• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    super by bylo, kdyby na busking.cz byla i diskuze buskování ve světě, kde by se aktualizovala pravidla o buskingu v jiných městech v Evropě. Nebo aspoň pár linků na jiné buskerské servery, které pragmaticky vysvětlují, jak to ve světě chodí! Jako začínající busker mám trochu problém se v tom vyznat (a google nepomohl:), ale ráda se přidám se svými zkušenostmi, pokud vytrvám..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    TAP: jo, to jsme všichni zvědaví. a jak píše Tuleň - zkušenosti prosím házej na busking.cz
    TULEN
    TULEN --- ---
    TAP
    TAP --- ---
    včera supr busking na Celetný v Praze. po cca 10 minutách hraní přišli dva spektakulární typy z krámu s "My sister was in Prague and only thing she brought me is this lousy t-shirt" a snažili se nás přesvědčit, že jim berem kšeft, když lidi radši poslouchaj nás, místo toho, aby jim přišli do krámu. dohodli jsme se na kompromisu, dohrát set a přesunout se, ale gang bábuškoshopů se spiknul a všichni ohulili rádia do ulice tak, že nemělo cenu hrát, když jsme se neslyšeli navzájem. podobná epizoda o pár kroků dál, pani na nás vylítla z baráku, ještě než jsme začli hrát, že je tam obytná zóna a že se teda nechce hádat, ale že jim to vadí a proto to nemáme ani zkoušet a pochodili jsme až u Černé matky, kde jsme se pro sichr zeptali kubistický kavárny a hráli tak, že nám přinesli tác piv :)
    jsem zvědav, jestli magistrát ustojí nářky a obálky "pražanů" a busking zůstane i příští jaro povolen...
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    ALUCARD153: me známí z francie dokonce doporučovali chodit za majitelema nebo obsluhou se zeptat, jestli tam můžem zahrát, prej mám vždycky říct, že hraju jazz, ať hraju cokoliv :) a pak začít, dát čtyři věci obejít pak s kloboukem všechny hosty a jít dál, ještě jsem tenhle postup nezkoušel, ale prý to funguje.
    TULEN
    TULEN --- ---
    ALUCARD153: me vyhnal majitel jednou, ale ten ocividne vstaval levou nohou ten den:]
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    TULEN: Já sem se celkem divil, oni nám dost často házeli právě i majitelé. A ani jednou nám to nezakázali, ale je pravda , že jsme se většinou ani neptali, ale na druhou stranu dokonce kvůli nám někteří vypnuli muziku co jim tam hrála. Celkově byly tak překvapivě přátelští.
    TULEN
    TULEN --- ---
    ALUCARD153: vystupovani u zahradek hospod a kavaren je podle je jeden z nejosvedcenejesich zpusobu, ktery funguje vsude. tim nejde moc zkazit.

    jediny obcas te vyhazujou majitele tech hospod protoze pripadne drobne ktery hodi tobe do klobouku mohli oni dostat jako dysko:]
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    Ty semafory jsou výdělečnější? Má to někdo ozkoušené? Je pravda, že je to poměrně krátké, takže se těch vystoupení dá udělat hafo, ale zas mě ti řidiči nepřipadli moc nadšení a to sem vyděl brutál mastiče tam vystupovat. My jsme s drahou na francouzské riviéře zavedli restaurační systém. Obvykle jsme si vybrali nějakou plnou zahrádku, tam dali 10 minut vystoupení a šlapalo to velmi dobře. Možná to bylo i tím, že tam všude bylo obrovské množství muzikantů a skoro žádní žongléři, tak jsme byly nevšední a navíc jsem tam byl s krásnou ženou, která mluví řečí jejich kmene, což je obrovský plus. Ale to byl jih Francie a turistické destinace.
    Už jsem přemýšlel, jak tento systém upravit na naše podmínky, ale na nic kloudného jsem nedošel. Se to možná časem vystříbří.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    OLIAS: potvrzuji, co píše DREDDREW: při poslední návštěvě berlína buskeři všude, bez povolení, tuším , že jsem slyšel něco o tom, že když má band víc jak tři nebo čtyři členy, tak nějaký povolení mít musí, ale nevím to jistě. každopádně hraje se třeba dobře i v U bahnu a S bahnu na přestupech, slyšel jsem tam skvělý tango nuevo třeba.
    sorry za pozdní odpověď, byl jsem na cestách.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    DREDDREW: Diky!
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    OLIAS: Ahoj, já teď v Berlíně trávim hodně času a buskeři jsou tam opravdu na každym kroku a nevim o tom, že by některej z nich měl povolení. Já jsem tam na nikdy problém s policií neměl. A znám několik žonglérů a performerů žijících v Berlíně, který si tak přivydělávaj bez problému celej rok. Jinak se dá i na semaforech, pokud člověk chce vydělat víc peněz.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Tagže nikdo nic neví, Joi?
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Prosim vás - máte někdo nějaký čerstvý relevantní informace jak je to teď s buskingem v Berlíně?

    našel sem tohle, ale moc se v tom nevyznám..dík

    Umweltportal: Bezirkliche Genehmigungen und Ausnahmezulassungen nach den Berliner Lärmschutzvorschriften - Berlin.de
    http://www.berlin.de/umwelt/aufgaben/informationen-zu-laerm-genehmigungen-und-ausnahmezulassungen.html
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    ALUCARD153: nam se to libilo v Avignonu.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    DOKKTOR: No hardcore... hlavně to bylo zbytečné, protože to blaflo od zhaslých, ale horkých poiek. No něco si taky pamatuju, jenom mě tak napadlo, že tady má možná někdo víc zkušeností a tuší co je super.
    Hlavně to, ale nesmím kupovat na poslední chvíli jak minule.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ALUCARD153: fakt to byl tehdá takový hardcore? jako dycky sme neco sehnali a mysim, že si stejně nebudeš moct moc vybírat ;) esi už si nepamatuješ, jak kerý podpalovač fachal, tak zkus pohledat ten můj deník, možná tam neco bude ;)
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    Zdravím, chystám se s přítelkyní do Francie a Španělska trochu vydělat a máme v plánu i fireshow. A tak bych se chtěl zeptat jestli nevíte nějaký španělsko/francouzský ekvivalent lampového oleje. Vím, že jsme tam něco podobného sehnali a nechtěl bych dopadnout jak minule se spálenou nohou, kvůli vysoké vznětlivosti. Díky
    A jinak, kdyby jste měli typy na nějaké super spoty, tak sem s nimi.
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    ted jsem se vratila z Krumlova ze Slavností růže, pro Buskery ráj
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TULEN: to byl nekdo jinej. ve ctvrtek sem ho skoro stihnul na semaforech u tanciciho domu, ale vedle me jeli mestsky a typek to asi kvuli nim zabalil.

    tahle dvojka z mustku to tam dela vzdycky v podvecer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam