• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    YBUKO: to jsi vzal kde ty 4 kč na metr a den? pokud vím platí se 500 na měsíc a denně máš jen dvě hodiny na hraní....
    a vydělat si za dvě hoďky 1500 ? spadl jsi z višně? ( je vidět, že ti chybí ta buskovací zkušenost, nezlob se na mě .)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    tak teď zas jak to vidím já jako člen buskerville : že by to mohlo být nějak odstupňované. pokud chceš povolení na jeden den, tak třeba 30 korun je podle mě ještě rozumné, když jseš dobrej, tak to máš hned. Na týden by to mohla být třeba i stovka a na měsíc klidně těch 400 nebo 500 což se platí i dnes je podle mě únosných, pokud ti ovšem zaručí, že můžeš hrát na dobrých místech a každý den v podstatě kdy chceš. stěžejní je, aby to povolení vydávali hned a na počkání a muzikanti byli třeba registrované v registru a jen si chodili pro časové povolení a měli třeba svojí stálou kartu na úřadě.

    lidi co choděj s děckama po metru ve vozech bych ale taky pokutoval a vyhodil . myslím, že buskovat přímo ve voze není dobré, obtěžuje to lidi. - něco jiného jsou hudební happeningy, při nichž se nevybírají peníze a odehrávají se jednorázově. tady jsem pro toleranci hudby přímo ve voze MHD, ale jinak ne. Ale zase něco jiného je vestibul metra, tam by mohly být povolené fleky si myslím.

    ale to co píšeš je naprosto v pořádku- to je zdravá soutěž a konkurence, prostě kdo neumí hrát tomu nehodím. ale ty pražské regulace tuhle soutěž zabíjejí a zvýhodňují socky, co hrát neumí ale na pokuty kašlou.

    orgán by měl respektovat změnu vyhlášky, pokud přijde.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    YBUKO: Ono tohle je právě případ, kdy se celkem láme chleba...Prostě přišel cigán s harmonikou v metru a hrál pěkně, co bych mu nehodil, mě potěšil a za to sem ho odměnil...

    Když sem potkal dalšího, kterej fakt hrát neuměl, tak na něj prdím, že jo...

    Otázka je, jak se k tomu má stavět orgán...

    Jak vy to vydíte s tou výší poplatku za povolení? Myslim přímo konkrétní návrhy, co je to pro vás ten ´mírný poplatek´?
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Jo, je to vtipný...mimochodem těch chlapíků je několik, celkem často je vídám..většinou neumí vůbec hrát, ale potkal sem i jednoho, kterej byl celkem dobrej a sám, takže sem mu hodil..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    OLIAS: ten titulek je boží. policii stále uniká :) jako nějakej desperát, v černé masce. zatímco policie chodí na kampu pokutovat jedno pivko před mlejn a povídaj si, tak chytit debila co zneužívá dítě neuměj. achjo
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    PŘÁTELÉ- ŠIŘTE TOTO SKANDÁLNÍ VIDEO :) ! NÁZORNÝ PŘÍKLAD PERZEKUCE POULIČNÍHO UMĚNÍ V PRAZE !

    YouTube - ‪Policie nespravedlivě pokutuje pouliční muzikanty v Praze - pošlete to dál a sdílejte video !‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=1LaTfXp2gy0
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    HAGGISH: třeba až budete mít letáčky..
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    PANCUKRAR: nezapomeňte informovat i nás konzervativní nyxáky..
    PANCUKRAR
    PANCUKRAR --- ---
    JEZINKA: Nejsnáze vše půjde přes facebook..:)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    PANCUKRAR: ahoj, rádi tě podpoříme jako BuskerVille na Svátku hudby a třeba se i zmíníme v médiích. Můžeš na oplátku propagovat naší akci?

    viz: http://www.facebook.com/event.php?eid=131844036890356&view=wall
    PANCUKRAR
    PANCUKRAR --- ---
    Ahoj! Rozhodli jsme se podpořit busking i na jihu Čech a 30.6. se uskuteční první budějovický BUSKERS FEST. Budu neskutečně rád, když myšlenku této akce budete šířit dál. Samozřejmě uvítám hudebníky, divadelníky, kejklíře a kohokoli schopného vystupovat na ulici. Kdo by měl zájem, nechť se mi ozve na email cimlik (@)email.cz Další informace budu postupně uveřejňovat na webu www.buskersfest.cz
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    Český Rozhlas 2

    POULIČNÍ UMĚNÍ
    Na pouliční umělce, kteří si položí na chodník klobouk a baví kolemjdoucí, pohlížejí někteří z nás jako na žebráky. Takhle přitom začínali mnozí geniální houslisté, herci a malíři. Zabírají neoprávněně veřejný prostor nebo ho oživují a polidšťují? Je správné je omezovat zákazy? Může na ulici vzniknout hodnotné umění?
    Své dotazy, názory a připomínky mohou posluchači psát na e-mail: caj@rozhlas.cz.
    V pořadu Čaj pro dva aneb Jak to vidíte vysíláme ve čtvrtek 26. května od 16.05 na DVOJCE.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    No, taky si myslim..Celetná, Příkopy, Národní, Václavák, Republika, Karlovka, Staromák...těch míst je milion...
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    No, otázka je, jestli to tímhle způsobem skutečně podpořili, myslím, že tohle je právě důkaz zjevný kontraprodukce..Ale jinak máš samozřejmě pravdu..Otázka je, jaká je skutečná realita..Minulej týden jsem byl v Brně v neděli a nepotkal jsem buskera žádnýho..

    Otázka je, jak to řešit..Mě tady třeba dneska doléhala otevřeným oknem produkce nějaký bluesový kapely a ruku na srdce - denodenně by mě to asi sralo taky, kort nějaká produkce, co se mi zrovna nelíbí.. Asi je to otázka tolerance, vzájemnýho respektu a hlavně komunikace...Já bych třeba asi nedokázal hrát na nějakým místě o kterým bych věděl, že tam s tím někoho štvu..nešlo by mi to a radši bych si popošel dál..

    Mimochodem, včera sem potkal v Celetný živou sochu..docela dobrý..

    A trochu OT, potkal sem dneska Ganja March..to je teda pěkně zvrhlý..i když docela vypovídající o co jde zastáncům legalizace..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    OLIAS: to se shodnem.a taky je to ukázka špatný žurnalistický práce. to foto je z protestního shromáždění loni v Brně, když se protestovalo proti možnému zákazu pouliční produkce. Tihle lidé to pojali jako streetparty. mluvil jsem s nima ostatně a říkali, že běžně vůbec na ulici nehrajou, taky hráli docela hrozně. ale prostě přišli podpořit ty demonstrující a zablbnout si. Vyfotit zrovna je, a použít je jako ilustrační foto k takhle zabarvenýmu článku je podle mě manipulace s veřejným míněním.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Hmm...tak partička na ilustračním snímku je myslím přesnej úkaz toho, tak by to v žádným případě nemělo vypadat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam