• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    WEREWOLF: Prostě hezky česky: V tom případě bych navrhoval vznik nové strany STAN12 :-).
    PJGEPR: & WEREWOLF: Nechápu proč TOPce nevadily hlasy od lidí sympatuzíjích se současným STANem, ale členové současného STANu smí pouze držet kušňu a krok ?
    Ano nikdy nebudu jen stranická kývací hlava a proto se do žádné strany nikdy nedostanu nebo v ní dlouho nevydržím ((.

    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    PONCIK: nerozumím řeči kmene tvého.

    pan Gazdík se nemůže stát místopředsedou TOP09, protože NENÍ ČLENEM TOP09.
    Podobně se místopředsedou TOP09 nemůže stát například pan Paroubek, protože NENÍ ČLENEM TOP09.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: člen STANu nemůže být členem TOPky a tedy ani v jejím vedení ... byť byl pokus do stanov vrazit jedno vyhrazené místo pro smlouvou určeného člena STANu, ale MV to (naštěstí) nepovolilo...
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    WEREWOLF: Tudíž se to má brát jako stav rovný a rovnější ? V tom případě bych navrhoval vznik STAN12 :-).
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    PONCIK: Gazdík pro Kalouskovi nemůže kandidovat zejména proto, že není člen TOP09...


    THE_MIRACLE: Řekové prokazatelně dlouhodobě lhali. Nerozumím, proč jim dát byť eurocent.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    CROSS: Ne nejsem členem TOP09, od léta 2009 jsem zaseklej čekatel. )).
    CROSS
    CROSS --- ---
    PONCIK: tak ona je diskuse a diskuse. To, co jsem prve napsal, by ti stejně tak mohl napsat nějaký člen nebo příznivec TOP09, a mělo by to smysl. Na druhou stranu, když sem dorazí nejmenovaný troll a oznámí, že Schwarzenberg je senilní konspirátor z Bilderbergu, za diskusi to nepokládám a ani kdybych byl zmíněný člen či příznivec, nereagoval bych na to.

    Krom toho, výzva byla určená především straníkům (ne-li pouze delegátům ;-]). Pokud jsi člen Top a potýkáš se se zmíněnou životní situací, v praxi přitom vidíš dopady politiky tvé strany, pak první krok je hnát to po stranické linii. Nevím, jak to v Top funguje, ale od koho jiného než od člena vlastní strany by měl ministr dostat důvěryhodnou zpětnou vazbu. Krom toho se tím vracíme ke smyslu existence politických stran, totiž hájení zájmu svých členů.

    Pokud tedy strana, jejímž jsem členem, moje zájmy nehájí, tak s tím něco dělám, anebo stranu opustím. Ne že budu vykládat, že moje strana je super, akorát místopředseda je debil. Čekal bych že každý, kdo někdy dělal místní politiku, tohle chápe, i když někdo může namítat, že právě to musí dělat, aby ho sousedi zdravili. Pak by měl asi uvažovat o jiné činnosti.

    No a pokud členem Top nejsi, pak výzva nebyla určená tobě, což sice může vysvětlovat, proč ti to nepřipadá normální, ale o normalitě té výzvy to nic neříká.

    No to je jen taková akademická debata. ;-]
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    CROSS: Nevím, bránit někoho na internetu mi přijde scestné a těžko v jakékoliv diskuzi s nějakými nicky ubrání člověk i sám sebe. Dostanete-li se do palby nadávek, urážek apod. většinou to skončí alespoň z mé strany tím klasickým - moudřejší ustoupí - logout, příp. ignore je-li to možné.
    A co se obrany face to face týká, já taky s mnoha kroky M. Kalouska - MF nesouhlasím a na to abych skončil jako ten č***k, co se pořád zastává M. K., mi ten pán opravdu nestojí.
    A jako u člověka 10 měsíců bez zaměstnání na severu Čech, ochladají i moje sympatie k práci a fungování MPSV vedené p. Drábkem. Nemyslím jeho osobu, ale to jak teď žije důchodovou reformou a vůbec netuší jak na úrovni okresů vlastně NEexistuje jakákoliv zaměstnanecká či prozaměstnanecká politika.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PONCIK: já jsem teda neslyšel ten originální výrok, ale výzva k obraně Kalouska v hospodách mi připadá naprosto na místě a s Kalouskovou soběstačností nemá nic společného. Já to chápu jako výzvy straníkům, aby nemlčeli, ale v debatách (jako je třeba tahle) hájili stranickou linii reprezentovanou mj. Kalouskem, a to i proti útokům ad hominem na Kalouska jako takového.

    V zásadě když ti tu někdo napíše - no já ho sice nemusim a jeho minulost je pochybná, ale prošel volbami a má důvěru. Tak asi to.

    Píšu to jako někdo, kdo Kalouska nevolil, ani mu neodpustil tu pochybnou minulost, ale jak říkám, výzva od Schwarzenberga mi přijde naprosto v pohodě.

    K tomu jenom smutnou poznámku, co jsem tak sledoval na facebooku reakce lidí, hlásících se ke straně, kterou jsem naopak volil, na Schwarzenbergovo vystoupení, bylo mi z toho docela smutno.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    THE_MIRACLE: Pokud vím, "v dobrém i zlém" se přísahá jen u církevních sňatků. Naopak standardem u smluv má být:
    1. Benefity
    2. Sankce
    3. Platnost
    4. Možnosti ukončení.

    A tady zkrátka došlo k tomu, že kdosi (Řecko) smlouvu opakovaně porušoval, dokonce se dopouštěl podvodu, aby se na to nepřišlo, a když se to provalilo, tak co? Kde jsou sankce za porušení smlouvy? Proč vlastně Eurozóna nemá ve své smlouvě jasně stanoveno, za jakých podmínek lze člena vyloučit, resp. jak členství ukončit?

    Zákon bez sankcí je bezzubý a k smíchu.
    Smlouva bez standardních náležitostí je paskvil.

    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: No prohlášení K. Schwarzenberga: Braňte Kalouska v hospodách ( byť to bylo vyřčeno jakkoli v legraci), dávám jasné NE. Mám za to že toto je už "ochrana" nad rámec normálnosti a že p. Kalousek je snad natolik soběstačný, že takovouhle ochranu nepotřebuje. A trochu mně mrzí že nikdo nekandidoval zrovna proti M. Kalouskovi, třeba p. Gazdík i když i on trochu s vytahováním p. Čunka do TOPky přestřelil. Jinak na mně až moc klidu na to co se okolo nás děje a ruku na srdce ani všichni v TOPce nejsou svatí.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    btw. co říkáte na výsledky (případně průběh) sněmu? :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    WEREWOLF: tady jde o princip, ze pokud chceme byt soucasti neceho, tak tou soucasti musime byt skutecne v tom dobrem (dotace) i zlem (současné euro). Bohuzel ODS se chova jako spravny Cech. Takze ackoliv bych kvuli Kalouskovi TOP 09 nikdy nevolil s knizetem opet, jako skoro vzdy souhlasim.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    SAMIEL:
    WEREWOLF: Můžete dle svého názoru vyrobit své ankety, v tomhle audítku se nikomu překážky nekladou. Bohužel anketu nelze v jejím průběhu editovat ( nebo nevím způsob jak na to), je možné pouze anketu smazat a vynalézat novou a tím pádem znehodnotit již udělené hlasy. A to nechci.
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    PONCIK: chybí mi v anketě odpověď: "Jsem proti zavedení EURA, nejsem podnikatel, ale zastupitel za TOP09, kterýho to eurohujerství TOPKY začíná pekelně srát" :-)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    PONCIK: Tu anketu by to mozna chtelo trochu upravit - tady je celkem zajimavy clanek a v podstate se tam ztotoznim s Kohoutem. EURO ano, ALE pod podminkou, ze budou dodrzovana pravidla. My jsme se sice k jeho prijeti zavazali, ale nikde neni psano, ze to musi byt ted a do tohoto rozesraneho stavu . http://dialog.ihned.cz/machacek/c1-53284180-ma-se-v-cesku-konat-referendum-o-prijeti-eura
    CROSS
    CROSS --- ---
    PONCIK: tak předně vysvětlit něco celé ODS neumí ani Nečas, takže těžko to chtít po Schwarzenbergovi. Dál, možná jsem naivní, ale mám za to, že to na vládě i mimo ni určitě zkoušel, ale Nečas stejně dělá gesta.

    S hodnocením situace, ať už si o euru a EU myslím cokoli, pak musím se Schwarzenbergem souhlasit, ODS a prezident předvání minimálně dvojkolejnost, pokud jde o zahraniční politiku (dvojkolejnost mezi tím, to vláda deklaruje, už podepsala etc. a tím, co pak jednotlivci hlásí do médií).

    Forma možná není ideální, ale tak Schwarzenberga už všichni znají (i venku) a nemyslím, že by tím někoho urazil. Venku určitě ne, když je v ČR pomalu jediný, kdo snahy Merkelové podporuje.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    GREATDRAKE: Dal jsem na nástěnku anketu.

    A pozor TOP09 je také vládnoucí strana a K. Schwarzenberg má jako místopředseda vlády mnoho možností jak to P. Nečasovi a celé ODS vysvětlit že to není nejlepší nápad jak přijímat/nepřijímat Euro v ČR, ale to vystrkování p****í na sousedy už není ani vtipné.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PONCIK: v čem? že jako ministr zahraničí je teď v pozici blba, který musí vysvětlovat, že náš podpis pod smlouvu vlastně nic nemusí znamenat, protože si vládnoucí strana meje ruce a zbavuje se zodpovědnosti?

    Já mám pocit, že se vzteká docela oprávněně - má se starat o to aby ČR byla vnímána jako důvěryhodný partner a tohle tedy moc nepomáhá :).
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Nejsem z ODS, o Euro zrovna dvakrát nestojim, jsem si vědom zbytečných nákladů na jakékoliv referendum, ale tady K. Schwarzenberg trochu přestřeli:

    Referendum o euru je pr... vystrčená na sousedy, zlobí se Schwarzenberg – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/248325-referendum-o-euru-je-pr-vystrcena-na-sousedy-zlobi-se-schwarzenberg.html
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Braňte Kalouska v hospodách, vyzval straníky Schwarzenberg – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/248248-brante-kalouska-v-hospodach-vyzval-straniky-schwarzenberg.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam