• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FREELA: pjet
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    FREELA: Yay! Today is international grammar nazi day?

    Na začátku věty se milá Freelo píše velké písmeno. Do české věty patří diakritika i když píšeš z mobilu. :oD
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RUDOLF: A ještě:
    FREELA
    FREELA --- ---
    kontrolni otazka pro Rudolfa: co jsi mel z cestiny?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RUDOLF: Já je budu znovu volit. Podle mě jsou stále jediná reálná volba.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    kontrolní otázka pro voliče, máte tu ještě někdo iluze o TOP09?

    Tj. současné prorůstání státu, lidí z přátelených nejen z TOP09 do příspěvkových organizací na něž má stát vliv srkze výběrka ředitelů, dohled nad zakázkama a výběrovými soutěžemi, konzultanty apod. skrze např MK a MV - kde tečou pěkné sumy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Je to pseudonáboženská válka, míní Schwarzenberg o situaci na Šumavě - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/je-to-pseudonabozenska-valka-mini-schwarzenberg-o-situaci-na-sumave-11w-/domaci.aspx?c=A110802_103306_domaci_hro

    Za tenhle přístup má u mě malé, bezvýznamné plus.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    THE_MIRACLE: Moment, afaik je bodovy system okoukany mimo jine i z Nemecka, Francie a GB, kde funguje uz minimalne 10 let.

    Neco podobneho, jako se planuje tady, jsem zazil pred dvema lety v Budapesti, kam jsem v zime vyrazil na vystavu renesancnich maliru. Uz behem cesty pres Slovensko nas chytla silena chumelenice a kdyz jsme dorazili do Pesti, bylo tam nasnezeno do puli lytek. Behem chvilky, kdyz se trochu vycasilo, vyrojili se po celem centru pracanti v reflexnich vestach a za chvilku byly chodniky a tramvajove ostruvky prometene. A kdyz znovu nasnezilo, zase to zametli. Takhle si predstavuju, ze by to melo fungovat i tady, protoze, ruku na srdce, prazaci si asi pamatuji, jak to tu vypadalo v minulou zimu.


    ALCATOR: Podobne bys mohl argumentovat i tehdy, kdyz ti soud ulozi verejne prospesne prace (a tam to delas bez naroku na jakekoliv financni ohodnoceni).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: Absolutní souhlas. Místo toho, abychom se inspirovali funkčním systémem, vymyslí se zase český paskvil... Stejně tak to je s bodovým systémem a milionem dalších věcí. Hovada!
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    FIONOR: Potíž je v tom, že je extrémně snadné při kterékoliv z těch činností nasimulovat pracovní úraz nebo poškození zdraví ("Pane doktore, ty rukavice se protrhly a já se umatlal od psího lejna a pak jsem byl 2 týdny nemocný, kdo ví, čím jsem se nakazil! Žádám odškodnění!")
    CROSS
    CROSS --- ---
    ALCATOR: ja ti nejak nevim. Nam treba dum a venkovni prostory k nemu patrici uklizi a obhospodaruje takova firma, o jaky mluvis. Pokud vim, pracuje pouze pro jine firmy, spolecenstvi vlastniku a podobne, nikoli pro mestskou cast. Na druhou stranu, mestska case se o uklid "svych" prostor nejak extra nestara, rozhodne nema prostredky na to, aby platila to, co my. (Musi totiz strkat vatu do Key Investments ;-])

    Takze tyhle dva trhy se mijeji, dosti pochybuju, ze nam jako spolecenstvi vlastniku nabidne mestska cast sve nezamestnane, ;-] a soude podle toho, jak vypadaji verejne prostory (a ze nevypadaji u nas tak spatne), pochybuju, ze si MC na zametani chodniku najima soukrome uklidove firmy.

    BTW pokud by nekdo postavil business plan tak, jak rikas (mesta a obce), bylo by to dosti na povazenou (v CR temer s jistotou akcie na dorucitele ;-]). Taky me napada, ze s takovou super firmou bude v regionu urcite nizka nezamestnanost, super stroje a ochranny pomucky jsou sen kazdeho nezamestnaneho.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALCATOR: Co říkaš platí na 100% jen do chvíle, že by to snad dali pod povel bejvalým lampasákům, s kterýma taky nikdo neví co dělat - to jsou mistři ve vymýšleních zbytečný práce.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    FIONOR: a teď pojďme trochu přemýšlet, OK?

    Představ si, že jsi úklidová firma. Investoval jsi miliony do uklízecích strojů, do ochranných pomůcek, zatepleného oblečení pro zimní měsíce a dobře ventilujícího oblečení pro letní měsíce, přičemž jsi vycházel z předpokladu, že po mnoho let budou mít města a obce zájem o tvé služby (celkem rozumný předpoklad, řekl bych).

    A pak najednou stát uzákoní, že uklízet chodníky, parky atd. budou nezaměstnaní, a přitom za to budou brát JEN asi 2-3 tisíce měsíčně (což je tuším navrhovaný rozdíl podpory pro ty, kdo se zapojí, ve srovnání s těmi, co se nezapojí).

    Rázem jsi v prdeli, protože naprosto nemáš šanci podstřelit takto nízké náklady, když musíš svým lidem dávat alespoň minimální mzdu.
    Takže zdánlivě bohulibý nápad státu způsobí, že můžeš zavřít krám, propustit všechny své zaměstnance a poslat je na ten pracák, kde budou dělat to samé, akorát poloviční dobu a brát čtvrtinu nebo pětinu toho, cos jim dával ty.

    ===

    Kdyby se kurva ti naši kreténi nahoře dokázali podívat do UK, viděli by, jak to mají udělat: Nezaměstnaný je povinen dvakrát týdně dorazit v 9 ráno do komunitního centra, kde se zapojuje do různých aktivit, ale nikoliv "skutečná práce", protože tím by právě obírali o práci skutečné pracující. Jde jen o to, aby neztratil pracovní a sociální návyky (vstávat do práce, zdravit lidi, slušně se oblékat, dbát na hygienu...) -- tedy to, co naši nezaměstnaní zhusta nezvládají a pak kvůli tomu vyletí z práce, když už si nějakou najdou.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SKIM: aby nedošlo k mýlce - já to taky podporuji. Jen odhaduji, odkud se bere část námitek.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    GREATDRAKE: případně do 4 sedět někde v herně a do 12 vyspávat
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SKIM: Hlavně lidé neztrácejí pracovní návyky, mají jinou náplň než koukat doma na televizi atd.
    SKIM
    SKIM --- ---
    CROSS: To je nedůležité. Spíše je zajímavý princip, když něco dostávám, tak bych měl něco dávat. Tohle určitě podporuji.
    CROSS
    CROSS --- ---
    FIONOR: hlavní háček vidím v tom, že se pak bude některým "nezaměstnaným" špatně stíhat práce načerno.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Jak jiz jsem napsal, prave proto jsem to smazal. Protoze mi to prislo hloupe. Nejsem totiz clovek, ktery tvrdi, ze rika jen chytre veci. Obcas vypusti i peknou kravinu a tohle ji bylo. Az kdyz jsem to cetl, tak jsem si uvedomil, ze i kdyz je to mysleno jako vtip, neni to vubec vtipne. Proto se ti omlouvam, pokud se te to dotklo a to zcela uprimne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam