• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    dotaz:
    mate nekdo tip nebo zkusenosti s vystupovanim na francouzske riviere? konkretne to bude zonglovani, s prvkama divadla (grotesky, mimiky a tance:) a zivou kytarou.
    potrebujeme misto kde chodi opravdu hodne lidi, neco jako prazska ulice Na Prikopech. potrebujem nejdrive zaujmout skupinku lidi pro kterou se potom pribeh rozjede. vite o nejakych mestech, pripadne jak je to s tamni legislativou? diky :)

    btw. bylo by dobry ruzne odpovedi na lokace presouvat na nastenku a delat nejakej celkovej prehled, at se tu do budoucna neopakujou dotazy..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    HAGGISH: proč myslíš, že kolo? ale jinak je to zajímavá cesta zkusit se domlouvat s majiteli soukromých pozemků. akorát nevím jak zjistit kterej flek je soukromej a kterej obecní....
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    BIDA: Jestli ti můžu poradit, tak se zkus ještě zeptat na Couchsurfingu. Teď jsem řešil jak to chodí v různejch městech s lidma z tamních buskerskejch diskusí a docela se mi lidi ozývali. (takže třeba už vim, že do Švédska NIKDY ! :) A zeptal bych se být tebou i v diskusích nějakých norských měst tam.

    ( jo, a nezapomeň se pak podělit o to co ti napíšou ... já sem nějak během dneška zítra asi hodím nějaký resumé toho co mi zatím došlo, je to zajímavý počtení a může se hodit všem )
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    VLK_OBECNY: kolowrat? ale možná kecam..
    BIDA
    BIDA --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s pouličním vystupováním v Norsku? Jde mi konkrétně o žonglování a večerní točení se LEDpoikama.
    GWARA
    GWARA --- ---
    Cus, esli to nekoho zajima, tak k pronajmu fleku na starym meste k nehudebni produkci mam aktualni info z uradu Prahy 1 (ma to na starosti nejaka pi. Mocova na doprave jak uz tu zaznelo ve ctvrtym patre-celkem fajn zenska): zadost podat 14-30 dni predem(prvni dost slusna picovina, kdyz jenom projizdite), do deseti dnu je to za kilo, od jedenacti do triceti za 500, a mate flek na dve hodiny denne, podle toho kam se jeste vejdete. Mist je celkem dost a jsou odlisny od tech muzikantskejch. Celetna, Zamecke schody etc. ale je to celkem plny takze jeji tvrzeni, ze tu "divadlo na ulici lidi moc nedelaj" me trochu zmatlo, prej je to lepsi nez u muzikantu, tech je prej vic. (btw. taky jsem jich moc nevidel, zejtra to pujdu okouknout). Kazdopadne ve smlouve je psano, ze produkce nesmi byt vydelecne cinna/zadny prodej, takze nevim, jestli vlastne clovek muze neco vybirat a prodavat tak svuj umeleckej projev nebo jen nesmi prodavat cds, lizatka, drogy apod. ; )
    No stejne zacnem neco podnikat, nez nam povoleni prijde, toz mozna pridam nejakou zkusenost s PCR a nebo aspon mestakama ; )
    VLK_OBECNY
    VLK_OBECNY --- ---
    JARDAK: tiez mi vrtalo hlavou (plus navyse kvalitou umenia trochu zaostava...)
    YBUKO: slachtic je ktory z nich? :)
    mimochodom pre mna je prekvapujuce, ze chodnik, na ktorom hra nepatri mestu (inac by sa na neho vztahovala asi ta nezmyselna vyhlaska mesta), je to bezna situacia po prahe?
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    VLK_OBECNY: btw. tenhle je vedome tolerovanej nebo ma povoleni?
    VLK_OBECNY
    VLK_OBECNY --- ---
    HAGGISH: to chce poriadnu retaz, asi taku ako ma tento chlapik na narodke, aby mu neukradli kasicku :)
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    :)
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    na seznamu jsem našla ještě jeden: http://www.novinky.cz/koktejl/203975-newyorcane-si-mohou-zahrat-na-piano-primo-na-ulici.html ..

    http://www.streetpianos.com/nyc2010/about
    "..To enable the artwork to happen in London 2009, organisers have had to apply for individual music licences, for each piano location. The absurdity of licensing the pianos for ‘Play Me, I’m Yours was raised and discussed in the House of Lords on 16th June 2009. .."

    ..i nejoficiálnější "umělci" mají někdy problém se systémem.

    YBUKO: musel by si vyvrtat otvory pro nohy a tvrdit, že je to sportovní top od Versaceho. ...doufám,že nám to schválej,ať tu kreativitu můžeme zaměřit i někam jinam než jen na hledání oficiálně odsouhlasitelných slovních spojení
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    ANDROMEDA: urcite se zastavte v Sitges mezi Barcelonou a Taragonou.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    YBUKO: ybuko asi myslel legislativně. protože radní za kulturu tvrdí, že musí prozkoumat, jak to mají v jiných evropských městech. tudíž kdo víte něco o tom, jak se kde reguluje pouliční hraní a jak je to s povoleníma různě po evropě, tak prosím pište třeba do pošty, když nebudete chtít sem.
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    dokktor: díky za deník, pomohl v orientaci, jedem přes sanari rozhodně! :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ANDROMEDA: před dvoma rokama sme jeli podobnou cestu s tím, že sme se asi víc zdržovali na azurovém pobřeži ve francii a řekl bych, že tam i byli lidi štědřejší. každopádně ve špáňu sme projeli costa brava až po barcu, resp. zastavili sme asi 20km před a do barci dojeli vlakem akorát na sightseeing. čili squat v barci neporadím, ale bokem se místo dycky najde, moc tam neprší a vlakem je to na 15-30 minut do města. v barci sme buskery nepotkali jinde než na ramble a tam je to celkem "profi" a nevim jak je to tam s povolením. na klaunování, živé sochy apod. mysim všude vpohodě, lidi reagujou všude různě. my s kamošem sme točili oheň a to už neni vpohodě uplně všude. ve špáňu se to chytalo víc jak ve francii (tam zas frčeli živé sochy a pantomima), ale zas tam byli ostřejší cajti a víc se hlídali zákazy, keré tam sou na oheň všude ;) je asi lepší fakt vytipovat dobrou obec a zostat tam dva tři dni než každý den kočovat, dost to unavuje a když máš dobrý flek tak zitra jinde je to takové nejsité. no bylo by to na dlouho tak aspoň přikládám deník z cesty, kerý tady už mimochodem v auditku taky bude nekde zakopaný ;) http://uloz.to/5114567/denik-celek.rtf
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    Ahoj všem, za týden odjíždím s dalšími šesti lidmi na cestu do Španěl, vytvářet pouliční kreace taneční, klaunovské, di vadelní i hudební. Chceme ject jen sever - vesnice, pak po pobřeží do barcelony a z té odjet do francie do Avignonu na fest. Máte nějaké šikovné rady, zkušenosti??? např. kam rozhodně nejezdit a kam naopak ject určitě, jestli najdeme v barcelone squat pro 7 umělců či kde tam můžem velmi levně spát (abysme nemuseli denně vyjíždět hledat les :-).... dobré rady nad zlato!

    díky!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam