• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    PUSSYFOOT
    PUSSYFOOT --- ---

    Zdravím všechny kolegy muzikanty 
    Přicházím se zajímavou nabídkou
    Hledám pouliční muzikanty a žongléry kteří by se chtěli zučastnit natáčení minidokumentíku pro českou televizi.
    Nejdřív abych se ale představil. Muzice se věnuji už asi 8 let mám rockovou kapelku odkaz here http://bandzone.cz/bluebabysyndrome kde hraju na kytaru a zpívám jako busker se věnuji žonglování a fire show a občas někde zabrnkám na Španělku nějakej ten gypsy jazz. O co tedy jde ?
    Chtěl bych zorganizovat výpravu za hranice naší republiky mám k dispozici trasportera pro 6 lidí plus řidič a televizní technika. Výsledná reportáž by měla zachycovat osudy mladých lidí kteří se vypraví s minimálními náklady za hranice našeho státu provozovat své umění. A pokusit se zachytit jak takový život buskera vypadá. Reportáž pokud bude tedy její návrh schválen pak poběží v pořadu pomeranč nebo noc s andělem. Pokud máte o spolupráci se mnou zájem ozvěte se do pošty a já vám osvětlím případné detaily.
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    dík za info. tak myslím, že krom trénování písní bych měla trénovat nohy a zvolit poslední variantu... :)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    FAR_IDA: můžeš si zažádat na úřadu Prahy 1 . jsou tam v pondělí a středu dopo, oddělení dopravy :)
    ale na vydání povolení čekáš 1 měsíc. a dávaj ho jen asi pro tři ulice (celetná, malé náměstí a pak tuším nerudova - a jen pár míst) . můžeš tam potom hrát jen dvě hodiny denně. povolení se vydává na měsíc a platí se za to tuším kolem pětikila, možná víc, ještě to spočítám) + musíš sepsat repertoár a dát ke schválení OSA- těm asi taky zaplatíš.

    dobrý co?
    a nebo to můžeš zkusit tady
    http://www.karluvmost.cz/news_28.html

    a nebo mít rychlý nohy když se blíží polizóni
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    FAR_IDA: Kamarádka to zkoušela asi loni právě s harmonikou a napařili jí pokutu. Bylo to někde v centru, ale už si nepamatuju, kde přesně...
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    he, tak už jsem tu diskuzi pročetla celou... a jak moc ostrý jsou ty policajti v Praze? jsou jen nepříjemný nebo fakt i rozdávaj pokuty?
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    Prosímvás, určitě to tu už někde na diskuzi bude, ale nechce se mi jí procházet celou, tak se ptám... Nevíte jak je to s hraním v Praze? Nemyslim zrovna Karlův most, o kterým je tu teď řeč, ale celkově. Jestli to v zásadě je či neni povolený, tzn jestli když si s akordeonem stoupnu třeba na Malostranský, tak z toho můžu mít problém či nikoli... + máte nějaký tipy na místa? či je to osobní tajemství každýho buskera..?
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    hele, nemáte někdo ponětí jak je na tom slovensko? blava, případně košice? hodí mi někdo aspoň pětku, když tam začnu hrát na ulici? a dá se to, nebo je to zabitý jak v praze? případně můžete někdo doporučit místo kde se hraje nebo dá hrát?
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    BIDA: mno, se žonglovanim přes den nevim nevim... ja ted jezdila 3 tydny po andalusii a pred 8 hodinou večerní se mimovat/klaunovat/tancovat fakt nedalo začít - za A desny vedro a za B zadny lidi v ulicich
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    BARUSHKA: jakože by se tě punkeři mohli leknout nebo co? :) ne, tam žijou dost milí lidi, blava je daleko ne?
    BARUSHKA
    BARUSHKA --- ---
    JEZINKA: kdybys me videl,tak mi zakazes spat s punkery na squatu :)) mam par pratel v Blave,kze bych to resila asi pres ne,ale dekuju :)))
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BIDA: no ohledně povolení: všude to mají jinak. nekde se musíš registrovat půl roku předem na jakoukoliv pouliční produkci, nekde to dělají třeba jednou týdně na konkrétní týden. s tím, že by se dalo registrovat každý den na jeden den sme se tam nesetkali. na každý pád s ohněm byli problémy všude.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    BARUSHKA: určitě jeď a pak pastni fotky. jo a máš tam kde bydlet? je tam jeden príma squat, kde maj i místnost pro návštěvy, strávil jsem tam pár dnů, vlastně jsem tam spal venku na terase (návštěvní místnost byla plná maďarskejch punkerů)

    MYKEZ: no sám v tom nemám moc jasno, vyptával jsem se hudebníků na karlově mostě a moc se se mnou nechtěli bavit, ale ten spolek přátel karlova mostu prostě dělá výběry a kdo se jim líbí (to nevím jak posuzujou, ale já bych se jim nelíbil, to vím jistě:) tak tomu daj licenci a flek kde může v nějakej čas hrát. a platí za to asi sedm stovek tejdně nebo tak nejak? ale teď nevím jestli to není měsíčně? ale spíš bych řekl tejdně. no a ten týpek z toho jazz dixie bandíku mi říkal, že tam ten spolek nenechá hrát kdekoho, že si dost pečlivě vybíraj ty, který budou nejvíc vydělávat, aby z toho samozřejmě káplo i jim a netratili a že maj už stálice a moc nepříbíraj a je to o známostech. tolik karlův most co vim. o tom místě co říkáš nevím, chtělo by to zjistit, až tam půjdeš, nechceš se zeptat???
    BARUSHKA
    BARUSHKA --- ---
    JEZINKA: :)))
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    JEZINKA: Já vůbec nevim jak to s timhle je... Vysvětlíš?
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    MYKEZ: no to víš že jo, ale bude to mít pod palcem podobná parta jako je spolek přátel karlova mostu.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    JEZINKA: Šel jsem tamtudy asi desetkrát za poslední dobu, a z toho hrál(i) jen jednou... Jinak kecali/ladili - nevim jestli je to náhoda... :) Ale jako místo je to podle mě fakt perfektní.. Klid, spousta lidí..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    MYKEZ: hm, tam už jsem dlouho nešel. čeknu to:)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Postřeh: Na nových zámeckých schodech z Pražskýho hradu je snad každej den nějakej kytarista, a podle mých zkušeností (chodím na Hrad na brigádu) je tam každej den jinej :)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    BARUSHKA: ve vídni jsem sice byl a buskerů viděl dost a dost, ale nezkoušel jsem. jen mám pocit, že mi kdosi říkal, že je potřeba mít nějaký povolení. no zkusil bych to asi tak, že bych prostě začal, a když by nedejbože přišla policie jestli máš povolení, tak bych vysvětlil, že jsem nevěděl a ať mi řeknou kam jít.
    když jsme teď hráli v Gentu, tak tam byla taková napjatější atmoška před začátkem velkýho festivalu v ulicích, a v nejfrekventovanější ulici na nás přišla policie, jestli máme nějakou licenci, a že se tam nesmí hrát na zesík (kamarád měl u kytary malou skříňku- pak nám lidi radili, že je dobře tyhle věci schovávat do batohů- a hrát z nich, to většinou nezjistí), no vysvětlili jsme jim že jsme neměli tuchu, že v antwerpách licencí netřeba, no tak nás poslali na nějakej úřad, byli milí a slušní, prostě dost jinej přístup než v praze. no jenže protože na jeden dva dny, nemá cenu kupovat licenci za šest euro, tak jsme se jen přemístili o kus dál na most, a tam už to šlo bez problémů (až teda na únavu, tak jsme toho stejně brzo nechali).
    Ve vídni před lety (tak pět šest zpět) bylo živejch soch docela hodně (tuším že to bylo na Stephansplatz, před katedrálou, ale nejsem si už jistej) - vybavuju si jednu co vypadala jako socha svobody a v ruce držela nápis- podporujte pouliční umění) pak tam na jednom náměstí nějaký kluci dělali hodně dobře breakdance a měli velkej úspěch. s ohněm bych byl možná opatrnější, uv by mělo být snad v poho.
    tak pak napiš jak jsi uspěla.
    BIDA: no to jsem zvědavej s tím stanováním v parku. mě teď třeba přítelkyně psala z granady, že si jen zdřímla o siestě na ulici, a už u ní byla policie a chtěla pokutu, nakonec jí jen vyhnali, no asi jak kde ve španělsku...
    jinak můj názor je, že deset lidí je hodně, a budete muset být hodně dobrý, hodně se otáčet, a taky se kontrolovat aby mezi váma nevznikly nějaký konflikty. kdybyste byli hudebníci, tak bych vám to neradil, jak to je se žongl. nemám moc šajn.
    BIDA
    BIDA --- ---
    JEZINKA: to znamena organizace ve stylu:
    "Kde budeme spat?" - "Tam se pry da stanovat normalne v parku a policajti to pry neresi a nebo pry na plazi to taky jde"
    proste ve stylu nikdo nic nevi ale jede se, coz se mi moc nezamlouva.
    Nerada bych skoncila druhy den s tim, ze nam vykradli auto i stan.

    DOKKTOR: no kluci mi tvrdi, ze povoleni pro ohnovy vystupovani se stejne pry musi vyridit na kazdy den zvlast (coz mi prijde jako konina, lec zatim jsem sama nezvladla nic blizsiho vypatrat, spanelsky neumim).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam