Ja bych dal priklad... kdyz jsem kupoval byt na uver, zachoval sem se ala Kalousek. Neveril jsem financnim poradcum, ze je lepsi vzit si uver na co nejdele a platit co nejmin a z usetrenych penez vytvaret jine hodnoty. Zachoval jsem se konzervativne. A obdobne v makro pohledu tohle dela Kalousek. Kdybych misto 20 let uveroval 30 let, mohl jsem si treba ted, nebo za par let nasetrit na nove auto, ktere by nekdo vyrobil atd. atd. Ale ne, ja konzervativne platim ted vic, abych mel ten uver drive z krku. Nerikam, ze to je spravny postup, byl to proste muj pocit, ze takhle to chci.
Jenze stat se sklada z tisicu a tisicu prvku, ktere do nej vkladaji zivotne dulezite castky. A z meho pohledu se proste v tomto prostredi vyplati v rozumne hranici klidne dluzit delsi dobu, ale nenechat si tyto prvky vyhasnout. Takze muj nazor je takovy, ze mit schodkovy rozpocet neni sice zadna slava, ale pokud je to v rozumne mire, tak to neni zadna tragedie a nema smysl se bezhlave hnat za jeho srovnanim, protoze se to muze otocit.