• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREBRALLomy opuštěné i činné
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    PREBRAL: jo, pak zajimavej link a diky...
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    SUCZKER: Kromě současné orofoto je tam možné zvolit i historickou ortofoto z 50. let, která pro celou republiku, tuším, zatím nikde jinde na webu nebyla. Leda snad na WebGISu hl.m. Prahy, ale tam byla jenom Praha.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Sorry, asi budu nevděčnej, ale přijde mi to jako normální ortofotomapa s tečkama, který označují ekozátěž, ale jinak nic novýho... takže pokud si chci prohlídnout nějaký zajímavý lokace ve svym okolí, tak si můžu pustit normální ortofotomapu... nebo mi něco uniklo ?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    EOS: (mimochodem, je tam pěkně vidět i ještě nezbořenej Doupov)
    EOS
    EOS --- ---
    Podle mapy vypadají, jako nejméně kontaminované, plochy VVP.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PREBRAL: Tak to rozhodně! :-) Vidíš, ta Země nikoho mě vůbec nenapadla..
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    TAMARIX: Jinak, když už je to tu o lomech - zajímavá je třeba "Země nikoho" nad dolomitovým dolem v Chuchli, roztěžená Amerika nebo krajina s rozsáhlými pásmy propadů po hlubinné těžbě kolem lomů na Mostecku. A ještě budu muset kouknout na břidlice ve Slezsku...
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    VODOMERKA: Byl jsem tam ráno a šlo to, asi dočasný výpadek...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VODOMERKA: :-( Před chvilkou to šlo.. Ono nám toho tu nejde víc, se v tom asi někdo šťourá.. To mě mrzí a omlouvám se.. Každopádně zkoušejte dál! :-)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    TAMARIX: pritezujici okolnosti ale je, ze ten odkaz nemaka :( ;)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Můj zaměstnavatel teďka zveřejnil parádní hračku, která, byť primárně určená k mapování starých ekologických zátěží je použitelná naprosto univerzálně. Pár týdnů po neoficiálním zveřejnění, byla např. zaznamenaná zvýšená návštěvnost z nějakého klubu přátel starých železnic.. :-) Každopádně doporučuju prozkoumat zejména tato místa: vaše bydliště :-), Mostecko a pohraničí. Velmi poučné, velmi zábavné..

Odkaz na to veledílo: http://kontaminace.cenia.cz/

Budiš mi tato reklama polehčující okolností v trávení pracovní doby na internetu.. :-))
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Scanuju staré rodinné diáky a našel jsem dvě fotky k tématu, asi cca rok 1979, Rakousko, někde mezi Vídní a Alpami. Podrobnosti nevím, ale pokud byste to náhodou někdo poznali, dejte vědět... :-)

(teda, ono u lomů se hádá zvlášť blbě, protože se pořád mění, ale tenhle už vypadá dotěženě a mohlo by to být něco významnějšího, protože jinak naši fotili jenom samý památky)

IMG_0009

IMG_0010
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    SUCZKER: MTO-1000A, 1100mm, f10.5. Ruský stroj, z bazaru.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    OT: sakra, kolikatka je to objektiv ?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    TAMARIX: Jojo, lom Československé armády, foceno ze svahu nad Jezeřím.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PREBRAL: Hlavně kontrast těch mini náklaďáků a velkorypadla. To je někde na severu?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Z jednoho většího a činného... i když tenhle mi bude zrovna smypatičtější teprv, až toho jednou nechaj.

61 Rypadlo
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    Tady jim na hladinu Labe chybí ještě asi 20m, pokud se to má někdy rozumě zatopit, tak je potřeba se dostat asi 5m pod hladinu Labe. Jenom srážková voda to nezaplní...
    PULP121
    PULP121 --- ---
    to vypadá moc hezky, dopoporučil bych schválit zákon ve kterym bude stát, že když se ukončuje těžba tak se musí lom upravit tak aby se tam po zatopení dalo super skákat do vody bez možnosti úrazu páteře a podobně...:-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VISNAK: :-)) Jojo, starý dobrý Aussig a Mariánská skála.. Docela mě mrzí, že ač jsem tam tři roky strávila na studiích, tak to okolí tam skoro neznám.. :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam