• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    RUDOLF: je to obecne zname ... myslim. ale zde s tim neuspejes. zdejsi volici povazuji korupci za spolecensky prijatelny jev. Alternativy neuznavaji, uz jsem to zde zkousel..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    já teď mám celkem živé zkušenosti co dělá TOP09 skze ministerstvo kultury na příspěvkových organizacích, jak se kontrolují peníze, jak sami losujou, přestože odsouhlasili losovací zákon při zakázkách, vidím celej ten proces jak se hraje malá domů, zkušeně a jistě a jak se ty ještě nikdo nikdy nedovolil. Jak se přes veškerý zákony o veřejný soutěži dopředu ví kdo vyhraje zakázku za stovky miliónů. Chci jen vědět že o tomhle jako voliči víte a přesto je něco co vás i tak přesvědčí pro ně volit znova.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FREELA: pjet
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    FREELA: Yay! Today is international grammar nazi day?

    Na začátku věty se milá Freelo píše velké písmeno. Do české věty patří diakritika i když píšeš z mobilu. :oD
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RUDOLF: A ještě:
    FREELA
    FREELA --- ---
    kontrolni otazka pro Rudolfa: co jsi mel z cestiny?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RUDOLF: Já je budu znovu volit. Podle mě jsou stále jediná reálná volba.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    kontrolní otázka pro voliče, máte tu ještě někdo iluze o TOP09?

    Tj. současné prorůstání státu, lidí z přátelených nejen z TOP09 do příspěvkových organizací na něž má stát vliv srkze výběrka ředitelů, dohled nad zakázkama a výběrovými soutěžemi, konzultanty apod. skrze např MK a MV - kde tečou pěkné sumy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Je to pseudonáboženská válka, míní Schwarzenberg o situaci na Šumavě - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/je-to-pseudonabozenska-valka-mini-schwarzenberg-o-situaci-na-sumave-11w-/domaci.aspx?c=A110802_103306_domaci_hro

    Za tenhle přístup má u mě malé, bezvýznamné plus.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    THE_MIRACLE: Moment, afaik je bodovy system okoukany mimo jine i z Nemecka, Francie a GB, kde funguje uz minimalne 10 let.

    Neco podobneho, jako se planuje tady, jsem zazil pred dvema lety v Budapesti, kam jsem v zime vyrazil na vystavu renesancnich maliru. Uz behem cesty pres Slovensko nas chytla silena chumelenice a kdyz jsme dorazili do Pesti, bylo tam nasnezeno do puli lytek. Behem chvilky, kdyz se trochu vycasilo, vyrojili se po celem centru pracanti v reflexnich vestach a za chvilku byly chodniky a tramvajove ostruvky prometene. A kdyz znovu nasnezilo, zase to zametli. Takhle si predstavuju, ze by to melo fungovat i tady, protoze, ruku na srdce, prazaci si asi pamatuji, jak to tu vypadalo v minulou zimu.


    ALCATOR: Podobne bys mohl argumentovat i tehdy, kdyz ti soud ulozi verejne prospesne prace (a tam to delas bez naroku na jakekoliv financni ohodnoceni).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: Absolutní souhlas. Místo toho, abychom se inspirovali funkčním systémem, vymyslí se zase český paskvil... Stejně tak to je s bodovým systémem a milionem dalších věcí. Hovada!
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    FIONOR: Potíž je v tom, že je extrémně snadné při kterékoliv z těch činností nasimulovat pracovní úraz nebo poškození zdraví ("Pane doktore, ty rukavice se protrhly a já se umatlal od psího lejna a pak jsem byl 2 týdny nemocný, kdo ví, čím jsem se nakazil! Žádám odškodnění!")
    CROSS
    CROSS --- ---
    ALCATOR: ja ti nejak nevim. Nam treba dum a venkovni prostory k nemu patrici uklizi a obhospodaruje takova firma, o jaky mluvis. Pokud vim, pracuje pouze pro jine firmy, spolecenstvi vlastniku a podobne, nikoli pro mestskou cast. Na druhou stranu, mestska case se o uklid "svych" prostor nejak extra nestara, rozhodne nema prostredky na to, aby platila to, co my. (Musi totiz strkat vatu do Key Investments ;-])

    Takze tyhle dva trhy se mijeji, dosti pochybuju, ze nam jako spolecenstvi vlastniku nabidne mestska cast sve nezamestnane, ;-] a soude podle toho, jak vypadaji verejne prostory (a ze nevypadaji u nas tak spatne), pochybuju, ze si MC na zametani chodniku najima soukrome uklidove firmy.

    BTW pokud by nekdo postavil business plan tak, jak rikas (mesta a obce), bylo by to dosti na povazenou (v CR temer s jistotou akcie na dorucitele ;-]). Taky me napada, ze s takovou super firmou bude v regionu urcite nizka nezamestnanost, super stroje a ochranny pomucky jsou sen kazdeho nezamestnaneho.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALCATOR: Co říkaš platí na 100% jen do chvíle, že by to snad dali pod povel bejvalým lampasákům, s kterýma taky nikdo neví co dělat - to jsou mistři ve vymýšleních zbytečný práce.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    FIONOR: a teď pojďme trochu přemýšlet, OK?

    Představ si, že jsi úklidová firma. Investoval jsi miliony do uklízecích strojů, do ochranných pomůcek, zatepleného oblečení pro zimní měsíce a dobře ventilujícího oblečení pro letní měsíce, přičemž jsi vycházel z předpokladu, že po mnoho let budou mít města a obce zájem o tvé služby (celkem rozumný předpoklad, řekl bych).

    A pak najednou stát uzákoní, že uklízet chodníky, parky atd. budou nezaměstnaní, a přitom za to budou brát JEN asi 2-3 tisíce měsíčně (což je tuším navrhovaný rozdíl podpory pro ty, kdo se zapojí, ve srovnání s těmi, co se nezapojí).

    Rázem jsi v prdeli, protože naprosto nemáš šanci podstřelit takto nízké náklady, když musíš svým lidem dávat alespoň minimální mzdu.
    Takže zdánlivě bohulibý nápad státu způsobí, že můžeš zavřít krám, propustit všechny své zaměstnance a poslat je na ten pracák, kde budou dělat to samé, akorát poloviční dobu a brát čtvrtinu nebo pětinu toho, cos jim dával ty.

    ===

    Kdyby se kurva ti naši kreténi nahoře dokázali podívat do UK, viděli by, jak to mají udělat: Nezaměstnaný je povinen dvakrát týdně dorazit v 9 ráno do komunitního centra, kde se zapojuje do různých aktivit, ale nikoliv "skutečná práce", protože tím by právě obírali o práci skutečné pracující. Jde jen o to, aby neztratil pracovní a sociální návyky (vstávat do práce, zdravit lidi, slušně se oblékat, dbát na hygienu...) -- tedy to, co naši nezaměstnaní zhusta nezvládají a pak kvůli tomu vyletí z práce, když už si nějakou najdou.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SKIM: aby nedošlo k mýlce - já to taky podporuji. Jen odhaduji, odkud se bere část námitek.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    GREATDRAKE: případně do 4 sedět někde v herně a do 12 vyspávat
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SKIM: Hlavně lidé neztrácejí pracovní návyky, mají jinou náplň než koukat doma na televizi atd.
    SKIM
    SKIM --- ---
    CROSS: To je nedůležité. Spíše je zajímavý princip, když něco dostávám, tak bych měl něco dávat. Tohle určitě podporuji.
    CROSS
    CROSS --- ---
    FIONOR: hlavní háček vidím v tom, že se pak bude některým "nezaměstnaným" špatně stíhat práce načerno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam