• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WYDERBlogy cestovatelů... Váš blog ze zahraničního pobytu (dlouhodobé výpravy,pracovní pobyty, studijní Erasmus, letní tripy)
    !! Seznam spřízněných klubů a zajímavých blogů na nástěnce !!

    Linkujte vaše zkušenosti z cest a nezapomeňte uvést svůj blog, případně deník (ontheroad.to etc.)
    rozbalit záhlaví
    MINIELI
    MINIELI --- ---
    NOISEGATE: a tys tam byl jen jako turista na klasik normál treku..na chození po horách? nebo jste tam lezly jako horolezci?.oni jsou na klasik treku..a vím že mi říkal.že budou asi zatím dost v sedle..ale nevím..za jak dlouho se jde na výstupy..nemám zkušenost s takhle velkejma horama..zvlášt né v Gruzii..je kdyžtak nějaký místo, kam se kdyžtak obrátit na nějaký info? jako nechci zatím panikařit..musím myslet pozitivně..ale jen kdyby to náhodou už nevydržela..tak nějakej web či něco?díky za info..
    MINIELI
    MINIELI --- ---
    NOISEGATE: no rozhodně mi plánoval psát jak to bude možné..takže kdyby to šlo..určo by už psal..právě je mi divné..že už týden a nic..pač říkal,že si myslí,že by signál, měl být..tak to si mě moc nepotěšil...že týden už je dost..a signál tam je..
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MINIELI: vzdycky zalezi. kdyz slezes do hlubokyho udoli, ses bez signalu. nam se podarilo behem jednoho dne znicit oba mobily ktery jsme s sebou meli, takze jsme se domu taky neozvali. zalezi jak jste byli domluveny na cetnosti sms.. tyden bez signalu uz je dost
    MINIELI
    MINIELI --- ---
    NOISEGATE: a dole pod horama? ptám se kvůli příteli kterej vstoupil do hor v pondělí a od té doby žádná zpráva od 6 člené výpravy,ale asi to trvá než se dostaneš nahoru,kde je signál..nebo zkušenosti?díky..jen pro vl.klid..:)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MINIELI: nekde jo, nekde ne. nepocital bych s tim kazdej den, ale jednou za 2/3 dny v pohode (konkretni zkusenost ze svanetie)
    MINIELI
    MINIELI --- ---
    ahoj, mám dotaz možná mímo toto auditoku, kdyžtak mě obrattě jinam..nevíte když ste na treku v horách konkrétně v Gruzii tak 2000-4000m.n.m. jestli je tam možné aby tam byl signál a dala se do česka odeslat smska?:) díky..
    TUTU
    TUTU --- ---
    ahooj, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s prací v zaraničí, resp. s jejím hledáním. Máte někdo zkušenosti s nějakejma agenturama atd.?? díky moc
    AZIM
    AZIM --- ---
    socialni tady platit v tu chvili ani nemuzes, nebudes mit zadnej vydelek na uzemi CR tak z ceho by ti ho napocitali ??
    -
    jestli to chapu spatne tak prosim ... enlight me
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    E2E4: sociální si platit nemusis, to je dobrovolny ne? teda pokud jses OSVC, coz je podle me dobrej zpusob
    E2E4
    E2E4 --- ---
    jaký máte zkušenosti s dlouhodobým cestováním a českým zdravotním / sociálním pojištěním / úřadem práce?

    Já mám pocit, že zdravotní za tebe platí stát automaticky, a podporu jen když "zprostředkovává práci". Tj teoreticky lze bejt první měsíc na podpoře, nechat se z ní vyhodit, a pak pokračovat v placení zdrav. pojištění pracákem..?

    Plus mám ten pocit, že když si hledám práci v EU tak ti normálně pracák platí podporu.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MAEQ: diky za reakci, prave by stacil jen jeden blog, spis stranky o cestach kde sem byl, naky doporuceni a rady k zemim kery sem navstivil. wp jsem zatim nezkouknul vubec, i kdyz vim ze existuje. taky se resi pres sablony? nebo ja to radsi nastuduju a pak se zeptam.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    chceš jenom svůj blog, nebo by jich mělo být několik na jedné doméně? nevím, co si přesně představit pod názvem blog-projekt ..

    pokud by se jednalo o samostatný jeden blog, tak většina těchto stránek jede na jednom ze 3 největších systémů: Wordpress, Drupal nebo Joomla/Mambo. každý je dobrý na něco jiného, WP začínal jako čistě blogovací nástroj a postupně nabral další funkce (IIRC na něm jede i blogger.com), Drupal a Joomla/Mambo jako CMS systémy spíše pro firemní weby s tím, že blog na nich jde taky celkem snadno vytvořit..

    kdybys měl zájem o nějaké rady k WP, případně pomoc s instalací a nastavením, dej vědět..
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    btw. rozjizdim zvolna svuj blog-projekt, ale nevim jesli sem to neuspechal. jakej system nejlip pouzit pro "cestovatelskej" blog? chci davat nejen texty, ale i galerky, kecy okolo atd. zatim jedu pod bloggerem, ale nejsem si jistej jestli je to to prave orechove, tak bych se pripadne presmeroval, dokud je to v plenkach. idealne naky sablony, html se mi resit nechce. jesli jsem zcela mimo misu dejte palce nize, smaznu se obratem.čest
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MERIT: mam jednu radu, kašli na to ;) vhledem k odměně a kurzu se to už moc nevyplatí...
    MERIT
    MERIT --- ---
    Nemá někdo nějaký typ na sbírání malin ve Skotsku? Byl někdo někde?
    MADE
    MADE --- ---
    Studovna pod mangovníky | - siriri.blog.respekt.ihned.cz
    http://siriri.blog.respekt.ihned.cz/c1-51466140-studovna-pod-mangovniky
    AZIM
    AZIM --- ---
    mas kreditku ? zjisti si k tomu neco, ja mam platinovou visu a do nejakyho limitu jsem tim krytej vsude po svete ....
    TOMASINOOO
    TOMASINOOO --- ---
    nevíte prosim vás někdo, jaký cestovní pojištění vyjde nejlíp? klidně i na celej rok...
    ptal jsem se ve vzp, ty jsou drahý, Kooperativa za 1800, generali 41 Kč za den... nic moc
    TOMASINOOO
    TOMASINOOO --- ---
    AZIM: to je paráda, díky za příjemný příběh :-) asi to bude príma vejlet
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    AZIM: a to je dobry, ze s nim meli takovou trpelivost...v Brazilii by se s nim tak nemazali a rovnou ho zabili, kdyby jim to nechtel rict:)
    AZIM
    AZIM --- ---
    tomasinooo - kolega z prace ma dobrou zkusenost, jeho kamarada s kterym byl v mexico city nalozili za bileho dne do auta a vozili ho dva dny sem tam, ozirali nejakou palenkou dokavad jim nerek PIN ke karte a vybrali mu ji az do limitu ...

    je to pravdiva story ... mozna stoji za promysleni take cestovni seky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam