• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREBRALLomy opuštěné i činné
    KOKES
    KOKES --- ---
    Kdyby si někdo zkracoval cestu mezi amerikama skrz plot RD Mořina, tak bacha, po třetí hodině odpoledne se závod uzavírá a jsou vypuštěni psi:-)
    Jsem byl docela překvapenej.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    Jinak sem se dozvěděl zajímavou historii toho činného lomu Zárubka v Prosetíně. Původně na tomto místě byl kopec, na kterém stál hrad :-)
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    LUCYE: Moc toho nevím, ale obecní úřad v Prosetíně chtěl otevřít jen jeden lom ne ? A z toho nakonec sešlo, tuším. V sobotu tam opět jedu, tak se poptám kámoše.
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    LUCYE: Ejhle, zrovna jedu na víkend na chajdu, tak bych tam mohl zajet.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LUCYE: Jedině připomínkovat tu EIu.. Součástí hodnocení vlivů na ŽP je i veřejné projednávání návrhu koncepce. Každý může zaslat své písemné vyjádření k návrhu koncepce (jehož součástí je i vyhodnocení) příslušnému úřadu nejpozději do 5 dnů ode dne konání veřejného projednání. Více zde: http://www.poradna.arnika.org/prubeh-procesu-sea .

Jinak lom krásnej, byla by škoda se v něm zase začít šťourat..
    LUCYE
    LUCYE --- ---
    PROCOP: copak o to, super to tam je, jenže největší a nejhezčí lomy přešly do soukr. vlastnictví a jsou hlídané. v menších se plánuje těžba štěrku blokovými odstřely...takže brzo tam bude jeden velký lom a moje rodná ves Prosetín bude ostrovem v tomhle lomu...je planováno zvýšení počtu projíždějících náklaďáků asi na 200, poroste prašnost, ... zkrátka jestli se ti tam líbí, je to možná poslední šance se vyčvachtat:(
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    BOS: Jojo, taky to jeden čas kolovalo mailem jako možná budoucí podoba Ameriky.. :-)
    BOS
    BOS --- ---
    to TAMARIX
    BOS
    BOS --- ---
    to vypadá podezřele podobně na Velkou Ameriku...
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    LUCYE: jj, tam sme byli stanovat, kempovat a čvachtat... super
    LUCYE
    LUCYE --- ---
    Ahoj milovníci lomů. Chci se zeptat jestli nemáte nějakej tip jak se bránit obnově těžby v opuštěném (soukromém) lomě? Jedná se o lomy v Prosetíně, zatím se projednává studie o vlivu na životní prostředí (EIA). Nějaké dallší info je na http://www.prosetin.eu. Dík a zajedte se na tu krásu podívat dokud tam jeste je...
    TUILE
    TUILE --- ---
    v padesatejch letech vychazely publikace v jednotlivejch okresek Soupis lomu CSSR.
    bohuzel nevyslo to pro vsechny okresy, ale asi 20 bylo zpracovanejch.
    ty knizky maj na klarove v ceskym geologickym ustavu.
    (sou bez obrazky teda)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAMARIX: + celkový pohled
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Zajímavý projekt na využití lomu .. Trochu z toho až mrazí..

Songjiang Hotel, Songjiang, Shanghai, China

JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    A pár dalších zde.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    Činný lom "Zárubka v Prosetíně. Fotka stará asi 2 nebo 3 roky. Teď už vypadá zase jinak :-)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Book. V lomech jsem stravila mladi. Lomy jsou krasne
    EOS
    EOS --- ---
    A takovej to byl krásně zapomenutej ďůlek.

Koukám na stránkách tunelu na mapu a tu zelenou "Bájnou štolu" pod Zavadilku. To by mě zajímalo, kam by se asi z tý vozila rubanina..

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    EOS: Lom Čížovec - stav v roce 2006 a v říjnu 2008.. Docela jsem koukla, jak to šlo do kytek.. :-( Byla jsem zvědavá, jak se to tam za ty dva roky změnilo, ale tohle jsem nečekala..

Jinak když jsme tam byli teď na podzim, bylo to přístupný (žádný ploty, jen závora), ale byla tam maringotka ověšená kamerama a v ní člověk, který hned vyběhnul. Nicméně se s ním dalo vcelku mluvit a po našem ujištění, že tam potřebuju jenom kvůli focení a diplomce, nás tam pustil..
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    PREBRAL: Pro srovnání - Holý vrch 1954:
    Holý vrch 1954
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam