• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    TERMOT
    TERMOT --- ---
    CROSS: nechci se pouštět na tenký led, jestli to Polčák řekl či nikoliv (nemám důvod zpochybňovat Tvá slova, ale zrovna na něj mi to nesedí). Co se týká udělování občanství, jsem pro to, aby nebylo dáváno automaticky komukoliv narozenému na našem území, ale souhlasím s Tebou, že v případě, kdy je jeden z rodičů občanem ČR, dítě by se pak mělo stát naším občanem.
    TERMOT
    TERMOT --- ---
    KEMAL: teď z halvy nedám pořadové čísla kandidátů, nicméně znám je osobně a jsem přesvědčena, že by mandát jen tak neproseděli, ale pracovali:
    Karel Ulm
    Jana Cagašová
    Monika Krobová Hášová
    CROSS
    CROSS --- ---
    PONCIK: asi takhle:
    1. Mně je úplně jedno, za jakých podmínek udělují USA zelené karty. „Na počkání nebo do tří dnů“ je sprostá demagogie, která má zřejmě poukázat na to, že mám nerealistická očekávání. (Taky nechápu, jak souvisí americká zelená karta a občanství dětí českých občanů.)
    2. Genetické testy nejsou „asi přes čáru“. Je to zrůdnost, je to neústavní (pokud je to jen pro někoho) a od předsedy ústavněprávního výboru...
    3. Že se teze neopakuje neznamená, že ji autor opustil. V tichosti se takhle připravuje celá řada zákonů, kterým se pak nestačí divit ani sami poslanci. Ale i kdyby se toho skutečně nikdo nechytil, už jen to, že s tím ten člověk vystoupil na veřejnost... (také proto bych rád slyšel, jak to tedy je).
    4. Ze které země je moje žena je úplně jedno a už jen fakt, že se na to ptáš nebo že to je v této debatě pokládáno za relevantní ukazuje, jak to ve skutečnosti s českou tolerancí (a nebo xenofobií) je.

    Nechci z toho dělat téma, očividně to nikoho kromě mě nezajímá a běžný český volič naopak přivítá, když se zase trošku utáhnou šrouby lidem, o kterých nikdy neslyšel, hlavně že bude klid na práci a republiku si rozvracet nedáme. Reagoval jsem proto, že šla řeč o pražské kandidátce, přičemž toto Polčákovo vystoupení a jeho přístup k této věci je pro mě osobně hlavní důvod, proč nemůžu volit Top09 (ačkoli v minulosti jsem ji už volil).
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    PONCIK: co je ti potom?


    PONCIK: dotaz na zemi puvodu zeny teda signalizuje, ze fasounsky pravidla pro lidi z nektery zeme jo a pro nektery ne?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    NAKASHI: Znovu se Tě ptám: Se kterou stranou sympatizuješ nebo kterou budeš volit ? Tvoje příspěvky jsou zde pokaždé více než málo přes čáru, prostě pouze a jenom prudíš a rejpeš !!
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    CROSS: Zelenou kartu v USA taky nedostaneš na počkání nebo do tří dnů. Genetické testy pro syna jsou asi přes čáru, ale dále píšeš že už se více neopakuje teze o testech. Z které země je tedy tvoje žena ?
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    KEMAL: 11. Pavlina Hajkova
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    FIONOR: no aspon, ze uznas, ze "je to trochu pres caru"

    ja za tim jeho postojem cejtim zamer udrzet rasovou cistotu ceskyho naroda a tezce to zapacha druhorepublikovym smradem.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    FIONOR: pouzivani vyrazu "koser" fasistou je uz vyslovene chucpe :)
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    CROSS: k ideam druhy republiky je to jenom kousek
    CROSS
    CROSS --- ---
    FIONOR: já teda mluvím o něčem trochu jiném než udělování občanství občanům jiných států, a to o nabývání občanství narozením, pokud alespoň jeden z rodičů je občanem. Pokusy nějak dál toto komplikovat jsou pro mě nepřijatelné.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    inu typicky fasoliberal
    muzes si podat ruku s tou sebrankou z sso
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    CROSS: ja to naopak chapu velice dobre, i v souvislosti se Schwarzenbergem, kterej byl vychovan v aristokraticko-vlajkarsky rodine

    ohledne TOP09 nic novyho
    CROSS
    CROSS --- ---
    NAKASHI: pasuje na to myslím přesně to, co někdo v žertu nazval laskavým českým fašismem, když se vyjadřoval v auditku Věci veřejné o lidovcích.

    U Top se Schwarzenbergem v čele mě to nejen mrzí, ale prostě to vůbec nechápu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    FIONOR: na vlastní oči jsem viděl Polčáka ve zprávách České televize komentovat jakýsi návrh zákona, kde se takto vyjádřil. Málem mi vypadly oči z důlků, bylo to krátce po tom, co jsem po půl roce papírování konečně dostal pro syna český pas, to znamená v létě 2012.

    Dohledával jsem pak něco písemného, našel jsem jen vágní vyjádření právě Polčáka někde v novinách (je to na webu Top i Starostů v jeho projevech), kde neopakuje tezi o testech, pouze o zpřísňování (už to mě ale trošku dráždí). K tomu na webu Starostů polemický odstaveček od Čaňka, že testy ne. (Snad to měla být i vnitrostranická polemika.)

    Protože je to pro mě osobní (to souhlasí), napsal jsem poměrně slušně a jasně formulovaný dotaz jak do Top, tak Starostům, a to e-mailem, asi tak před měsícem. Kontakt přímo na Polčáka se mi nepodařilo dohledat a nemám neomezné množství času.

    Dvojka na pražské kandidátce je pro mě v podstatě hlavní důvod, proč Top volit nebudu. "Rovina nepodložené osobní antipatie" -- to ti prominu, protože jsme na internetech.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    FIONOR:
    "Myslím si, že udělení statusu občanství České republiky je do jisté míry privilegium.
    Společnost má právo trvat na splnění zásadních kritérií, než občanský status udělí.
    Nemohu souhlasit s automatickým udělováním občanství, kde by chyběla možnost předem určených mezí úvahy, zda žadatel skutečně prokázal svůj vztah k naší zemi. Nemůžeme odhlédnout ani od bezpečnostních rizik, která by takový automatismus u některých problematických žadatelů přinášel."

    dvojka neni vubec nacista
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRAVIX: to je ten, co pošle mého syna na genetické testy, než mu laskavě udělí občanství, protože manželka neni Češka? Děkuju pěkně.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KEMAL: S Polčákem byly dobré zkušenosti, ale ten je stejně "dvojka".
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    budu volit top09 v Praze
    mám dojem že co se týká vnitřního uspořádání, stojí topka na demokratických základech, takže jsem si řekl že prostě nebudu řešit kroužkování a zvolím prostě vrchní 4 kandidáty. Nicméně červíček pochybnosti mi hlodá a zajímalo by mne, zda je na kandidátní listině někdo kdo stojí za preferenční hlas?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    I když na ně každý nadává, dovolím si dva průzkumy:

    Obrat: Levice bez většiny, ANO na druhém místě a zemanovci mimo hru, uvádí průzkum – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...ice-bez-vetsiny-ano-na-druhem-miste-a-zemanovci-mimo-hru-uvadi-pruzkum.html

    Týden před volbami: ČSSD a ODS tvrdě padají, TOP 09 a ANO shodně třetí – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...1-tyden-pred-volbami-cssd-a-ods-tvrde-padaji-top-09-a-ano-shodne-treti.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam