BARUSHKA: ve vídni jsem sice byl a buskerů viděl dost a dost, ale nezkoušel jsem. jen mám pocit, že mi kdosi říkal, že je potřeba mít nějaký povolení. no zkusil bych to asi tak, že bych prostě začal, a když by nedejbože přišla policie jestli máš povolení, tak bych vysvětlil, že jsem nevěděl a ať mi řeknou kam jít.
když jsme teď hráli v Gentu, tak tam byla taková napjatější atmoška před začátkem velkýho festivalu v ulicích, a v nejfrekventovanější ulici na nás přišla policie, jestli máme nějakou licenci, a že se tam nesmí hrát na zesík (kamarád měl u kytary malou skříňku- pak nám lidi radili, že je dobře tyhle věci schovávat do batohů- a hrát z nich, to většinou nezjistí), no vysvětlili jsme jim že jsme neměli tuchu, že v antwerpách licencí netřeba, no tak nás poslali na nějakej úřad, byli milí a slušní, prostě dost jinej přístup než v praze. no jenže protože na jeden dva dny, nemá cenu kupovat licenci za šest euro, tak jsme se jen přemístili o kus dál na most, a tam už to šlo bez problémů (až teda na únavu, tak jsme toho stejně brzo nechali).
Ve vídni před lety (tak pět šest zpět) bylo živejch soch docela hodně (tuším že to bylo na Stephansplatz, před katedrálou, ale nejsem si už jistej) - vybavuju si jednu co vypadala jako socha svobody a v ruce držela nápis- podporujte pouliční umění) pak tam na jednom náměstí nějaký kluci dělali hodně dobře breakdance a měli velkej úspěch. s ohněm bych byl možná opatrnější, uv by mělo být snad v poho.
tak pak napiš jak jsi uspěla.
BIDA: no to jsem zvědavej s tím stanováním v parku. mě teď třeba přítelkyně psala z granady, že si jen zdřímla o siestě na ulici, a už u ní byla policie a chtěla pokutu, nakonec jí jen vyhnali, no asi jak kde ve španělsku...
jinak můj názor je, že deset lidí je hodně, a budete muset být hodně dobrý, hodně se otáčet, a taky se kontrolovat aby mezi váma nevznikly nějaký konflikty. kdybyste byli hudebníci, tak bych vám to neradil, jak to je se žongl. nemám moc šajn.