• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    FREELA: Přes 5.000 (skoro polovina) byli výše postavení policajti, kteří odešli, aby si zachovali vysoké a doživotní výsluhy. Třetina byly čistky v prvním roce na ministerstvech, zejména financí a "surprise, surprise" obrany, aby se odstranili "blokovači" správných toků peněz, zbytek bylo seškrtání tabulkových míst (hra s čísly). Frašku s jednotným úřadem práce a IT "garážovým" systémem toho trpaslíka, který si do státních penězovodů taky zatnul svůj dráp(b)ek, ani nezmiňuju.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: prave ze shodneme. ja to u sebe udelal stejne, nevim jestli pisu tak nechapave... Jenze v pripade statu si myslim, ze to neni uplne dobra politika....
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PAULMUADDIB: mozna delaji neco spatne?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    THE_MIRACLE: "...protoze se to muze otocit" Hele, já ti nechci brát mladické iluze, ale můžeš mi jmenovat jedinou EU zemi, která za posledních 10 let "to otočila" a měla přebytkový rozpočet, a splatila byť jen jediné Euro jinak, než tím, že si na jeho splacení (a úroky) znovu půjčila?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    FIONOR: Kolik úředníků propustil? Od kolika formulářů "osvobodil" firmy a živnostníky? Kolik nesmyslných státních úřadů zrušil? Kolik státních zakázek zlevnil (nemyslím přesunem z ceny pro dodavatele na úplatky pro věrné)?

    Si děláš prdel, ne? Milionářskou daň a zrušení stropů sociálky a zdravotky měla TOPka taky v programu, jako "nejpravicovější strana"? Ono s tou pravicovostí celé TOPky je to stejně vtipné, jako s aureolou "jediné strany bez korupčních skandálů" v čele s "trenérem" Kalouskem :-).

    Od Bohuše Sobotkovýho ho v Marxisticko-Kenesyánském pojetí státních zásahů neodlišuje lautr nic, soukromě je samozřejmě geniální ekonom, zatímco Bohuš si trapně cucal desetitisíce z náhrad na 3+1, Kalousek je miliardář.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ja bych dal priklad... kdyz jsem kupoval byt na uver, zachoval sem se ala Kalousek. Neveril jsem financnim poradcum, ze je lepsi vzit si uver na co nejdele a platit co nejmin a z usetrenych penez vytvaret jine hodnoty. Zachoval jsem se konzervativne. A obdobne v makro pohledu tohle dela Kalousek. Kdybych misto 20 let uveroval 30 let, mohl jsem si treba ted, nebo za par let nasetrit na nove auto, ktere by nekdo vyrobil atd. atd. Ale ne, ja konzervativne platim ted vic, abych mel ten uver drive z krku. Nerikam, ze to je spravny postup, byl to proste muj pocit, ze takhle to chci.

    Jenze stat se sklada z tisicu a tisicu prvku, ktere do nej vkladaji zivotne dulezite castky. A z meho pohledu se proste v tomto prostredi vyplati v rozumne hranici klidne dluzit delsi dobu, ale nenechat si tyto prvky vyhasnout. Takze muj nazor je takovy, ze mit schodkovy rozpocet neni sice zadna slava, ale pokud je to v rozumne mire, tak to neni zadna tragedie a nema smysl se bezhlave hnat za jeho srovnanim, protoze se to muze otocit.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: ja si myslim, ze ministr financi by mel umet predvidat ekonomickou situaci a podle ni sestavovat rozpocet. Ono je obcas lepsi dluzit a zit, nez nedluzit a nezit... Proste z meho laickeho (par semestru ekonomie makro a mikro) pohledu si myslim, ze hnat se jen za tim, abych nedluzil, nebo dluzil co nejmin je v pripade statu ne uplne dobra strategie, protoze z toho mnozstvi prvku ve state, ktere jsou schopny jej zivit je dost, ktere tato kratkozrakost ubiji.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: hele, mozna mu krivdim (ted se naprosto oddeluju od jeho osobnostnich charakteristik), ale ja nevidim nic extra na tom, ze umi tady a tamhle skrtnout, tady zvysit dane apod. a pak se placat po zadech, ze je o 10 mld. nizsi schodek. Sorry, ale ja vidim umeni ministra financi v tom, ze dokaze statni nastroje na ovlivnovani ekonomiky vyuzivat tak, ze funguje co nejlip sama. Je naprosto logicke, ze kdyz se zvednou ceny, bude se mene nakupovat. A co z toho plyne dal je jasne - horsi situace v obchodu a podnicich, horsi situace pro jejich zamestnance, nizsi kupni sila a uz se to veze. Jasne, nelze ani udelat opak, tedy zrusit dane a jen si zij ekonomiko... Umenim ministra financi je do tohoto mechanizmu zasahovat citlive. Z meho pohledu to Kalousek nikdy nedelal.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THE_MIRACLE: a kdyz jsme tady nad nim kroutili hlavama, to bylo obranarskych postu ze stran mistnich IDecek, vid..
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    podle některých tomu tak už je
    TOP 09 na konci cesty | dialog.ihned.cz - Komentáře
    http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-56576930-top-09-na-konci-cesty
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    no ja jsem rad, ze se zacina dit i neco uvnitr ... bez toho nas ceka vzestup a pad spolecne se zakladateli...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    THE_MIRACLE: ja zklaman ze to nebylo driv.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jsem překvapen, že už i podstatná část příznivců TOPky začíná ve vztahu ke Kalousovi procitat...
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    WEREWOLF: Abych tak řekl, krásná známka "demokratičnosti" v té straně. Všichni máte stejný hlas, ale je vám to prd platný, protože já jsem bůh.
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    odvolání Kalouska není možné bez odchodu celý TOPky z vlády.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    FEMUR: No tak Tůma to asi jo. Nevěřím tomu, že by platilo jeden za všechny, všichni za jednoho u odchodu TOP09 z vlády .). Matně si vzpomínám, jak Karel Schwarczenberg odcházel/neodcházel kvůli kauze Čunek.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    leda tuma?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    PONCIK: topka se nechala slyset ze bez mirka nee a cau. takze si imho s najekym kandidatem lamat hlvu nemusej,
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Mně by dost zajímalo, koho má TOP09 jako možnýho kandidáta na místo ministra financí ? Tedy jestli nejspíš 18. 7. socani, komouši a zbytek VV neprosadí nedůvěru celý vládě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam