• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WYDERBlogy cestovatelů... Váš blog ze zahraničního pobytu (dlouhodobé výpravy,pracovní pobyty, studijní Erasmus, letní tripy)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TOMASINOOO: a ještě taky není úplně od věci mít s sebou dvě platební karty...:)
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    TOMASINOOO: Většina bank má službu "nouzové vydání hotovosti" koukni na stránky své banky, hledej něco jako Příručka pro použití platební karty ;-)
    TOMASINOOO
    TOMASINOOO --- ---
    zdravim a mám jeden dotaz. chystám se do Mexica a napadla mě jedna věc - asi není dobrý mít sebou moc peněz keš, no ale co když přijdu o kartu? je nějaká možnost to pořešit? třeba žádat o novou přímo tam (což asi potrvá) nebo něco takovýho. díky
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    JACKDAW: v rámci Erasmus Mundus by to mělo jít...a bližší informace asi zjistis na strankach Domu zahraničních služeb
    JACKDAW
    JACKDAW --- ---
    zdravim, nevite nekdo, jestli se vztahuje Blizky vychod (Izarel) do zemi, kam muzu vyjet v ramci "druheho" Erasma na staz? Nebo nevite, kde to zjistim? :) Dekuju moc!
    KOTCHISTAAN
    KOTCHISTAAN --- ---
    poradí někdo dobré cestovní pojištění,které se dá uzavřít na dobu delší než 2 roky....
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    RADUZZKA: je spousta meziuniverzitnich nebo mezifakultnich dohod, stejne tak i vladni dohody existuji - doporucuju se podivat na stranky Akademicky informacni agentury DZS http://www.zahranici-stipendium.cz/scripts/detail.asp?id=156 resp. na stranky tvoji uni/fakulty...
    HERMIE
    HERMIE --- ---
    MADE: na rok.

    a aby se neřeklo, že jen povídáme, zde se můžete pokochat zimními radovánkami, které jsme s dětmi podnikali a obecně naším au-pair blogem: http://vstv.cz/?p=368
    MADE
    MADE --- ---
    HERMIE: 4000,- na jak dlouho?
    HERMIE
    HERMIE --- ---
    KOTCHISTAAN:
    MADE:
    pravda, já jsem u VZP, ale taky budu muset doložit, že jsem byla rok pojištěná jinak. nechci dělat reklamu, ale u Allianz mi udělali moc dobrý pojištění. Na všechno, neomezené částky a na celou Evropu. a to za 4000,- .
    MADE
    MADE --- ---
    KOTCHISTAAN: Pojištený být jako občan čr musíš. Jela jsem na delší dobu do Středoafrické republiky, přerušila pojištění u OZP a zařídila cestovní u jiné. Když jsem si pojištění u OZP chtěla po návratu obnovit, tak jsem jim musela doložit, že jsem pojištěná byla... Je to pakárna, protože kdyby se mi v té africké vesnici, kde jsem byla, něco stalo, tak pro mne stejně nic nebudou moct udělat.
    KOTCHISTAAN
    KOTCHISTAAN --- ---
    co když cestovní pojištění nemáš?
    HERMIE:
    HERMIE:
    HERMIE
    HERMIE --- ---
    KOTCHISTAAN: myslíš pojištění v ČR? než jsem odletěla jako au-pair, tak jsem si zašla na svojí pojišťovnu a tam si dala, že chci přerušit pojištění na dobu neurčitou od určitého data (od toho data, mám pojištění celoroční cestovní) hloupé je jen to, že jakmile to přerušíš, tak o to nemůžeš zažádat do půl roku zpátky.
    AGR
    AGR --- ---
    RADUZZKA: S erasmem muzes jednou na studium a jednou na staz - tu nechces?
    KOTCHISTAAN
    KOTCHISTAAN --- ---
    čau, mám otázku na někoho kdo byl dlouho mimo čr(a má české statní ob.)......jak se dá zrušit placení pojištění???jestli vůbec.....cokoli na tohle téma,díky
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    ahoj byl tady někdo víckrát v cizině s nějakým programem... byla jsem již jednou v rámci programu erasmus a moc bych chtěla vyjet znovu .. v magisterském :)

    já se v tom moc nevyznám a tak se sokratem ? leonardem ? je tady někdo jako věčný cestovatel ? ráda bych odjela ještě na letní semestr ...

    díky za cokoliv.
    WYDER
    WYDER --- ---
    Doplněny informace a nové stránky na nástěnku...
    EGON_SVRATKIN
    EGON_SVRATKIN --- ---
    ANEZJE: Já vždycky dojedu metrem na Chodov, podél cesty se vrátím asi 400metrů na benzínku Agipku, tam se poptám a delší dobu než půl hodiny jsem čekal jen jednou když jsem na ni přijel ve čtyři ráno :-)
    EMIS
    EMIS --- ---
    ANEZJE: hele hodne lidi stopuje az na chodove plus minus autobus je to nekde tady
    ale ja kdyz jsem jezdil, tak jsem vzdy stopoval uz na roztylach a to zde. Auta tam nejezdi tak rychle.. Vzdycky byvala dira v plote u toho mostu. Tedka nevim, stopem jsem nejel par let ;)
    ANEZJE
    ANEZJE --- ---
    chtěla bych se zeptat kde se stopuje na Brno z Pahy...???? Určitě někdo víte...?????
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam