlásil natrvalo k tobě, tak ti exekutor oblebí tvůj majetek, ani nemrkneš. A dá kurevsky zabrat se těch nálepek zbavit. Plus ani nezmiňuju, co to napáchá na tvé pověsti, když před domem zastaví policie a někdo se hlasitě vyptává "V kterém bytě bydlí pan CROSS??" To už nikdy nevysvětlíš, že jsi byl nevinný.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: ombudsmana uz mi nekdo radil :/
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: pokud uz si nepamatujes odkud sme zacli tak to je tezka diskuse potom. - "rozklad" statu '' - nasledne sem uvedl par indikatoru: Dluh, nepomer exekuci lidi vs neexukuovanost hospodaru. jen priklady, vsechny souvisi s tim, ze hospodar je proste spatnej. Snad tady nesdeluju kdovijak slozitou myslenky, ze se neda pochopit.

    HARALD: mozna rozklad je silne slovo, ale posuzuju podle sebe a sveho rozpoctu. kdyz clovek vidi uroky z dluhu, tezko nemyslet na rozklad.
    HARALD
    HARALD --- ---
    BIDAK: Já strávil rok mimo naše hranice v USA a v Rumunsku. Po zážitcích z Rumunska jsem fakt opatrný v tom říkat, že jsme v rozkladu. A to je Rumunsko pořád v první polovině žebříčků zemí z hlediska prosperity, lékařské péče, sociálních služeb atd.
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: takze si ujasneme - mluvis o tom, ze ceska spolecnost je zatizena neprimerenym mnozstvim nezakonnych exekuci? To je pak jiste problem, kterym by se mel zabyvat treba ombudsman.

    Jak s tim souvisi verejny dluh mi neni jasne. Ten roste predevsim proto, ze si vlada pujcuje penize na kryti rozpoctoveho schodku, at uz jdou penize z verejnych rozpoctu kamkoli.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: ty exekuce se mi nechcou vysvetlovat (bylo by to nadlouho), precti si par pribehu na netu. Lide z meho okoli s tim meli mnoho zkusenosti. Neni obrany i kdyz se jedna o omyl, nebo zfalsovani podkladu pro soud. Hlavne uvadim priklady. On ve skutecnosti staci jediny: http://www.verejnydluh.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam