• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WYDERBlogy cestovatelů... Váš blog ze zahraničního pobytu (dlouhodobé výpravy,pracovní pobyty, studijní Erasmus, letní tripy)
    ZSOFY
    ZSOFY --- ---
    Prosím, nemáte někdo zkušenost, jestli se dá zrušit erasmus poté, co jsem podepsala finanční dohodu? Zimní semestr mi stačil, pro letní se trochu změnili podmínky a to rozhodlo..kujů
    YMP
    YMP --- ---
    ZONICEK: No vidíš, vždyť už všechno vlastně víš ;) ...
    Jinak tedy, zásadní rozdíl oproti magisterskému studiu byl pro mě v jakési privilegovanosti :) Školitel se potkal na konferenci s kolegou z ciziny, kde se zabývali podobnout problematikou, slovo dalo slovo a stáž jsem měl zajištěnou. Papírování kolem erasmu pak už bylo pouze formalitou. Studenti Bc. co tam jeli se mnou museli projít jakýmsi sítem (rozhodoval o tom zase můj školitel a vybral mi sebou 2 šikovné studentky ;))
    Primárně bys tam měl jet dělat, jak píšeš, na své dizertaci a nějaké zkoušky neřešíš. Nicméně je potřeba po návratu jaksi doložit, žes si tam jenom neužíval z peněz daňových poplatníků :) Já jsem třeba měl sesmolený článek. S prachama je to přesně jak píšeš.
    Hlavně je to, ale všechno na domluvě a rozhodně bych začal u svého školitele.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    YMP:
    Celkově průběh :) Zkusil jsem to vygooglovat a moc jsem se toho nedozvěděl...
    Zatím jsem z toho pochopil, že žádný zkoušky tam dělat nemusíš a do školy taky chodit nemusíš ? Jenom tam musíš pracovat na své disertačce.
    Dostáváš normálně money od erasmu + pořád stípko od školy.
    A nevim, jestli se dá odject v prváku, protože u Bc. to bylo min v druháku...
    Pokud by jsi něco věděl, nebo nějaký zásadní rozdíl od erasmu pro magisterské studium tak bych byl vděčen...
    YMP
    YMP --- ---
    ZONICEK: ano, co by te zajimalo :)
    MLADEE
    MLADEE --- ---
    poradte nekdo blog nekoho, kdo si projel jizni spanelsko, pripadne pak pres pruplav do afriky.... hm..? :)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Neni tu náhodou někdo, kdo byl na Erasmu při doktorandském studiu ? díky
    NEGER
    NEGER --- ---
    Zdar! Hledáme spolucestující - dívčinu - na cestu do Španělska, snad i Maroka.
    Zatím jsme tři (dva a jedna, neb ta druhá, žebohu jediná schopná po francouzsku švitořiti, musí nakonec -koneckoncům- zůstat doma...); všichni jsme veselí a mladí dvadvacet let (pokud se mýlím, tak snad leda o rok); chceme jet stopem kam to půjde a potom kombinovaně (proto tedy toužíme po děvčeti, abychom byli na cestu do párů:). Odjezd plánujeme na čtvrtek nebo pátek z Prahy do Plzně (autobusem) a pak tradá, dál už to záleží na pánech řidičích. (a vrátit se nějak než začne v říjnu škola:)
    Market (+Tomáš a Honza)
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    jenikcestuje.blogspot.com
    kuba,guatemala
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    Tady jeden blok z Noveho Zelandu :)
    http://morvagor.blogspot.com
    KATJA
    KATJA --- ---
    kamaradka shani spolubydlici do utrechtu, kam jede na erasmus. cituji:

    "Milá studentka (22) z ČR shání roommate do bytu blízko centru Utrechtu, sdílela by se mnou pokoj o 16m2, od září, za 325-350e na měsíc (podle spotřeby vody a energie)"
    vic info u mne v poste, pripadne predam kontakt. dik
    MINOU
    MINOU --- ---
    Poraďte prosím odkazy, info... o dopravě, ubytování: Černá Hora, popř. jih Chorvatska. Jak by to bylo nejvýhodnější... Kde jsou pěkný pláže, méně lidí... Chtěli bychom odjet cca na týden na konci týdne... Stan bychom nejspíš vezli, le třeba se vyplatí i ubytko v soukromí...
    Děkuji za rady a tipy
    ABRAXAS
    ABRAXAS --- ---
    JUWELIUS: Díky moc, nějak se zorientuju, vypadá to, že se budu pohybovat alespoň po Jeruzalémě se zkušenou osobou, tak to snad vše klapne.
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    ABRAXAS:
    obecna rada je opravdu siroky pojem. Zalezi, jestli jsi zena, muz, na jak dlouho tam jedes, kam presne, co tam hodlas delat, s kym se stykat, kde pohybovat, jsi-li, nebo nejsi Zid apod. Ale zevrubne k Jeruzalemu ... je dobre asi respektovat spoustu pravidel tohoto "nabozenskeho" mesta. to zn. obligatni "dress code" pokud napriklad hodlas navstivit ctvrte ortodoxnich zidu ... zapomenout fotak pokud tam jsi, nelezt tam o sabesu, nelibat se a nedrzet s pritelkyni za ruku, pokud to neni vylozene nutne :) .. ale samozrejme zalezi jaka ctvrt apod. Pac tech jsou tam desitky (a samozrejme ne vsechny jsou ortodoxnich zidu) a kazde jsou jinak liberalni, dodrzujici pravidla atd. Vydhodni a rabske casti jsou zase kapitolou samo pro sebe. Jinak urcite doporucuju pred odletem do Izraele vseobecne zapomenout na opasek s kovovou prezkou, klice, penezenku a vsechny kovove predmety nosit na jednom privesku ci v jedne kapse. Mit prehledny a dobre kontrolovatelny batoh. (pri jakemkoliv vstupu budes prohledavan .. a to i do obycejne samosky). Dokumenty (alespon jejich kopie) urcite nosit pri sobe. Take je dobre vedet kde se pohybujes, at nahodou nezabloudis napr. do vychodniho Jeruzalema (coz samozrejme nemusi byt problem, ale treba uz tam nefunguje stejna verejna doprava jako v zapadni casti a celkove se pohyb po vychodni casti dost lisi od zapadniho). No, jinak bych rekl, ze pokud se tam budes pohybovat jako normalni turista, je to v podstate stejne, jako kdekoliv jinde na Blizkem vychode s mensimi rozdily. To zn. s Araby klidne smlouvej, jidlo a potraviny vseobecne koupis nekolikrat levneji v arabskych castech mesta atd. Tech veci je asi vice, ale tohle je hruby vycet, co me ted napadlo ... pripadne se ptej.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    STINGERS: supr fotky...
    EMIS
    EMIS --- ---
    XCHAOS: no tohle je bohuzel obecnej trend vsude kde je to atraktivni. Ty zeme, kde se driv moc nejezdilo, jsou dost casto chude, takze po case zjisti, ze turista je obrovskej prisun penez a v ten moment se to zacne lamat. Nejhorsi na tom, ze v tech zemich je pak kupa tech silenejch nahanecu a puvodni ceny se shani tezko. Navic pak nevis jestli te dotycny chce natahnout nebo ti dava normalni cenu. Uz se mi parkrat stalo, ze jsme dotycneho urazili tim, ze smlouvame a on pritom daval beznou cenu coz jsme, ale nepoznali protoze to bylo tesne po prijezdu a cekali jsme, ze uz je to tam deformovane a turista=kupa penez na obrani. Nemluve o kvantech mnohdy buranskejch nevychovanejch lidi co to package cestovani privazi.
    ABRAXAS
    ABRAXAS --- ---
    Neměl by někdo praktickou radu pro cestu do Jeruzaléma a obecně do Izraele?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SUCZKER: bohužel, oni jim tam pak fakt začnou jezdit lidi, kteří maji víc peněz a koupí si package dovolenou od cestovky. takhle to holt funguje. sice nechápu proč, ale bohužel se zdá, že ano.
    MADE
    MADE --- ---
    snad trochu pozdě, ale přece...: http://www.bohmova.blog.respekt.cz
    STINGERS
    STINGERS --- ---
    Třeba tak?
    MISHOX Na cestě stopem po Asii
    http://www.mishox.com/cestovani/
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    bylo by mozno blogy tematicky rozdelit na nastence ? Diky moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam