• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    Klub o hraní na ulici (ať už jde o hudbu, nebo divadlo, nebo třeba žonglování), o zkušenostech jednotlivých buskerů, o situaci v ČR (nic moc, že?) , o tom jak nejúspěšněji buskovat v různých zemích a místech, o filmech a literatuře tématizující pouliční hraní atakdále atakdále ... Jakékoliv agresivní příspěvky typu: "buskeři jsou žebráci a nemají na ulici co dělat" nebo nějaké nesmyslné trollování si vyslouží RO.
    prostě busking- http://en.wikipedia.org/wiki/Busking


    Iniciativa Buskerville!
    http://www.facebook.com/group.php?gid=127249963976085&ref=ts

    rozbalit záhlaví
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    JEZINKA: No mám na mysli právě třeba místa a zákony. Ale je i spousta detailů, ke kterým se člověk na ulici dopracuje až po hodně dlouhé době a nebo mu je může někdo poradit:) A to je rychlejší. Třeba o stopování je na netu a v knížkách stovky dobrejch tipů.
    OLIII: Díky moc, na JDB jsem uplně při hledání zapomněl:)
    OLIII
    OLIII --- ---
    DREDDREW: Kdysi jsem narazila na pár článků o pouličním vystupování na jugglingdb, tak se tam zkus podívat: http://www.jugglingdb.com/compendium/ Je to samozřejmě zaměřený na žongl, ale konec konců právě žonglování by tě mohlo zajímat:-)
    B_ART
    B_ART --- ---
    JEZINKA: mě by třeba zajímalo, jestli existuje nějakej přehled, jak je to kde v který zemi/městě s právní stránkou.. abych moh vyrazit na blint do evropy a nemusel se na každý zastávce shánět po internetu a projíždět stránky v místních jazycích, abych se vůbec dozvěděl, co a jak kde smim... a kdyby u toho byly i nějaký tipy jako jak moc se co kde vymáhá a dodržuje, tak tim líp :)
    nehledal jsem kdovíjak moc, ale trochu jo a na nic takovýho nenarazil
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DREDDREW: na stárnky jsem zatím narazil jen na tohle-
    http://www.roadjunky.com/guide/122/busking-basic-tips
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DREDDREW: na co knihu? co se tam chceš dozvědět?
    není lepší jít rovnou na ulici? (kdyžtak pak můžeš napsat nějakou sám :)
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    JEZINKA: Taky jsem si vzpomněl na zázračný hubnutí:) Podle těch rejžovacích stránek to vypadá spíš že mu ulice moc nevynáší... Narazil jsem na to, když jsem hledal nějaký tipy o buskingu, ale vůbec jsem neuspěl. Nevíte o nějaký knize nebo alespoň o dobrym webu?
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DREDDREW: haha, to jsem se pobavil... nejvíc mě asi dostala tahle pasáž

    I Made $140 In 10 Minutes!

    “I’m a professional musician from Mongolia and arrived for a music tour of Holland with no cash. I was very lucky to meet Johnnie Mac who suggested I busk to raise some extra money. I felt nervous about this idea so Johnnie took me out and showed me how to perform on the street and make a lot of money.

    I could not believe the results… after following Johnnie’s advice, my first time busking resulted in me making $140 (USD) in 10 minutes. This happened each and every time I performed on the streets. I didn’t know such success was possible and I couldn’t have done it without the valuable guidance Johnnie provided.”

    Bat-Olzii (40), Cultural Historian & Musician
    Ulan Batour, Mongolia


    lol lol lol a rofl

    i celá grafika toho webu je xežrání... nikdy by mě nenapadlo, že někdo bude inzerovat busking stejně jako zázračný prostředky na hubnutí a růst penisu...



    aneb- ten kdo vnímá busking jen jako snadnej prostředek jak vydělat prachy (a k tomu tahle "publikace" zjevně směřuje) je úplně ale hrozně moc mimo....

    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti z touhle e-knihou "The Art Of Successful Busking For Fun and Profit"? Prodávaj jí tady http://www.buskerworld.com/freereport/, ale chtěj za ní skoro 2000,-
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    jo jinak by návštěvníky týhle diskuse mohlo zajímat, že se v praze otevírá první centrum tzv. Nového cirkusu, budou tam například probíhat pravidelné kurzy cirkusových technik: jevištní pozemní akrobacie, závěsná akrobacie a žonglování.


    http://www.cirqueon.cz/

    na té stránce v záložce publikace maj taky zajímavý odkazy na knihy o pouličním umění...

    něco i v PDF

    třeba

    http://www.cirqueon.cz/images/stories/prilohy-soubory/diversity_of_street_art_in_e.pdf

    a tohle

    http://www.cirqueon.cz/images/stories/prilohy-soubory/circulation_of_cirk.pdf


    já osobně to velmi vítám a uvažuju, že tam časem začnu chodit....
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    JEZINKA: Fakt pěkně napsaný, pochvala!:)
    (Promiň, že se ozývám až teď...:))
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    tak, tady visí můj článek o buskingu.
    co si o něm myslíte?

    http://www.novyprostor.cz/clanky/341/kladivo-na-poulicni-umelce.html

    jinak tady na stránce 16 v původní podobě i s fotkama
    http://www.novyprostor.cz/pdf/341.pdf
    LEONTINA
    LEONTINA --- ---
    Ale vlastně,klidně můžeš občas udělat nějakej efekt,k tomu filmu,když se ti bude chtít.
    LEONTINA
    LEONTINA --- ---
    spíš bych si řikám,pardon,včera do rána u vltavy..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    LEONTINA: ten odkaz ti trochu nefachá... (email.seznam? wtf?)

    ale jinak dobrý! tak zkusím přijít zahrát... třeba by se dalo i k tomu němýmu filmu??
    LEONTINA
    LEONTINA --- ---
    Ahoj,nechcete se někdo přijít podívat na alternativního prostoru A-real ve starejch Bubnech kde každej čtvrtek pořádáme promítání a zůčastnit se programu?Jako že by jste tam zahráli a vybrali si něco do klobouku?Nebo se mohli stát programem pravidelným.Ted ve čtvrtek by jste to mohli přijít omrknout a nějak se se mnou domluvit...Zvu vás.

    Bližší info na 721548907.

    http://email.seznam.cz/redir?hashId=2395961900&to=http%3a%2f%2femail%2eseznam%2ecz%2fredir%3fhashId%3d2395961900%26to%3dhttp%253a%252f%252fwww%252emapy%252ecz%252f%2523mm%253dZ%2540ax%253d133111072%2540ay%253d136013920%2540at%253dA%252dreal%2540ad%253dm%2525C3%2525ADsto%252520spole%2525C4%25258Dn%2525C3%2525A9ho%252520prom%2525C3%2525ADt%2525C3%2525A1n%2525C3%2525AD%2540x%253d133109984%2540y%253d136013568%2540z%253d15


    BARUSHKA
    BARUSHKA --- ---
    Helou hledam pekneho-nejlepe vysokeho kluka z Ostravy a okoli,ktery toci s tyci,nejlepe se dvema,ma pohybove a herecke dispozice,coz ovsem neni podminkou,s ochotou ucit se novym vecem. Vice info v poste...................... diky......................
    p.s. muze byt i slecna:)
    PUSSYFOOT
    PUSSYFOOT --- ---

    Zdravím všechny kolegy muzikanty 
    Přicházím se zajímavou nabídkou
    Hledám pouliční muzikanty a žongléry kteří by se chtěli zučastnit natáčení minidokumentíku pro českou televizi.
    Nejdřív abych se ale představil. Muzice se věnuji už asi 8 let mám rockovou kapelku odkaz here http://bandzone.cz/bluebabysyndrome kde hraju na kytaru a zpívám jako busker se věnuji žonglování a fire show a občas někde zabrnkám na Španělku nějakej ten gypsy jazz. O co tedy jde ?
    Chtěl bych zorganizovat výpravu za hranice naší republiky mám k dispozici trasportera pro 6 lidí plus řidič a televizní technika. Výsledná reportáž by měla zachycovat osudy mladých lidí kteří se vypraví s minimálními náklady za hranice našeho státu provozovat své umění. A pokusit se zachytit jak takový život buskera vypadá. Reportáž pokud bude tedy její návrh schválen pak poběží v pořadu pomeranč nebo noc s andělem. Pokud máte o spolupráci se mnou zájem ozvěte se do pošty a já vám osvětlím případné detaily.
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    dík za info. tak myslím, že krom trénování písní bych měla trénovat nohy a zvolit poslední variantu... :)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    FAR_IDA: můžeš si zažádat na úřadu Prahy 1 . jsou tam v pondělí a středu dopo, oddělení dopravy :)
    ale na vydání povolení čekáš 1 měsíc. a dávaj ho jen asi pro tři ulice (celetná, malé náměstí a pak tuším nerudova - a jen pár míst) . můžeš tam potom hrát jen dvě hodiny denně. povolení se vydává na měsíc a platí se za to tuším kolem pětikila, možná víc, ještě to spočítám) + musíš sepsat repertoár a dát ke schválení OSA- těm asi taky zaplatíš.

    dobrý co?
    a nebo to můžeš zkusit tady
    http://www.karluvmost.cz/news_28.html

    a nebo mít rychlý nohy když se blíží polizóni
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    FAR_IDA: Kamarádka to zkoušela asi loni právě s harmonikou a napařili jí pokutu. Bylo to někde v centru, ale už si nepamatuju, kde přesně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam