• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    výsledky současných voleb přinesli tak silné napojení na příspěvkové organizace, že tomu dosud nebylo
    Tohlr jsem slyšel po každejch volbách, promiň ale to je normální fňukání neziskovek.

    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FIONOR: Není tomu tak, výsledky současných voleb přinesli tak silné napojení na příspěvkové organizace, že tomu dosud nebylo. Je to jednoduše od situace kdy je generální ředitel instituce politická volba, angažovaný navíc v politické straně (TOP09) a spolupracuje s MK nad správou peněz z grantů jak evropských tak českých. Dělají se soutěže ovlivňované skrze MK (připomínkují podmínky soutěže dokud jim nevyhovuje) a směřované tak aby zvítězila správná firma. Podotknu že svobodná soutěž byla jen za Fisherovy vlády, kdy to bylo čistě na bedrech organizace a vyhrála to firma na základě potřeb instituce, nikoliv udržování toku financí do vlastních kapes.


    GREATDRAKE: GREATDRAKE: S Iluzí nemám problém, ale tenhle druh iluze je stále patrný na Schwarzenbergrské svatozáři, jež pohnutím proutku očistí celou stranu před zraky voličů. Prostě se zajímám zda-li je vůbec TOP09 adekvátnější stranou než ODS, když důsledek jejich politiky je centralizace nad zdroji financí za účelem kontroly toku.

    Ani žádnou alternativu nenabízím.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    RUDOLF: je to obecne zname ... myslim. ale zde s tim neuspejes. zdejsi volici povazuji korupci za spolecensky prijatelny jev. Alternativy neuznavaji, uz jsem to zde zkousel..
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Je vlastnictví iluze nutná prerekvizita na to, někoho volit?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF: Proč předpokládáš, že měli voliči Top09 o této straně nějaké iluze?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    njn.. kromě tuny překlepů nic jiného nevidíte? Že je to napsané rychle a zkratkovitě jistě na srozumitelnosti sdělení ubírá, ale nikoliv natolik, aby jste takovou formu kritiky smetli ze stolu, s tím že není zakotvená v realitě. Toť vše.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    FREELA: Prosím za prominutí, vypadal jste jako žena. :oD
    FREELA
    FREELA --- ---
    BIDAK: Nejsem mila Freela, ale mily Freela. Velka pismena uznavam, vicemene neovlivnuji smysl vety, coz se o vyjadreni Rudolfa rici neda. Normalne si na NAZIho nehraji, ale pokud nekdo prijde s takovou 'chytrackou otazkou' a jasne pravopisem dokazuje, ze opravdove chytraky zna jenom od videni, tak se ozvu. Pracuji v Londyne, kde nejsou pocitace s diakritikou samozrejmosti.

    BIDAK: souhlas
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    jak se ty = jak si to

    čárky teď neřeším..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    já teď mám celkem živé zkušenosti co dělá TOP09 skze ministerstvo kultury na příspěvkových organizacích, jak se kontrolují peníze, jak sami losujou, přestože odsouhlasili losovací zákon při zakázkách, vidím celej ten proces jak se hraje malá domů, zkušeně a jistě a jak se ty ještě nikdo nikdy nedovolil. Jak se přes veškerý zákony o veřejný soutěži dopředu ví kdo vyhraje zakázku za stovky miliónů. Chci jen vědět že o tomhle jako voliči víte a přesto je něco co vás i tak přesvědčí pro ně volit znova.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FREELA: pjet
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    FREELA: Yay! Today is international grammar nazi day?

    Na začátku věty se milá Freelo píše velké písmeno. Do české věty patří diakritika i když píšeš z mobilu. :oD
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RUDOLF: A ještě:
    FREELA
    FREELA --- ---
    kontrolni otazka pro Rudolfa: co jsi mel z cestiny?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RUDOLF: Já je budu znovu volit. Podle mě jsou stále jediná reálná volba.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    kontrolní otázka pro voliče, máte tu ještě někdo iluze o TOP09?

    Tj. současné prorůstání státu, lidí z přátelených nejen z TOP09 do příspěvkových organizací na něž má stát vliv srkze výběrka ředitelů, dohled nad zakázkama a výběrovými soutěžemi, konzultanty apod. skrze např MK a MV - kde tečou pěkné sumy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Je to pseudonáboženská válka, míní Schwarzenberg o situaci na Šumavě - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/je-to-pseudonabozenska-valka-mini-schwarzenberg-o-situaci-na-sumave-11w-/domaci.aspx?c=A110802_103306_domaci_hro

    Za tenhle přístup má u mě malé, bezvýznamné plus.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    THE_MIRACLE: Moment, afaik je bodovy system okoukany mimo jine i z Nemecka, Francie a GB, kde funguje uz minimalne 10 let.

    Neco podobneho, jako se planuje tady, jsem zazil pred dvema lety v Budapesti, kam jsem v zime vyrazil na vystavu renesancnich maliru. Uz behem cesty pres Slovensko nas chytla silena chumelenice a kdyz jsme dorazili do Pesti, bylo tam nasnezeno do puli lytek. Behem chvilky, kdyz se trochu vycasilo, vyrojili se po celem centru pracanti v reflexnich vestach a za chvilku byly chodniky a tramvajove ostruvky prometene. A kdyz znovu nasnezilo, zase to zametli. Takhle si predstavuju, ze by to melo fungovat i tady, protoze, ruku na srdce, prazaci si asi pamatuji, jak to tu vypadalo v minulou zimu.


    ALCATOR: Podobne bys mohl argumentovat i tehdy, kdyz ti soud ulozi verejne prospesne prace (a tam to delas bez naroku na jakekoliv financni ohodnoceni).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: Absolutní souhlas. Místo toho, abychom se inspirovali funkčním systémem, vymyslí se zase český paskvil... Stejně tak to je s bodovým systémem a milionem dalších věcí. Hovada!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam