• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ANDROMEDA: před dvoma rokama sme jeli podobnou cestu s tím, že sme se asi víc zdržovali na azurovém pobřeži ve francii a řekl bych, že tam i byli lidi štědřejší. každopádně ve špáňu sme projeli costa brava až po barcu, resp. zastavili sme asi 20km před a do barci dojeli vlakem akorát na sightseeing. čili squat v barci neporadím, ale bokem se místo dycky najde, moc tam neprší a vlakem je to na 15-30 minut do města. v barci sme buskery nepotkali jinde než na ramble a tam je to celkem "profi" a nevim jak je to tam s povolením. na klaunování, živé sochy apod. mysim všude vpohodě, lidi reagujou všude různě. my s kamošem sme točili oheň a to už neni vpohodě uplně všude. ve špáňu se to chytalo víc jak ve francii (tam zas frčeli živé sochy a pantomima), ale zas tam byli ostřejší cajti a víc se hlídali zákazy, keré tam sou na oheň všude ;) je asi lepší fakt vytipovat dobrou obec a zostat tam dva tři dni než každý den kočovat, dost to unavuje a když máš dobrý flek tak zitra jinde je to takové nejsité. no bylo by to na dlouho tak aspoň přikládám deník z cesty, kerý tady už mimochodem v auditku taky bude nekde zakopaný ;) http://uloz.to/5114567/denik-celek.rtf
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    Ahoj všem, za týden odjíždím s dalšími šesti lidmi na cestu do Španěl, vytvářet pouliční kreace taneční, klaunovské, di vadelní i hudební. Chceme ject jen sever - vesnice, pak po pobřeží do barcelony a z té odjet do francie do Avignonu na fest. Máte nějaké šikovné rady, zkušenosti??? např. kam rozhodně nejezdit a kam naopak ject určitě, jestli najdeme v barcelone squat pro 7 umělců či kde tam můžem velmi levně spát (abysme nemuseli denně vyjíždět hledat les :-).... dobré rady nad zlato!

    díky!!!
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    anyway. poštou na couchsurfingu mi došla tahle otázka. nevím moc jak mu mám odpovědět. nenapadají vás někoho nějaká místa?


    I was wondering if you could maybe help me?

    I am a folk singer from New Orleans. And I am traveling through Prague in August. It will be my first time in Europe.

    Do you know any good places for busking in Prague?
    or
    Do you know any cafes or pubs that have folk/blues singers play?

    -Trey
    www.myspace.com/wayfarerstate
    B_ART
    B_ART --- ---
    v brně nám zakázali busking..
    4.6. (příští neděli) se k tomu chystá nějakej protestní happening, podpora vítána..
    http://www.facebook.com/event.php?eid=127301460629799

    díky
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    YouTube - A new kid on the block busking in Nottingham"s streets
    http://www.youtube.com/watch?v=oWvk5nWkwQI&feature=related
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Brzy v
    Rakouském
    kulturním fóru:

    8. 4., 18 h* RKF, 1. patro
    FILM: BARE DROMA (IT/A/RO 2007, 110min), pouze německy
    Režie: Norbert Prettenthaler, Stefan Schmid
    OBSAH: Film se zaměřuje na „problematiku“ žebrání a pouliční hudební produkce a na diskuzi z roku 2008 k vyhlášce o žebrání v Grazu. Osud těchto lidí nám přibližuje snímek na příkladu romských sourozenců Anny-Marie a Mariuse, kteří v centru Grazu a i ve své rodině v Rumunsku hrají na akordeon.
    TERQA
    TERQA --- ---
    trochu netradicni prispevek ale presto to zkusim:
    pristi tyden jedou na tyden do prahy dva lidi ode mne ze skoly, francouz- akrobat a svycarka- corde/tissu (jak se to rekne cesky???), shanej prostor na trenink a nekoho hodnyho kdo by je ubytoval... nechcete se nekdo seznamit:-)???
    bohuzel v praze uz nemam moc kontaktu a k rodicum je posilat nechci, tak to zkousim touhle cestou...
    dik moc, kdyztak posta
    jo, mluvi i anglicky
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    JEZINKA: No mám na mysli právě třeba místa a zákony. Ale je i spousta detailů, ke kterým se člověk na ulici dopracuje až po hodně dlouhé době a nebo mu je může někdo poradit:) A to je rychlejší. Třeba o stopování je na netu a v knížkách stovky dobrejch tipů.
    OLIII: Díky moc, na JDB jsem uplně při hledání zapomněl:)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    B_ART: jo, to bych taky uvítal. ostatně kvůli tomuhle jsem založil tuhle diskusi. tak až někam pojedeš to zkusit, tak sem pak nezapomeň napsat jak to kde jde...:)
    OLIII
    OLIII --- ---
    DREDDREW: Kdysi jsem narazila na pár článků o pouličním vystupování na jugglingdb, tak se tam zkus podívat: http://www.jugglingdb.com/compendium/ Je to samozřejmě zaměřený na žongl, ale konec konců právě žonglování by tě mohlo zajímat:-)
    B_ART
    B_ART --- ---
    JEZINKA: mě by třeba zajímalo, jestli existuje nějakej přehled, jak je to kde v který zemi/městě s právní stránkou.. abych moh vyrazit na blint do evropy a nemusel se na každý zastávce shánět po internetu a projíždět stránky v místních jazycích, abych se vůbec dozvěděl, co a jak kde smim... a kdyby u toho byly i nějaký tipy jako jak moc se co kde vymáhá a dodržuje, tak tim líp :)
    nehledal jsem kdovíjak moc, ale trochu jo a na nic takovýho nenarazil
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DREDDREW: na stárnky jsem zatím narazil jen na tohle-
    http://www.roadjunky.com/guide/122/busking-basic-tips
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DREDDREW: na co knihu? co se tam chceš dozvědět?
    není lepší jít rovnou na ulici? (kdyžtak pak můžeš napsat nějakou sám :)
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    JEZINKA: Taky jsem si vzpomněl na zázračný hubnutí:) Podle těch rejžovacích stránek to vypadá spíš že mu ulice moc nevynáší... Narazil jsem na to, když jsem hledal nějaký tipy o buskingu, ale vůbec jsem neuspěl. Nevíte o nějaký knize nebo alespoň o dobrym webu?
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DREDDREW: haha, to jsem se pobavil... nejvíc mě asi dostala tahle pasáž

    I Made $140 In 10 Minutes!

    “I’m a professional musician from Mongolia and arrived for a music tour of Holland with no cash. I was very lucky to meet Johnnie Mac who suggested I busk to raise some extra money. I felt nervous about this idea so Johnnie took me out and showed me how to perform on the street and make a lot of money.

    I could not believe the results… after following Johnnie’s advice, my first time busking resulted in me making $140 (USD) in 10 minutes. This happened each and every time I performed on the streets. I didn’t know such success was possible and I couldn’t have done it without the valuable guidance Johnnie provided.”

    Bat-Olzii (40), Cultural Historian & Musician
    Ulan Batour, Mongolia


    lol lol lol a rofl

    i celá grafika toho webu je xežrání... nikdy by mě nenapadlo, že někdo bude inzerovat busking stejně jako zázračný prostředky na hubnutí a růst penisu...



    aneb- ten kdo vnímá busking jen jako snadnej prostředek jak vydělat prachy (a k tomu tahle "publikace" zjevně směřuje) je úplně ale hrozně moc mimo....

    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti z touhle e-knihou "The Art Of Successful Busking For Fun and Profit"? Prodávaj jí tady http://www.buskerworld.com/freereport/, ale chtěj za ní skoro 2000,-
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    jo jinak by návštěvníky týhle diskuse mohlo zajímat, že se v praze otevírá první centrum tzv. Nového cirkusu, budou tam například probíhat pravidelné kurzy cirkusových technik: jevištní pozemní akrobacie, závěsná akrobacie a žonglování.


    http://www.cirqueon.cz/

    na té stránce v záložce publikace maj taky zajímavý odkazy na knihy o pouličním umění...

    něco i v PDF

    třeba

    http://www.cirqueon.cz/images/stories/prilohy-soubory/diversity_of_street_art_in_e.pdf

    a tohle

    http://www.cirqueon.cz/images/stories/prilohy-soubory/circulation_of_cirk.pdf


    já osobně to velmi vítám a uvažuju, že tam časem začnu chodit....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam